Misschien ben je op zoek naar een luxe keuken, of ben je op zoek naar tips om je keuken luxe te laten ogen. Een nieuwe keuken uitzoeken is natuurlijk geweldig, maar wat wil je nu precies? Kies je een keuken die past binnen de keukentrends van dit jaar, of heb je een keuken in je hoofd die je altijd al prachtig hebt gevonden?

Wat zit er in een luxe keuken?

Ik geef je een aantal tips die je kunt gebruiken wanneer je graag een luxe keuken wilt. De foto’s die je in de blog ziet zijn eigendom van Tinello Keukens. Hier kun je ook terecht voor exclusieve keukens. Onderaan deze blog vind je een filmpje met beelden van ons zelfgemaakte betonnen aanrechtblad.

keukentrends 2021

Gebruik kwalitatief goede materialen

Ga voor kwalitatief goede materialen! Je keuken oogt een stuk luxer wanneer er gebruik wordt gemaakt van degelijke, kwalitatief goede materialen. Houten deurtjes ogen (en voelen) heel anders dan MDF deurtjes. Naast materialen geeft goede apparatuur ook een luxe uitstraling aan je keuken. In luxere keukens zien we bijvoorbeeld vaak vrijstaande fornuizen. Een aanrechtblad van composiet is ook een goede optie in een luxere keuken. Wist je trouwens hoe je het beste een composiet aanrechtblad schoonmaken kunt?

luxe keuken tips

Gebruik natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen is ook een tip om je keuken luxe te laten ogen. Neem bijvoorbeeld je aanrechtblad. Een plastic blad oogt goedkoop (en is met een paar jaar al niet mooi meer). Een betonnen, marmer of houten blad geeft gelijk een veel luxere uitstraling. Dit oogt robuust en chique. Dit kun je terug laten komen in enkele toffe accessoires in je keuken die aansluiten bij de materialen waarvoor je kiest. Bijvoorbeeld een houten steenmal waar je kruiden of andere keukenbenodigdheden in neerzet. Wij kozen voor een echt betonnen aanrechtblad in onze keuken. Dit maakten we zelf:

Luxe keuken met kookeiland

Hout is een mooi natuurlijk materiaal. Voordeel: een houten keuken kan tientallen jaren meegaan! Het kost even iets meer, maar je hebt er ook een stuk langer plezier van! Zoals je op de foto hier boven ziet, geeft een kookeiland je keuken een chique uitstraling. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

Ga voor maatwerk in je keuken

Maatwerk is ook heel belangrijk in een luxe keuken. Bij goedkopere keukenzaken is maatwerk mogelijk, maar in zeer beperkte mate. Hier ga je heen als je een goedkope keuken wilt, met niet te veel extra’s. Wanneer je kiest voor een luxe keuken met maatwerk, kun je voor leuke extra’s kiezen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de overgang tussen het kookeiland, de bar en de eettafel op onderstaande foto:

luxe keuken

Bovenstaande foto is een perfect voorbeeld van een keuken op maat. Ook de grote kastenwand is prachtig maatwerk.

exclusieve keuken met vrijstaand fornuis

Oog voor detail

Detail is erg belangrijk wanneer je een luxe keuken wilt. Als je kiest voor houten deurtjes, kun je bijvoorbeeld de keuze maken de deurtjes te laten lakken in de kleur die bij de rest van je keuken / woonkamer past. Zo weet je zeker dat het één geheel wordt. Een mooie koof op maat (zoals te zien is op bovenstaande foto) vind ik persoonlijk ook een prachtig detail.

Apparatuur die voorzien is van de nieuwste snufjes is ook een echte musthave voor een luxe keuken. Al eens gehoord van een oven die zichzelf reinigt? Ook kun je de grootte van een fornuis en het aantal ovens meenemen in je keuze. Een fornuis met meer dan 4 kookpitten oogt luxer en is ook nog eens heel praktisch. Dit geldt ook voor meerdere ovens.

Luxe keuken voorbeelden

Dit waren de belangrijkste tips en voorbeelden wanneer je een luxe keuken wilt! Mis je iets wat écht thuishoort in een luxe keuken? Laat vooral een reactie achter!

Tip voor overzicht en structuur in je keuken: plan je maaltijden

Download de maaltijdplanner voor meer overzicht en structuur in je keuken en je boodschappen én rust in je hoofd! Download de planner en gebruik hem zo vaak als je wilt! Voor meer rust in je hoofd.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: