Pannenkoekplant stekken is heel makkelijk! Deze plant zien we de laatste jaren steeds meer. Hij heeft zijn naam te danken aan de vorm van zijn bladeren; dit lijken net pannenkoekjes. De pannenkoekplant (ook wel pilea) is een makkelijke plant, ook kun je heel makkelijk de pannenkoekplant stekken. Op het moment is de pilea een plant die we veel zien in interieurs.

Hoe maak je een stekje van een pannenkoekplant?

  1. haal een stekje los van de moederplant
  2. zet het stekje in water
  3. wacht 2-3 weken, ververs wekelijks het water
  4. worteltjes aan je stekje?
  5. zet het stekje in potgrond.

Pannenkoekplant zelf stekken

Heb je geen pannenkoekplant? Bestel hier een pannenkoekplant en ga aan de slag! Na een maand of 3-4 zou je je eerste uitloper al kunnen zien!

Een pannenkoekenplant vermeerdert zichzelf eigenlijk al. Als de plant wat groter wordt, zie je op een gegeven moment in de grond kleine plantjes tevoorschijn komen. Die geef je even de tijd om wat groter te worden.

pannekoekplant zelf stekken
Zie je de uitloper naast de plant?

Benodigdheden voor het stekken van een pannenkoekplant

  • pannenkoekplant waar zich een stek in vormt
  • mesje
  • glas water

Kan ik een pannenkoekplant stekken?

Zeker! Sterker nog: een pannenkoekplant laat zich heel makkelijk stekken. Naast de plant zul je op een gegeven moment kleine plantjes met blad zien groeien. Dit is je nieuwe stek van de pannenkoekplant. Wanneer de pilea stek wat groter is geworden, snijd je hem met een mesje in de grond door. Je snijdt de wortels door (zo diep mogelijk), en kunt het stekje dan zo uit de pot pakken.

Pannenkoekplant stekken

Stek van pannenkoekplant in water

Het stekje spoel je af, en zet je in een glas water. Je zult zien dat er na verloop van tijd wortels tevoorschijn komen. Na 1-2 weken komen er wortels aan de stek. Na 2-4 weken kun je de stek in de grond zetten. Je hoeft in tussentijd alleen het water af en toe te verversen. Doe dit minimaal 1x per week. Vaker mag, want van verser water gaan de wortels sneller groeien. Verder zet je de stek op een lichte plek neer.

Pilea stekken

Hoe lang duurt stekken pannenkoekplant?

Als de wortels lang genoeg zijn, kun je je pileastek in de grond zetten! Dat is dus na zo’n 2-4 weken. Je pakt een bloempotje en doet daar potgrond in. Je prikt met je vinger een gat in de grond, en zet de stek daarin.

Klaar ben je! Zó makkelijk kun je je eigen pannenkoekplant stekken! Als deze stek groter wordt, zul je ook hier na verloop van tijd weer nieuwe uitlopers zijn die je weer kunt stekken.

Ben jij er zo één?:

Dan is een pannenkoekplant het proberen waard! Makkelijke plant in verzorging.

Wist je dat de pannenkoekplant een luchtzuiverende plant is? Luchtzuiverende planten zorgen voor een gezond klimaat in huis! Niet alleen de pannenkoekplant is een makkelijke plant om te stekken. Meer lezen over de Scindaptus Pictus stekken kan in de blog van Nancy!

Deze planten kun je zelf stekken:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: