Okergeel in je interieur.. De kleur die we in 2020 steeds meer zagen opkomen. Ook in 2021 zien we hem nog steeds. Okergeel kan best een lastige kleur zijn om te combineren met andere kleuren. Want met welke kleuren kun je okergeel nu eigenlijk mooi combineren? Ik laat je verschillende kleurcombinaties zien waarmee je okergeel kunt combineren. Want.. Hoewel okergeel een sprekende, soms wat lastige kleur is, kun je hem met verschillende kleuren in je interieur combineren!

okergeel combineren

Welke kleuren en materialen passen bij okergeel?

In deze blog laat ik je voorbeelden zien van okergeel in interieurs. Ik laat voorbeelden zien waar het okergeel van je scherm af spat, én waar okergeel heel subtiel is toegepast. Okergeel kun je met best veel verschillende kleuren combineren. Het is ook tof om zelf wat accessoires te maken. Die kun je dan makkelijk maken in dé okergele kleur die voor jou precies goed is.

Okergeel met goud

In een eerdere blog over trendkleuren kon je al zien dat goud een nieuwe trendkleur was. Gouden accessoires zijn mooi te combineren met okergeel. Superleuk, je ziet op het moment veel lampen met goud! Ook zijn kleine details een mooie toevoeging. Zo laat je goud op een subtiele manier in je interieur terugkomen. Bijvoorbeeld deze toffe gouden onderzetters; zo kun je je mooie koffiekopjes een mooi plekje geven.

Okergeel met groen

Onderstaande foto is van VTwonen. In de vtwonen shop kun je items van de foto terug vinden.

Okergeel kun je heel mooi met groen combineren. Je kunt natuurlijk ook planten toevoegen om meer groen in je interieur te hebben. De vaas en droogbloemen laten de okergele kleur van de stoel die op de foto hier onder naast het kastje staat terugkomen.

okergeel met groen combineren

Okergeel en groen zijn een hele mooie, natuurlijke combinatie met houten items.

Okergeel met blauw in je interieur

Oker met blauw geeft meteen een hele andere sfeer dan okergeel met groen, maar is ook echt prachtig. Ik vind het zelf erg chique staan.

Blauw met geel
Foto: Lumz

Persoonlijk vind ik vooral de okergeel met nachtblauw goed samengaan.

okergeel met blauw

Okergeel met wit

Geel past ook erg mooi in een licht, meer scandinavisch interieur. Een scandinavisch interieur kenmerkt zich door lichte kleuren en materialen. Okergeel is daar erg mooi mee te combineren. Dit geeft een fris geheel.

lambrisering okergeel
Foto van @Kim

Oker met grijs interieur

Geel met grijs en een vergrijsde groen. Hieronder zie je het! Op deze foto is een klein detail van okergeel in de kussens en goud in accessoires. Door geel te combineren met vergrijsde groen en grijs, krijg je een warm geheel.

Okergeel met zwart

Okergeel kun je ook mooi combineren met zwart. Kijk maar eens naar het plaatje hier onder. Zwart in combinatie met okergeel geeft een mooi contrast. Deze combinatie van oker met zwart, de aap en de print op het behang: ik houd ervan!

Okergeel met zwart

Okergeel met bamboe

Bamboe is één van de nieuwste interieurtrends! Bamboe kan in combinatie met okergeel een boho effect of stijl geven. Het combineert mooi met elkaar! Zelf vind ik dit ook mooi om met wit of evt. wat terrakleur te combineren. Zo combineer je een aantal natuurlijke kleuren met elkaar. Nog veel meer zelfmaak ideeën zien voor in je interieur? Neem eens een kijkje op mijn Instagram, hier plaats ik regelmatig filmpjes met zelfmaak ideeën!

DIY met bamboe
Bamboe schilderij maken (eigen foto met DIY)

Okergele accessoires

Ga je voor oker, maar dan iets subtieler? Kies dan voor accessoires waar de kleur okergeel in terugkomt (en wellicht nog één van de kleuren waar je okergeel mee combineert). Wat voor accessoires? Denk aan mooie kaarsen, een paar gezellige kussens, een plaid voor op de bank en bijvoorbeeld een aantal zelf ontworpen hexagons van Modulari voor aan de muur.

Okergele kussens
Maxwonen

Welke kleur past goed bij mosterdgeel?

Mosterdgeel is net een andere tint dan okergeel, al liggen ze wel dicht bij elkaar. Of we zelf geel in huis hebben? Bijna niet! Alleen op de dinokamer van Julian hebben wij geel in huis. Dit is geen okergeel, maar mosterdgeel. Op Julian zijn kamer gebruikten we op de twee schuine wanden deze mosterdgeel. Dit combineerde ik met wit, olijfgroen en hout. Neem maar eens een kijkje:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: