Monstera verzorgen

Lees hier mijn supertip om je monstera te verzorgen! Je hebt vast meegekregen dat de monstera op het moment een hippe plant is. Hij wordt ook wel de gatenplant genoemd. Sowieso is groen in huis een leuke trend, grote planten zijn helemaal hip! Ik doe dus mee met mijn monstera. De Monstera is een prachtige plant die grote bladeren kan krijgen. Maar hoe kun je de Monstera nu goed verzorgen?

Monstera verzorgen
Monstera

Verzorgen van de monstera

Over het verzorgen van de monstera (sowieso van planten) is natuurlijk heel veel informatie te vinden op het web. Die zal ik ook niet delen, dat kun je zelf prima opzoeken. Wat ik wel wil delen, is mijn supertip! Sinds 2 maanden verzorg ik mijn monstera anders, en kijk eens: er lijken 10 nieuwe scheuten aan te komen. Voor een plant met 7,5 blad is dat natuurlijk erg veel!

monstera plant verzorgen
Tel jij ook 10 nieuwe scheuten?

Gatenplant verzorging

Onlangs las ik dat koffie goed is voor planten. Maar, hoe zonde is dat: dat kopje koffie wat ik zelf zo graag drink, aan mijn planten geven?!
Ineens dacht ik: mijn bonenmachine spoelt zich regelmatig. Het water wat daaruit komt gaat (ging!) altijd weg, maar bevat natuurlijk ook koffie in een hele lage concentratie. Water moeten ze toch hebben, koffie schijnt goed te zijn; waarom geef ik dit water niet?!

Hoe monstera verzorgen

Sinds ongeveer 2 maanden geef ik dus het ‘afvalwater’ van de koffiemachine aan mijn planten. Ze krijgen dus vaak een klein beetje water, ik geef ze dit niet op vaste momenten. Heel bizar, maar mijn planten doen het hier perfect op! Ik geef het water overigens alleen als het net uit het apparaat komt. Als het per ongeluk eens een dag staat, gaat het weg.

Monstera verzorgen tip

De monstera geef je één of twee keer in de week een beetje water. Verder stof ik regelmatig de bladeren even af met een vochtig doekje. Dit doe ik ook bij mijn strelitzia. Als je van groen in huis houdt, is de strelitzia plant ook een prachtige, ook daarover schreef ik een blog met alles over de verzorging van de strelitzia!

Monstera stekken

De monstera is makkelijk heel makkelijk te stekken. Van de plant die ik 2 jaar geleden kreeg, zijn denk ik al zeker 10 nieuwe planten gemaakt. Als hij straks weer vol blad zit, kan ik hem weer verder stekken en uitdelen! Ik heb alleen iets te fanatiek gestekt, hij moet nu eerst weer wat bijkomen..

Wist je dat je de pannenkoekenplant ook een hippe kamerplant is, en dat het stekken en verzorgen van een pannenkoekenplant nog makkelijker is dan de monstera?!

pannekoekenplant stekken

Monstera snoeien

Moet je de monstera snoeien? Goeie vraag! Je leest het hier!

Top 10 makkelijke kamerplanten

Wist je dat de gatenplant of Monstera in de tot de top 10 van makkelijke kamerplanten staat? De plant kan met weinig aandacht erg mooi en groot worden. Zijn bladeren kunnen tot wel twee handen groot worden. Met een mooie gatenplant heb je een prachtige eyecatcher in huis. Een Monstera is dan ook een ideale plant wanneer je meer groen in huis wilt, maar niet zulke groene vingers hebt.

Meer groen in huis

De laatste jaren zien we steeds meer groen in interieurs. Een gatenplant doet goed mee aan deze trend. Deze plant heeft prachtige, grote groene bladeren en kan mooi groot worden. Zeker als je hem genoeg groeiruimte geeft in een grote pot. Andere manieren om meer groen in huis te brengen, lees je in de blog die ik daarover schreef.


Hallo! 👋

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, , leuke DIY's, handige tips & kortingscodes!