Okergeel interieur

Okergeel in je interieur.. De kleur die we in 2020 steeds meer zagen opkomen. Ook in 2021 zien we hem nog steeds. Okergeel kan best een lastige kleur zijn om te combineren met andere kleuren. Want met welke kleuren kun je okergeel nu eigenlijk mooi combineren? Ik laat je verschillende kleurcombinaties zien waarmee je okergeel kunt combineren. Want.. Hoewel okergeel een sprekende, soms wat lastige kleur is, kun je hem met verschillende kleuren in je interieur combineren!

Okergeel in je interieur

In deze blog laat ik je voorbeelden zien van okergeel in interieurs. Ik laat voorbeelden zien waar het okergeel van je scherm af spat, én waar okergeel heel subtiel is toegepast. Okergeel kun je met best veel verschillende kleuren combineren. Het is ook tof om zelf wat accessoires te maken. Die kun je dan makkelijk maken in dé okergele kleur die voor jou precies goed is. Zoals bovenstaande DIY, daar kun je prima wat okergeel in kwijt. Kijk je mee voor heel veel inspiratie?

Okergeel met goud

Okergeel in huis
Pinterest

In een eerdere blog over trendkleuren kon je al zien dat goud een nieuwe trendkleur was. Gouden accessoires zijn mooi te combineren met okergeel. Bijvoorbeeld op de foto hierboven. Daar is de okergele bank gecombineerd met de gouden details in de lamp. Superleuk, je ziet op het moment veel lampen met goud! Ook zijn kleine details een mooie toevoeging. Zo laat je goud op een subtiele manier in je interieur terugkomen. Bijvoorbeeld deze toffe gouden onderzetters; zo kun je je mooie koffiekopjes een mooi plekje geven. Onderaan deze blog zie je een DIY filmpje met een budget gouden maanhanger, perfect te combineren met okergeel!

Budget tip gouden decoratie: bekijk het zelfmaak filmpje onderaan de blog!

Okergeel met groen

Onderstaande foto is van VTwonen. In de vtwonen shop kun je items van de foto terug vinden.

Okergeel kun je heel mooi met groen combineren. Je kunt natuurlijk ook planten toevoegen om meer groen in je interieur te hebben. Op het behang op onderstaande foto zie je het geel van de kast terugkomen in het behang. Zo zorg je voor een eenheid.

Okergeel interieur
Pinterest

Okergeel met blauw in je interieur

Oker met blauw geeft meteen een hele andere sfeer dan okergeel met groen, maar is ook echt prachtig. Ik vind het erg chique staan.

Okergeel met blauw
Pinterest
Blauw met geel
Foto: Lumz

Okergeel met wit

Geel past ook erg mooi in een licht, meer scandinavisch interieur. Door bijvoorbeeld een lambrisering te verven in plaats van de hele muur, breng je de kleur iets subtieler aan.

Okergeel in scandinavisch interieur
Pinterest

Oker met grijs interieur

Geel met grijs en een vergrijsde groen. Hieronder zie je het! Op deze foto is een klein detail van okergeel in de kussens en goud in accessoires. Door geel te combineren met vergrijsde groen en grijs, krijg je een warm geheel.

Okergeel met zwart

Okergeel kun je ook mooi combineren met zwart. Kijk maar eens naar het plaatje hier onder. Als je doorscrollt naar beneden, zie je meer voorbeelden van geel met zwart. Zwart in combinatie met okergeel geeft een mooi contrast.

Okergeel plaid
Pinterest

Okergele muur

Gewaagd, ik weet niet of ik het zelf zou durven (ik denk het niet) maar hoe mooi is dit plaatje met de okergele muur! Heel mooi hoe dit gecombineerd wordt met groen en zwart.

Okergele muur
Pinterest

Okergeel met bamboe

Bamboe is één van de nieuwste interieurtrends! Bamboe kan in combinatie met okergeel een boho effect of stijl geven. Het combineert mooi met elkaar! Zelf vind ik dit mooi om met wit of evt. wat terrakleur te combineren. Zo combineer je een aantal natuurlijke kleuren met elkaar. Vind je het leuk om items voor in je huis zelf te maken? Dit, op onderstaande foto maakte ik zelf. Je vind het instructiefilmpje hierbij op mijn Instagram onder de Reels. Kun je hem niet vinden? Stuur gerust een berichtje!

DIY met bamboe
Bamboe schilderij maken (eigen foto)

Okergele accessoires

Ga je voor oker, maar dan iets subtieler? Kies dan voor verschillende okergele accessoires. Bijvoorbeeld door okergele kussens in je bank te leggen.

Pinterest
Okergele kussens
Maxwonen

Shoptip: deze goud-gele waxinelichthouder!

Max wonen

Mosterdgeel combineren interieur

Oh, en of we zelf geel in huis hebben? Bijna niet! Alleen op de dinokamer van Julian hebben wij geel in huis. Dit is geen okergeel, maar mosterdgeel. Op Julian zijn kamer gebruikten we op de twee schuine wanden mosterdgeel. Dit combineerde ik met wit, olijfgroen en hout.

Budget DIY gouden maanhanger. Kom je volgen voor veel meer woon & DIY inspiratie?:

Okergeel moodboard kinderkamer

Kinderkamer met oker
Moodboard van de kinderkamer van Liset

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan. Zo kan ik je blijven inspireren. Dank daarvoor!