Om lekker te relaxen in het zonnetje hoef je niet ver te reizen. Zeker niet als je een fijne achtertuin of balkon hebt. Het zonnetje voelen op je huid en de vogeltjes horen fluiten in de verte. Het is de ultieme ontspanning! Maar hoe kun je deze plek zo comfortabel mogelijk maken zodat jij optimaal kunt ontspannen en genieten? Hieronder vind je de beste tips voor ontspanning in je eigen tuin. Want; ontspannen in je tuin doe je zo!:

Creëer een fijne zithoek

Het eerste wat je nodig hebt om te kunnen ontspannen in je tuin is een fijne zithoek. Dit kan een comfortabele loungebank zijn met mooie loungekussens op maat voor extra comfort. Of natuurlijk een gezellig zitje met een tafel en stoelen. Maar ook ligstoelen kunnen fijn zijn om op te ontspannen. Het belangrijkste is dat de stoelen lekker zitten. Kies ook voor materialen die tegen een stootje kunnen, zoals tuinhout.

Water in je tuin

Water heeft een rustgevende werking. Investeer daarom in een kleine waterpartij in je tuin, zoals een vijvertje, waterval of fontein. Zie je het niet zitten om dit aan te leggen? Dan kun je ook kiezen voor een kleine waterbak met wat drijvende kaarsjes op je tuintafel. Ook dit geeft een heerlijk rustgevend effect.

ontspanning in tuin
Photo by Palo Cech on Pexels.com

Optimaliseer de geur

Geuren hebben een enorme invloed op ons gevoel van ontspanning. Probeer daarom gebruik te maken van geurende planten, zoals lavendel, jasmijn of rozen. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke geur, maar ook voor een gezellige en romantische sfeer in je tuin. Wil je het nog wat specialer maken? Steek dan een geurkaars of wierook aan voor extra ontspanning. Lavendel is een plant waarvan de geur rustgevend werkt en is ideaal voor om te ontspannen in tuin.

Tuinaccessoires

Versier je tuin met leuke accessoires om wat extra sfeer te creëren. Denk hierbij aan lichtgevende lampionnetjes, een mooi buitenkleed of bijzondere stenen. Maar ook bloempotten met een leuke print, of een mooi doek voor aan de schutting kunnen leuke ideeën zijn! Als je jouw persoonlijke smaak en voorkeur maar in gedachten houdt.

Houd je tuin netjes en opgeruimd

Niets zo vervelend als een tuin waarbij je moet uitkijken voor onkruid en andere rommel. Zorg daarom dat je je tuin goed onderhoudt. Verwijder regelmatig onkruid, snoei de struiken en maai het gras. Een groene tuin straalt rust uit en maakt het dé plek om even tot jezelf te komen.

Kortom, het is niet moeilijk om ontspanning te vinden in je eigen tuin. Een fijne zithoek, lekkere geuren, stromend water en persoonlijke accessoires zorgen voor een paradijs waar je heerlijk kunt ontspannen, relaxen en tot rust kunt komen. Probeer de tips uit en kijk welke combinatie het beste werkt voor jouw tuin. Veel plezier en vooral: succes met ontspannen in je tuin!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: