Muurcirkels in de kinderkamer zijn een leuke, speelse decoratie. Ik ben dol op mooie kinderkamer decoratie! Wij maakten een mooie dinokamer voor onze oudste. Naast de dino – accessoires hebben we in deze kamer ook twee muurcirkels die niet in het dinothema zijn, maar wel perfect in deze kamer passen. Muurcirkels zijn erg geschikt om een kinderkamer mee te decoreren. Op onze dinokamer zie je een paar muurcirkels van MoonwalkTeddybear. Hoe combineer je verschillende accessoires met elkaar en zorg je ervoor dat de kamer toch één geheel blijft?

Muurcirkel decoratie kinderkamer
Muurcirkel dinokamer

Basiskleuren voor je kinderkamer

Ga je een kinderkamer inrichten? Kies een paar basiskleuren. De wanden in onze dinokamer zijn 1x wit, 1x olijfgroen en 2x mosterdgeel (dit zijn de twee wandjes onder het schuine dak). Wij combineerden deze kleuren combineerden met hout en een vleugje zwart. Er staat een houten bed in de kamer, we maakten een houten radiatorombouw en kozen verschillende houten accessoires. De muurcirkels die je op deze foto’s ziet, zijn ook van hout! En het leuke: deze cirkels shop je echt voor een leuk prijsje!

Robot kinderkamer
Muurcirkel ‘robot’ kinderkamer

Kleuren kiezen voor de muurcirkels op je kinderkamer

Hoe kies je nou de perfecte kleuren voor jou muurcirkels? Eerlijk; dat is nog best lastig! Ik koos voor een legocirkel en een robotcirkel. Als je in de webshop kijkt, kun je een kleurenwaaier zien als je de muurcirkel bestelt. Zo kun je je cirkel precies laten maken in de kleuren die jij mooi vindt. Ik koos voor de robot cirkel voor een witte achtergrond met een mokka robot. Voor de lego cirkel koos ik voor een beige achtergrond met een pesto green legomannetje.

Het makkelijkst kun je eerst de kleuren afstrepen die je sowieso niet aanspreken / niet bij je kamer passen. Dan kun je daarna verder gaan met de kleuren die overblijven. Voor mij vielen de paars-, roze- en blauw tinten hierdoor al af.

Achtergrondkleur kiezen muurcirkels kinderkamer

Voor de achtergrond van de muurcirkels is het handig om een wat meer neutrale kleur te kiezen. Zeker als je net als ik wat keuzestress krijgt van alle mooie kleuren op de kleurenwaaier, is dit misschien een idee. Ik koos voor beige en witte achtergronden. Zo heb je een rustige basis. Wanneer ik hier een groene – of gele kleur had gekozen, was ik veel beperkter geweest met het uitzoeken van een mooi plekje voor de cirkels. Doordat de muurcirkels nu een neutrale achtergrond hebben, kan ik veel meer mooie plekjes voor ze bedenken op deze kinderkamer.

muurcirkel lego
Dinokamer met lego decoratie

Het bedenken van leuke plekjes: dat is het leuke aan deze muurcirkels voor je kinderkamer! Je kunt ze heel makkelijk na een tijdje op een ander plekje hangen. Zo creëer je heel makkelijk nieuwe hoekjes in je kinderkamer met decoratie die je al had, en blijft dit ook nog eens betaalbaar!
Ondanks dat de cirkels geen dinocirkels zijn, matcht dit perfect in deze dinokamer. Dát is wat kleur doet!

Muurcirkel ontwerpen

Zoek je een muurcirkel met een afbeelding die je niet in de webshop ziet staan? Stuur Kim een berichtje, want de kans is groot dat ze dit voor je gaat maken. Ze denkt namelijk graag met je mee! Hoe leuk is dat, als jou idee straks ook in haar webshop staat!

Kleur van de afbeelding kiezen voor je muurcirkel

Je kunt natuurlijk kiezen voor een muurcirkel met een neutrale achtergrond en een afbeelding in een neutrale kleur, bijvoorbeeld de mokka. Het gebruiken van neutrale kleuren is een interieurtrend die we op het moment veel zien! Ik koos ervoor om de kleuren van de kamer hier terug te laten komen. De pesto green ligt het dichtst bij de olijfgroene muur. De mokka kleur matcht perfect bij de houten elementen in de kamer.

lego decoratie kinderkamer
Muurcirkel ‘lego’ kinderkamer

Er zijn ook superleuke muurcirkels met naam of stoere dierfiguren voor bijvoorbeeld een jungle kamer te vinden in de shop van Moonwalk Teddybear. Kom je er niet uit met de kleuren? Stuur Kim gerust een berichtje, ze wil zeker met je meekijken. Als je haar een moodboard of stukje behang laat zien, denkt ze met je mee over kleuren. Neem maar eens een kijkje in de webshop!

Benieuwd naar meer van de dinokamer? Scroll eens over mijn Instagram tijdlijn of bekijk de blog dinokamer maken.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: