4 tips: zelf een moswand maken

Een nieuwe trend in de interieurwereld is het toevoegen van een moswand. Dit is een hele unieke manier voor het toevoegen aan wat groen binnen of buiten het huis. Niet alleen kun je kiezen uit kunstmos, maar ook echt mos is een optie. Echt mos heeft namelijk verschillende voordelen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit in de ruimte. Verder geeft het een ontspannen sfeer aan de ruimte en vaak zorgt het er ook voor dat geluid wordt gedempt. Maar hoe kun je nu zelf een moswand maken? Waar moet je allemaal rekening mee houden? En wat zijn de opties? Lees snel verder om meer te leren over het maken van een moswand.

Kies het mos wat bij je past

Er zijn verschillende soorten mos waar je uit kunt kiezen die je kunt verwerken in de muur. Allereerst is het verstandig om rekening te houden met de omgeving waarin je de moswand zal plaatsen. Sommige ruimtes hebben namelijk een hogere luchtvochtigheid dan anderen, waardoor sommige moswanden beter geschikt zijn. Andere soorten hebben het namelijk beter in een drogere omgeving. Als je van plan bent om buiten een moswand te maken, is het goed om te kijken naar welk mos goed tegen UV-straling kan. Wil je liever niet rekening hoeven houden met dit soort zaken? Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor kunst mos, gezien dit vaak zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

Het gepaste frame

Vervolgens is het de taak om een goed frame te kiezen, welke ondersteuning zal bieden voor het mos. Je kunt zelf een moswand maken in een frame van hout of metaal. Het ligt er maar net aan wat mooi past bij jouw interieur en wat voor soort sfeer je voor gaat. Het is wel belangrijk dat het frame stevig genoeg is om het mos te dragen.

Verlichting

Om je moswand nog iets extra flair te geven, kun je ervoor kiezen om er verlichting in te verwerken. Dit zorgt er namelijk voor dat het visuele effect iets meer naar voren springt. Vooral buiten in de tuin, op een mooie zomeravond, kan dit een mooi effect geven. Houd hierbij rekening mee dat de lampen LED bevatten, gezien mos vaak niet tegen warmte kan. Je wilt natuurlijk zolang mogelijk van je moswand genieten.

Onderhoud

Het onderhoud van een moswand stelt vaak niet veel voor. Ga je zelf een moswand maken van echt mos? Dan is het belangrijk om af en toe het mos te besproeien met wat water. Doe dit lichtjes, wat ze hebben niet veel nodig. Indien je kunststof mos gebruikt voor je moswand, dan is er in principe geen onderhoud nodig en kun je het hele jaar door genieten!

Een moswand in huis is een uitstekende manier om meer groen in huis te halen en op die manier de luchtvochtigheid in huis te verbeteren.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: