Maaltijden plannen: om overzicht te houden kun je een zogenaamde maaltijdplanner gebruiken. Ik ontwierp een maaltijdplanner die je nu gratis kunt downloaden. Superhandig, je kunt hem zo vaak gebruiken als je wilt en elke week een nieuwe invullen. Even inspiratieloos en weet je niet wat te eten? Misschien heb je nog een planner van een eerdere week liggen en kom je op ideeën.

maaltijden plannen
BijHeleen maaltijdplanner

Plan je avond maaltijden

Begin met het plannen van je avond maaltijden. Wat eet je de komende week ’s avonds? Noteer dit per dag op de planner. Zeker als je niet altijd zelf kookt, is dit erg handig. Zo kan je partner de planner erbij pakken en ziet ook hij/zij wat hij uit de koelkast moet pakken!

gratis maaltijdplanner
Maaltijdplanner downloaden

Noteer je weekboodschappen

Schrijf nu per maaltijd de boodschappen op die je hiervoor nodig hebt. Misschien heb je nog wat producten in huis die je niet hoeft te kopen. In de rechter kolom kun je bijvoorbeeld de boodschappen noteren die je elke week standaard koopt (brood, yoghurt etc). Superhandig, je kunt de planner zo meenemen naar de supermarkt als je je (week)boodschappen gaat kopen.

maaltijdplanner gratis downloaden

Maaltijden combineren

Zie je mijn voorbeeld maaltijden op de planner? Als ik bijvoorbeeld op woensdag wat boontjes overhoud, kan ik die weer verwerken in de nasi die op donderdag op de planning staat. Op woensdag eten we meestal wat makkelijks, we werken dan allebei. Op dinsdag ben ik vrij, dan snijd ik de groenten voor woensdag alvast. Meestal koop ik aardappelpartjes. Zo hebben we een maaltijd die weinig tijd kost, maar wel gezond is!

voorbeeld maaltijdplanner
Ingevulde maaltijdplanner

Maaltijdplanner PFD

Ik maakte een maaltijdplanner in een PDF document. Superhandig, je kunt hem zo vaak uitprinten & gebruiken als je wilt! Download hem hier:

Download je de BijHeleen Maaltijdplanner? Dan ontvang je automatisch mijn nieuwsbrief en blijf je op de hoogte van volgende gratis downloads.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: