Moodboard kinderkamer

Zelf een moodboard maken voor je kinderkamer. Jee leest in deze blog hoe je dit doet. Yes, we krijgen een interne verhuizing. Voor Julian (4 jaar) maken we een nieuwe kamer op zolder. Boaz gaat dan naar Julian zijn kamer. Heel leuk, dat betekent dus dat ik inspiratie mag gaan opdoen voor een nieuwe kamer! Hiervoor maakte ik dit moodboard voor onze nieuwe kinderkamer. We moeten eerst nog een aantal klussen op zolder doen (oa. een dakraam plaatsen), maar alvast een moodboard voor deze slaapkamer maken, is natuurlijk nooit verkeerd! Ik zal later een blog over het eindresultaat plaatsen, in tussentijd kun je het volgen via mijn instagram @bijheleen, daar geef ik regelmatig een kijkje achter de schermen.

Moodboard kinderkamer

Het moodboard samengevat? Dat is: dino, een tikkeltje nordic, natuurlijke materialen, stoer, speels, warm.

De kinderkamer

Het model van de kamer: onze zolder heeft een puntdak, aan 1 zijde komt een dakraam. Aan 2 zijdes zitten knieschotten. Ik heb dus 2 ‘halve’ muren waar ik iets mee kan doen, en 2 muren die in een punt lopen (in 1 daarvan zit de deur).

Dino kamer maken

We maken voor een kinderkamer met het thema dino! Superleuk, er is zoveel toffe dino decoratie beschikbaar!

Geometrische dino
Geometrische dino

Geometrische dino

De houten, geometrische dino die je hierboven ziet staan, is van Annouks en krijgt een héél mooi plekje! Ik vind hem echt helemaal te gek, hij past perfect bij de kleuren en materialen die in de kamer zullen komen. In het uiteindelijke resultaat van de dinokamer kun je zien dat ik hem heb verwerkt in een toffe DIY!

Dino voor DIY dino lamp
Dino voor DIY dino lamp

Vliegende dino’s

Supertof, op Julian zijn kamer zie je vliegende dino’s in een superleuke vorm terugkomen. Wij zijn er helemaal weg van, en hij nog meer! Je ziet er een paar in het moodboard staan. Hoe ze terugkomen? Dat kun je in het filmpje hier onder zien!:

Lockerkasten kinderkamer

Beide kinderen hebben een stoere lockerkast in hun slaapkamer staan! Op de onderstaande foto zie je beide kasten naast elkaar. Beiden hebben ze dus één zo’n kast. Voor nu is dat voldoende kastruimte. In de kast ligt alleen kleding. Beddengoed ligt elders.

Kleuren kinderkamer

De kleuren die ik voor deze kinderkamer koos, zijn dus zwart / wit, aangevuld met een olijfgroene en mosterdgele kleur. Deze kleuren matchen bij het toffe dinokleed en de andere accessoires die je in het moodboard ziet staan.. Verder komt de grijze lockerkast die nu op Julian zijn kamer staat ook weer op zijn nieuwe kamer.

moodboard dino kamer

Bed van steigerhout

Bovenstaande items (en meer) combineeerden we met een steigerhouten bed met lades. Ideaal, zo benut je alle ruimte om spullen op te bergen! Je kunt het steigerhouten bed met lade hier zien & shoppen!

Benieuwd naar hoe deze dinokamer uiteindelijk is geworden? Echt ontzettend tof! Uiteindelijk is er nog het één en ander aangepast, en zijn er nog véél meer toffe accessoires in de kamer te vinden dan degene die vermeld staan op het moodboard. Kijk op DINOKAMER! Onderaan de blog zie je een klein voorproefje van deze kamer.

Kom je een kijkje nemen op mijn Instagram @BijHeleen? Daar kun je op de hoogte blijven van nog véél meer kinderkamer inspiratie!

Kleurvlak kinderkamer

Hallo! 👋

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, handige tips en kortingscodes!