Zo’n heerlijke, luxe badkamer die je meteen een hotel gevoel geeft. Wie wil dat niet? Plaats een paar luxe elementen in je badkamer die je gemak geven. Dit geeft meteen het chique gevoel. Maar een luxe badkamer hoeft niet eens heel veel te kosten. Ook hoef je hiervoor niet je halve badkamer te verbouwen. Lees de tips in de blog maar eens!

Kies luxe materialen

In een luxe badkamer horen luxe materialen. Het is vooral belangrijk dat de verschillende luxe badkameraccessoires die je kiest bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld altijd één soort kranen. Ga voor goud, zwart, chroom of RVS. Voorkom dat je verschillende soorten kranen in je badkamer gebruikt. Wil je eenheid in je huis? Gebruik dan de kleur kranen die je voor je badkamer kiest ook in je keuken en toilet. Zo heb je niet alleen een chique badkamer maar voelen ook de andere ruimtes in je huis luxe.

een chique badkamer die goedkoop is

De foto’s in deze blog zijn eigendom van Redwell.

Kies voor comfortabele warmte

In een luxe badkamer hoort comfortabele warmte thuis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een badkamer infrarood verwarming. Deze monteer je aan het plafond of aan de wand en is in verschillende mooie designs te verkrijgen. De panelen zijn op afstand te bedienen via de app. Een infraroodpaneel kun je makkelijk zelf bevestigen. Wist je dat de warmte van een infrarood paneel energie efficiënt is?

luxe badkamer maken met deze tips

Dé badkamertip waar je geen spijt van gaat krijgen:

Plaats een grote spiegel

Spiegel geven een luxe gevoel. Helemaal als daar verlichting en verwarming in ingebouwd zit. Klik maar eens op de bovenstaande afbeelding om de spiegel met verwarming te bekijken. Ideaal dat je in de winter de warmte via de spiegel voelt als je jezelf voor de spiegel klaarmaakt. Je badkamer is misschien niet altijd verwarmt.

Een opgeruimde badkamer

Je zou het misschien niet zeggen maar een opgeruimde badkamer oogt meteen ruimer en luxer. Voorkom rondslingerende verpakkingen. Één fles shampoo is genoeg, je extra flessen shampoo kun je in de voorraadkast gebruiken. Lees de blog over opruimtips eens. Wat helemaal leuk is: deze tip kost niks! Bij luxe denken we meteen aan duur, maar dat hoeft dus niet.

Maak een inloopdouche

Een inloopdouche hoort echt thuis in een luxe badkamer. Je loopt zo je douche in, en hebt alle ruimte om hier heerlijk te douchen. Ook in je inloopdouche kun je keuzes maken die je badkamer een luxe uitstraling geven. Denk eens aan een regendouche uit het plafond. Andere tips voor een luxe inloopdouche lees je in de blog inloopdouche maken.

Zorg voor eenheid

Zorg voor eenheid in kleuren. Het liefst slechts een aantal verschillende kleuren handdoeken. Daarnaast zou je de flessen shampoo / badschuim etc kunnen bewaren in chique verpakkingen. Voor een klein bedrag kun je je eigen flessen met labels maken voor in de badkamer. Zorgt meteen voor eenheid en zijn de puntjes op de i wat betreft luxe gevoel!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: