Een gallery wall is een leuke interieurtrend die we de laatste tijd zien. Superleuk om een ruimte door middel van een gallery wall een unieke sfeer te geven. Een gallery wall is een verzameling van foto’s / posters in je interieur in verschillende formaten die bij elkaar gehangen worden.

Posters op je muur

Voor onze nieuwe slaapkamer maakte ik een eigen gallery wall. Ik ging hiervoor aan de slag met posters van Gallerix. En eerlijk? Avonden heb ik lopen zoeken naar de perfecte posters voor in ons huis. Posters die perfect bij elkaar passen, zodat het geen rommeltje wordt. Uiteindelijk koos ik posters voor de gallery wall, en een poster voor in onze koffiehoek en een poster voor op de overloop boven.

Onderaan de blog vind je een kortingscode die je kunt gebruiken wanneer je posters gaat bestellen bij Gallerix!

Posters in je interieur

Poster XXL formaat

Op de overloop boven koos ik voor een grote poster van 50cm x 70 cm van een lavendel veld met een mooie houten lijst. Ik vind de horizon van deze poster mooi. Tevens heb ik er rekening mee gehouden dat ik deze poster makkelijk kan wisselen met de grootste poster van de gallery wall. Als je bij Gallerix posters gaat bestellen, kun je zelfs nog één maat groter kiezen!

Poster muur bestellen

Posters online bestellen

Hóe stel je nu een mooie gallery wall van posters in je interieur samen? Bedenk eerst een thema! Misschien een bepaald onderwerp of kleur thema. Ik koos voor deels zachte kleuren, deels zwart wit poster. Géén grafische posters. Wél vintage posters en natuurfoto’s. Als je goed kijkt naar de posters, zie je er een logica in zitten.

De afbeeldingen hieronder zijn een tijdelijke setting. De kamer en muur is nog niet klaar om de posters daadwerkelijk op te hangen, het eindresultaat volgt hopelijk snel!

Natuur posters in je interieur

Als eerst koos ik de grootste poster uit. De strandfoto met de schommel, ofwel de Swing at the beach poster, formaat 50x70cm in een houten lijst. Ik koos voor de grootste poster van de gallery wall voor een rustige print met rustige kleuren. Het vakantiesfeertje op de foto; daar houd ik van! De andere foto’s zocht ik erbij uit. Voor mij passen ze bij vakantie.

De grootste poster heeft een mooie, houten lijst en is een gekleurde poster met een natuurfoto in rustige kleuren. De twee posters in tussen formaat hebben geen lijst, en zijn gekleurde foto’s. Een natuurfoto en een vintage foto. Ik houd van roze, de roze poster vond ik té leuk om te laten liggen. De drie kleine posters zijn zwart wit afbeeldingen, met een witte rand er omheen. De cocktail foto heeft als enige kleine foto wat kleur elementen en heeft een lijst. Met deze lijst ga ik nog iets leuks doen / maken!

Posters interieur

Posters in het zwart wit

Ga je ook een gallery wall samenstellen? Bekijk goed of de afbeeldingen en kleuren bij elkaar matchen! Zo krijg je een mooi geheel. Het voordeel van een gallery wall is dat je makkelijk veranderd. Bijvoorbeeld door een paar afbeeldingen van plek te wisselen, of eens een nieuwe poster te bestellen. Ik koos bewust voor enkele zwart wit afbeeldingen, om hiermee wat contrast en ook eenheid te hebben. Zo zie je dat zwart wit posters prima gecombineerd kunnen worden met kleur!

Posters bestellen

De opstelling van de posters in de foto’s hierboven is nog even tijdelijk. We zijn bezig met een verbouwing waarmee we een nieuwe slaapkamer realiseren. De wanden zijn nog niet helemaal klaar. Deze posters geven een idee van de sfeer van de nieuwe slaapkamer. Het eindresultaat wordt een stukje strakker dan de foto’s die je hier boven ziet, maar voor nu heb je een idee van posters die je met elkaar kunt matchen.

Decoreren van koffiehoek

De poster bij de koffie hoek koos ik vanwege de kleuren. Ik koos voor een poster zonder lijst. Ik vind de kleuren van deze poster mooi bij onze keuken passen. Deze poster koos ik in het kleinste formaat, dit past perfect op de muur naast onze koffiemachine. Het maakt het hoekje mooi af!

Posters ophangen

De posters met lijst hangen aan een schroef. De poster zonder lijst, zoals je hier onder ziet, heb ik opgehangen met een paar kleine stukjes zelfklevende plakband. Dit gaat prima! Na verloop van tijd kun je dit er weer af halen. Tot nu toe heb ik hier geen lelijke plekken aan de muren aan over gehouden.

Posters coffee corner

Ervaring met Gallerix

Mijn ervaring met Gallerix? De posters waren netjes verpakt, alles kwam goed aan. De bestelling werd geleverd volgens de aanwijzing op de website. De kwaliteit van de posters is goed. De posters zijn afgedrukt op dik papier en zijn mat. Ik ben blij met deze mooie eye catchers in huis en kan niet wachten tot de kamer af is en ik ze een mooi plekje kan geven!

Kortingscode voor posters

Ga je ook aan de slag met toffe posters? Wanneer je bij Gallerix posters besteld, vergeet dan niet de code BijHeleen30 te gebruiken; hiermee krijg je een leuke korting!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: