De hal! Zo belangrijk dat die naar je zin is, tenslotte is dat het eerste wat je ziet als je je huis instapt. Sinds we 2,5 jaar geleden hier kwamen wonen, hebben we aan onze hal niet zoveel gedaan. Dit wordt dus tijd!

Moodboard inspiratie hal

Ik begin natuurlijk met het maken van een moodboard, net als het moodboard voor de kinderkamer wat ik onlangs maakte. In het moodboard vind je de kleuren die ik uitkoos, en een aantal andere items. Er zijn een paar dingen die ik koos om het net even wat ‘anders dan anders’ te maken. Dit zijn bijvoorbeeld de tegels op de muur, het nisje wat ik ga schilderen en de radiator ombouw die we gaan maken.

Vloer in de hal

In de hal hebben wij dezelfde vloer als in de woonkamer (en de rest van het huis). De vloer moeten we opnieuw leggen, omdat de plinten eruit moeten (en natuurlijk mooie nieuwe plinten ervoor in de plaats).

Tegels nikea
Tegels moodboard hal

Tegels in de hal

Ja, echt! Tegels in de hal. De tegels die je in mijn moodboard ziet, kwam ik tegen op marktplaats. In eerste instantie wilde ik er een bankje of tafeltje van maken, maar ineens had ik het idee om ze te gebruiken voor onze hal! Bij deze tegels koos ik de kleuren voor de muren.

Painting the past kleurkaart
Painting the past kleurkaart

Kleuren moodboard hal

Wat heb ik lang gezocht naar de kleuren die je in het moodboard ziet! Ik koos 2 kleuren. Uiteindelijk koos ik 2 kleuren uit een kleurkaart van Painting the Past. Ik koos voor 2 natuurlijke tinten, zandkleuren. Deze kleuren zitten ook in de tegels, en het wit van de glas in looddeur, de trap, de plinten en ander houtwerk. Ik kwam uit op de kleuren clotted cream en calico. De muurverf komt van Ankerstuyshop. Ideaal, want je kunt alle merken en kleurnummers die je wilt, laten mengen! Als je een kijkje neemt op hun site, zie je per merk de kleuren staan.

Ik koos in de hal voor twee kleuren. De kleur clotted cream is een lichte zandkleur, en vormt de basis. De kleur calico is een tint donkerder. Met de kleur calico breng ik een detail aan en wil ik een nisje gaan verven. Ik ben benieuwd hoe dit wordt!

witte trap

De trap verven

Ik koos ervoor om de trap wit te schilderen (dit heb ik een tijdje geleden al gedaan). De trap was bruik. Ooit zou ik betonlook overzettreden op de trap willen, maar we kozen ervoor dat nu nog niet te doen. We zijn nog druk aan het verbouwen en er wordt nog teveel met spullen over de trap wordt gesleept.

Raamdecoratie hal

Naast de deur zit een raam. Hier hing nog niks voor, er zit glas voor waar je niet doorheen kunt kijken. Om het af te maken wil ik hier een Plissees neer hangen. In de woonkamer hebben wij witte houten jaloeziën hangen. Prachtig, maar voor mijn gevoel dwarrelt er in de hal iets meer stof rond. Daar wil ik dus graag iets waar ik verder geen omkijken naar heb. De plissees moet ik nog uitzoeken, maar wil ik in een natureltint die past bij de muurverf.

Moodboard hal
Moodboard hal

Ik hoop snel het eindresultaat te kunnen delen! Op mijn instagram @bijheleen kun je de hal make over verder volgen!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: