Maatwerk interieur – 3x items die je zelf kunt maken

Maatwerk interieur – 3x items die je zelf kunt maken

Een maatwerk interieur zorgt ervoor dat je interieur goed voelt. Er is aan details gedacht, dingen passen bij elkaar en hebben de goede afmetingen voor de ruimte waarin het staat. Een maatwerk interieur kun je op verschillende dingen realiseren. In deze blog laat ik je 4 ideeën zien van maatwerk items die in ons eigen huis terugkomen. Echte doe het zelvers die we zijn, hebben we er een aantal zelf gemaakt.

Maatwerk tv meubel

Onder onze televisie kozen we voor een robuuste, eiken balk. Je zou denken dat we zomaar een formaat gekozen hebben. Niets is minder waar. De televisie hangt precies in het midden van de muur. De balk idem dito. De balk heeft precies de breedte waarop hij het mooist uitkwam op de muur. Breder zou te vol worden. Smaller zou te ielig worden. Ik wilde graag naast de televisie een kleine ruimte houden voor wat accessoires. Niet teveel, dan had ik immers wel voor een tv kast gekozen.

maatwerk tv meubel maken

In de blog over balk onder je tv maken lees je meer over deze DIY.

Ga voor maatwerk deuren

Dit item is niet zelfgemaakt, maar door voor maatwerk deuren te kiezen, geef je de ruimte een luxe uitstraling. Bekijk deze maatwerk binnendeur in onze badkamer maar eens in de blog die ik erover schreef.

maatwerk binnendeur

De maatwerk binnendeur heeft een aantal luxe details en komt van NOKNOK deuren.

Maak een maatwerk kast

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, is deze maatwerk kast echt perfect voor de ruimte. Hij kost weinig ruimte, heeft de goede kleur is dus echt precies op maat gemaakt. Zo’n DIY vakkenkast is ook nog eens een perfect item om je mooiste accessoires in neer te zetten.

maatwerk interieur

Deze maatwerk kast is een DIY, je vind het stappenplan om deze kast te maken in de blog zelf een vakkenkast maken.

Maak een radiator ombouw op maat

Dit hoekje vind je op onze zolder, die we verbouwden tot dinocave voor onze oudste. Achter deze ombouw zit een afvoer en een radiator. We verlengden de ombouw met een klepbankje. Ideaal om wat speelgoed in op te bergen of om op te zitten.

maatwerk radiator ombouw maken

Bekijk deze DIY radiatorombouw in de blog die ik daarover schreef.

Ook in onze tuin vind je verschillende maatwerk details: