Je hebt een webshop, dan droom je er vast van dat je een goed lopende webshop hebt. Hoe krijg je meer omzet met je webshop? Of hoe kun je je website laten groeien? Sommige webshops lijken het vanaf het eerste moment goed te doen. Maar wellicht heeft jouw webshop dat net niet. Anders was je vast niet bij deze blog terecht gekomen. Lees mee voor tips voor meer omzet met je webshop!

Durf hulp in te schakelen

Zoveel mogelijk zelf doen, om kosten te besparen. Logisch dat je dat probeert. Als beginnend bedrijf heb je wellicht nog geen buffers om alles maar uit te besteden. Toch zijn sommige dingen juist slim om uit te besteden. Wat dacht je van het laten maken van effectieve campagnes? Of het laten schrijven van blogs voor je webshop? Blog zijn onmisbaar wanneer je via google gevonden wilt worden.

Zorg dat je webshop er professioneel uitziet

Natuurlijk, zul je denken. Logisch toch? Ja, ik kijk kritisch naar webshops. Ja, ik kom zo vaak webshops tegen waarbij ik kan zien dat er veel zorg aan is besteed. Toch kan ik tegelijk ook zien dat het er net niet professioneel uitziet. Professionele foto’s zijn een echte must. Foto’s met het ‘dit wil ik hebben’ gehalte.

Door middel van de webshop scan geef ik je advies over jouw webshop. Wat kan er beter? Hoe kun je je webshop optimalizeren? Naast je webshop, kijk ik ook naar je Instagram kanaal. Je ontvangt een PDF van mij met daarin feedback. Ideaal voor de kleinere webshop. Kleine prijs, geen verplichtingen, maar wel duidelijk welke richting je op kunt. Wil jij een kleine investering doen waarbij je iets uit handen geeft? Laat de webshop scan doen en ontvang binnen een week je scan in PDF!

Maak gebruik van socials

Op welke platvormen zit jouw ideale klant, jouw doelgroep? Zorg dat jij daar actief bent. Maak bijvoorbeeld gebruik van Instagram. Instagram is een social media waarbij interactie met jouw klant erg belangrijk is. Wanneer klanten het gezicht achter de schermen leren kennen, zijn ze eerder geneigd bij je te kopen. Laat jezelf dus ook regelmatig even zien!

Zorg dat je website gevonden wordt

Klinkt logisch en simpel, is het niet. Hoe zorg je ervoor dat je webshop gevonden wordt? Wanneer je een website online zet, wordt hij niet meteen gevonden. Juist niet, want een website die gevonden wordt, voldoet aan heel wat criteria. Maak gebruik van SEO. Wanneer je bij mij een webshop scan laat doen, zal ik ook zeker je vindbaarheid meenemen. De webshop scan is ideaal wanneer het je doel is om je webshop laten groeien maar je niet zo goed weet waar te beginnen. Je krijgt tips hoe je onder andere je vindbaarheid kunt verbeteren. Heb je werkelijk geen idee wat SEO is, of waar je moet beginnen? Wie weet kunnen we samenwerken en kan ik je op weg helpen!

Verspreid een nieuwsbrief om meer omzet met je webshop te genereren

Als klanten tevreden zijn, is de kans groot dat ze bij je terug komen. Zeker wanneer ze in hun mailbox ineens jouw nieuwe product of zelfs een leuke kortingscode voorbij zien komen. Als webshop maak je al gebruik van de mail adressen van klanten voor het verzenden van de bestelde items. Pak je kans en vraag in ieder geval toestemming om deze mail adressen te verzamelen voor een toekomstige nieuwsbrief. Misschien heb je nu nog geen nieuwsbrief; het kan natuurlijk goed zijn dat dit later wel komt. Dan start je alvast met een heel aantal abonnees. Makkelijker wordt het niet!

Meer omzet met je webshop genereer je dus zowel via socials als via Google. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe je klanten bij je komen, als ze je maar weten te vinden. Het liefst natuurlijk via verschillende wegen. Zorg ervoor dat jij te vinden bent op de plekken waar jouw klanten zich bevinden. Hiermee kun je je webshop laten groeien.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: