Je hebt een webshop online gezet, maar hoe krijg je meer bezoekers in je webshop? Een mooie, overzichtelijke webshop maken is een hele klus! Maar met het maken van een webshop ben je er nog niet. Je hebt daarna het één en ander nodig om bezoekers (en uiteindelijk kopers) in je webshop te krijgen. In deze blog lees je meer over hoe je meer bezoekers in je webshop krijgt.

Als je meer wilt dan Social Media

Veel webshops zijn ooit begonnen via Social Media. Bijvoorbeeld Instagram; dit is een makkelijk medium om items te verkopen zonder dat je meteen een webshop online zet. Bedenk een naam, laat een logo maken (of ga zelf aan de slag), maak een Instagram pagina aan en zet je eerste posts online. Op een gegeven moment wil je misschien meer. Meer aanbod online zetten, meer overzicht, maar ook meer klanten. Dan is het verstandig om over te stappen naar een webshop. Hier kun je producten goed ordenen.

Maak een webshop

Ga je zelf aan de slag met het maken van een webshop? Dat is echt best lastig. Een goede lay out is belangrijk. Kleuren / uitstraling die bij jou of je product passen. Een goede leesbaarheid. Items makkelijk kunnen terugvinden (overzicht!). Als bezoekers teveel moeten zoeken haken ze vaak toch echt af. Daarnaast wil je dat je website op zowel mobiel, tablet als PC gebruiksvriendelijk is.

Klanten via social media

Je webshop begon misschien via social media. Deze groep kun je nu heel makkelijk bedienen via je webshop. Via de link in bio kunnen ze zo doorklikken en je assortiment bekijken. Ideaal! Echter is het verstandig om te zorgen dat je klanten (en dus inkomsten) niet alleen via social media komen. In het vervelendste geval wordt je social media account gehackt. Je gaat er natuurlijk nooit vanuit dat het gebeurt, maar feit is dat dit toch soms gebeurt bij webshops. Het is dus best een groot risico om ‘alleen’ klanten via social media te hebben.

Risico spreiden door verschillende kanalen in te zetten

Juist om wat je hierboven las: stel dat je Instagram inderdaad wordt gehackt. Dat is al vervelend genoeg. Je hele netwerk waar je wellicht jaren aan hebt gewerkt is in één klap weg. Maar als daarmee ook zo ongeveer al je inkomsten wegvallen heeft dat natuurlijk een enorme impact. Het is belangrijk om je risico te spreiden wanneer je een eigen bedrijf hebt. Stel dat één inkomstenbon / stroom onverhoopt wegvalt, blijft er nog iets anders over. Veel gebruikte verkoopkanalen voor webshops zijn: Instagram, Facebook, Pinterest en.. natuurlijk Google!

meer bezoekers webshop

Aan de slag met SEO voor je webshop

Een webshop online zetten is één ding. Een prestatie op zich. Maar gevonden worden dat is iets heel anders. Uiteindelijk is het wel iets wat belangrijk is. Via Google kun je een grote groep mensen bereiken. Een groep die misschien niet op Social Media zit. Het schijnt dat veel mensen op google zoeken voor ideeën waar ze misschien wel bij jou webshop kunnen uitkomen. Maar dan moet Google je hier wel voor kunnen vinden. Hiervoor heb je SEO nodig. Je richt je webshop zo in dat je goed gevonden wordt via Google.

voordelen blogs webshop
Klik op de afbeelding om meer over de 5 voordelen van blogs voor je webshop te lezen

Wil je weten hoe je webshop er eigenlijk voor staat? Laat een webshop scan doen, en ga gericht aan de slag met punten die ik je aanlever!

Blogs voor je webshop

Om meer bezoekers in je webshop te krijgen via Google kun je gebruik maken van blogs. Een blog is een artikel wat op die manier in elkaar zit, dat Google het weet te vinden. Een blog zet je online en je kunt echt jaren profijt hebben van één blog. Ik heb nog steeds dagelijks bezoekers van blogs die ik jaren geleden online zette. Hier hoef ik niks meer voor te doen maar hier heb ik nog steeds profijt van. Het inzetten van blogs is een slimme, duurzame investering voor je webshop. En hier kun jij ook gebruik van maken!

Startpakket webshop

Blogpakketten voor webshops

Voor DIY- en interieur gerelateerde webshops zette ik een aantal blogpakketten voor webshops online. Hiermee kun jij meer bezoekers via Google naar je webshop krijgen. Ik ga hiermee voor je aan de slag, je hebt hier weinig werk aan én kunt hier jaren voordeel van hebben! Ik heb het startpakket voor webshop en het boostpakket voor webshops hiervoor ontworpen.

meer omzet webshop

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: