Groen is een kleur die we op het moment veel zien. En daarmee ook een trend die al even duurt. Een leuke trend wat mij betreft! Zelf denk ik meteen aan de urban jungles die we veel zien op het moment. Wil jij ook graag wat meer groen in huis? Ik geef je tips om meer groen in je huis te krijgen!

groen in huis

Meer groen in huis

De kleur groen staat voor evenwicht, groei, balans. Groen is er natuurlijk in veel kleuren. Appeltjesgroen, fel groen, donker groen, vergrijsde groen.. Als je op zoek bent naar dé groene kleur voor bijvoorbeeld op je muur, kan dat dan ook best een zoektocht zijn.

De foto’s in deze blog zijn uit ons eigen huis. Ondertussen gaven we onze woonkamer een make over. De groene kleur op de muur is weg, maar spot jij het groen in onze woonkamer?

Ps: het waterplantje in bovenstaand filmpje maak je heel makkelijk zelf!

Groen in huiskamer

Zelf hebben we meerdere kleuren groen in huis. Wij hebben groen door het hele huis. De tegeltjes in de keuken zit groen in, ze komen ook terug in de toilet. De woonkamer heeft groen op de muren en in de hal en kinderkamers is ook groen te zien. Hopelijk kan ik je inspireren om meer groen in huis te halen!

Muur groen verven

Dé groene kleur voor je muur vinden kan best een hele klus zijn. Eerlijk? Ik ben een week of 6 bezig geweest met zoeken naar dé goede kleur voor onze woonkamer. Tip: plak eens verschillende kleurstalen op je muur, zodat je kunt zien hoe de kleur uitvalt op verschillende momenten op de dag. Eventueel kun je de kleurstalen zelf maken met een kleurtesten, dan kun je een groter oppervlakte maken dan de kleine kaartjes uit de bouwmarkt.

meer groen in huis

Maak een kleurvlak

Wij hebben in onze woonkamer zowel twee groene muren, als een kleurvlak. Wel in dezelfde kleur groen overigens, om het een beetje rustig te houden. Een kleurvlak is een leuk idee als je op een subtiele manier een groen accent toe wilt voegen, óf als je het budget wilt houden. Meer kleurvlakinspiratie vind je hier!

groen kleurvlak

Tegeltjes!

Tegels in huis geeft een mooi effect! Meer plaatjes en blogs over onze keuken lees je hier. Het restje tegels wat overbleef van de keuken, lieten wij in de toilet terug komen. Op ons huis zie je op verschillende plekken op een creatieve manier tegels terugkomen. Ik houd van tegels! Groene tegels kun je met verschillende kleuren perfect combineren! We kozen in de tegels voor een vergrijsde kleur groen.

20200512 092654 2

Urban jungle

Helemaal van nu: grote, groene planten! Naast dat ze prachtig zijn, zijn ze ook gezond. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze set van prachtige, luchtzuiverende planten. Je kunt een plantenhoekje creëren, en ze bij elkaar zetten op verschillende hoogtes. De monstera gatenplant is hiervoor erg geschikt en populair. Lees meer over hippe kamerplanten.

meer groen in huis

In deze blog lees je mijn monstera super verzorgtip!

Hangplanten in huis

Ook hangplanten zijn leuk en zien we veel. Hangplanten in huis geven een gezellige sfeer, maar ook een speels effect. Een hangplant kun je bijvoorbeeld op de kast zetten. Bijvoorbeeld deze hangplant, de scindapsus. Makkelijk in onderhoud, én makkelijk te stekken. Ook leuk is dat hij vrij snel groeit.

Help, ik heb geen groene vingers

Vind je groene planten in huis mooi, maar heb je geen groene vingers! Dan zijn de volgende opties vást leuk voor je!:

  • koop een terrarium. Dit is een glazen, afgesloten pot met planten erin. De planten verzorgen zichzelf. Je hoeft er helemaal niks aan te doen.
  • koop luchtplantjes! Wij hebben een luchtplantje in de hal. Gewone planten vergeet ik daar vergeet vaak water te geven, dus ideaal. Een luchtplantje heeft maar weinig verzorging nodig, een luchtplantje verzorgen kost weinig tijd! Ook waterplantjes kosten weinig verzorging. Ik heb er een aantal ‘gemaakt’ en in huis gezet. In het korte filmpje bovenaan de blog kun je het zien!
  • kunstplanten. Die zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Een goede kunstplant kun je nog maar nauwelijks van een echte plant onderscheiden.

Hoe ga jij meer groen in huis brengen?


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: