Paasdecoratie maken met kaarsen. Hoe je dat doet, lees je in deze blog. Leuk, thema-blogs en een thema-DIY! Zo leuk om met feestdagen wat leuke do it yourselfs te maken en bedenken! Ik bedacht een leuke DIY paas kaars. Supersimpel om zo je eigen paas kaars en paasdecoratie te maken.

Paasdecoratie DIY

Uniek moment dit.. De eerste keer ooit dat ik ‘iets’ aan paasdecoratie in huis heb. Ik heb nooit geel in huis, het is niet zo mijn kleur. De meeste paasdecoratie valt dus al snel af. Nu heb ik dus een leuke paasdecoratie DIY voor jullie, die níet geel is. En, ook niet onbelangrijk, heel goedkoop en makkelijk te maken! Ook leuk: iedereen kan dit! Ik maakte 2 paaskaarsen. Lees je mee?

Benodigdheden paasdecoratie maken:

DIY met kaars
De kaarsen zoals je ze koopt in de winkel

Supersimpele en goedkope kaarsen maken

De twee glaasjes met kaarsen kocht ik bij de action voor €0,99. Je vindt ze in het schap tussen de kaarsen. Het zijn eigenlijk herdenkkaarsen, er zit een sticker op. Dit kun je op de foto zien. Als je het glaasje op z’n kop onder de hete kraan houdt, haal je de sticker er heel makkelijk vanaf.

Zonder de paashazen op de glaasjes zijn het ook leuke vaasjes zoals je ziet! Je kunt ze na de Pasen dus ook prima hergebruiken voor iets anders! Ik gebruikte matzwart krijtbord folie voor de paashazen.

Je gebruikt natuurlijk maar een klein stukje van het zwarte plakfolie voor deze DIY. Nu kun je er nog meer leuke DIY’s van maken. Bijvoorbeeld om met kerst nog leuke kaarsen te maken.

Bovenstaande glaasjes niet kunnen vinden?

Je kunt natuurlijk ook andere glaasjes gebruiken waar je bijvoorbeeld een waxinelichtje in zet.

paasdecoratie zelf maken. Zelf kaars maken
Kaarsjes zonder stickers

Paashaas silhouet

Ik ging op google op zoek naar ‘paashaas’ silhouetten, en koos uiteindelijk degene die je op de laatste foto ziet. Op de achterkant van het plakfolie maakte ik een schets en knipte hem uit. Ik trok hem over voor het tweede glaasje. Voor het tweede glaasje knipte ik de binnenkant eruit. Twee dezelfde glaasjes vond ik wat saai. Nu zijn ze hetzelfde, maar toch ook weer niet!

Paasdecoratie maken
Tadaa… het eindresultaat van deze DIY paas kaars! Leuk istie he?!

Je kunt ook via het beeldscherm van je computer of tablet een silhouet op de gewenste grootte plaatsen, en die op een a4tje overtekenen. Dan wordt deze DIY nog makkelijker!

Ga jij ook paasdecoratie zelf maken? Bekijk ook deze leuke paasdecoratie DIY eens en maak een paas ei van strijkkralen.

Nog een leuke paas DIY vind je in deze doe het zelf reel:

Blogtips:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: