Een moodboard maken; dat is waar het mee begint als je een nieuwe stijl wilt neerzetten in een ruimte. Of als je een ruimte een make-over wilt geven. Wij maakten afgelopen zomer een junglekamer voor onze jongste. Kinderkamers zijn echt mijn favoriet, dus voor mij geen straf om hiermee aan de gang te gaan. Ik laat je het moodboard zien van deze kinderkamer!

Moodboard zelf maken

Ik maakte dit mooie jungle kamer moodboard. Je kunt er van alles in terugzien! Niet alle items zie je overigens terug in de uiteindelijke kamer. Je ziet verschillende kleuren, vormen en materialen terugkomen in het moodboard. Een aantal dingen hadden we al in huis, en een aantal dingen schaften we nieuw aan voor deze kamer.

moodboard kinderkamer maken

Zelf een moodboard maken

Door een moodboard te maken, krijg je een idee van de sfeer in de kamer. Ook kun je zien of de gekozen items mooi bij elkaar passen. Een moodboard kun je maken door bijvoorbeeld plaatjes uit tijdschriften te knippen en die bij elkaar te plakken. Een moodboard kun je ook digitaal maken. Je kunt dan een app gebruiken waar je bijvoorbeeld fotocollages in kunt maken.

jungle kamer inspiratie
moodboard kinderkamer

Bedenk altijd eerst welke items je al hebt / wilt hergebruiken. De andere items pas je daar dan op aan. Het is belangrijk om een goede mix in materialen en vormen te laten terugkomen om een echte sfeervolle kamer te krijgen.

Jungle kamer maken

Benieuwd wat het uiteindelijke resultaat is van deze kinderkamer? Je kunt het zien in de blog ‘junglekamer maken‘. In die blog vind je ook meer productinformatie over de items die je in de kamer kunt zien.

Kijk eens in het mapje kinderkamer DIY’s op mijn Instagram. Hier vind je meerdere junglekamer DIY’s terug!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: