We zien steeds meer groen in interieurs. Groen in kleuren van de muur, accessoires, maar ook planten. Wist je dat sommige planten behoren tot de groep ‘luchtzuiverende planten’? Deze planten helpen je aan een gezond klimaat in huis. Hier vertel ik je in dit blog meer over. Welke planten zijn luchtzuiverende planten zijn dit, en wat doen ze precies?

Wat zijn luchtzuiverende planten

Alle planten produceren wat zuurstof, maar níet alle planten zuiveren de lucht in je huis. Luchtzuiverende planten doen dit dus wel. Ze zetten overdag CO2 om in zuurstof en brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor verbeterd de luchtvochtigheid. Ook kunnen ze nare geuren afbreken. Win win dus!

Ik laat je verschillende luchtzuiverende planten zien.

Wat zijn de beste luchtzuiverende planten?

Er zijn verschillende palmen voor in huis die sterk luchtzuiverend zijn. Ook de drakenbloedboom (klinkt heftig, is gewoon een soort palm) is sterk luchtzuiverend. Bij een aantal planten vind je een stappenplan waarmee je zelf luchtzuiverende planten kunt stekken.

Lepelplant

De lepelplant is ook zo’n luchtzuiverende plant. Deze plant is ook geschikt om op water te zetten. Ik heb er zelf een paar op water gezet! Je kunt deze plant gewoon in pot kopen, en daarna zelf in water zetten. Van deze plant kun je best een heel aantal waterplanten maken:

Monstera

De monstera is ook echt een favoriete plant van mij en behoort ook tot de luchtzuiverende planten! Ik heb hem al jaren, en ondertussen heb ik hem ook voor de halve familie gestekt. Ik schreef al eerder een blog met verzorgtips voor de monstera. Wilt je dat de gatenplant stekken ook heel makkelijk is, en dat ik hiervoor een stappenplan schreef zodat jij zelf aan de slag kunt?

Monstera verzorgen supertip, luchtzuiverende plant gatenplant.

De gatenplant is een ideale luchtzuiverende plant. Zijn bladeren kunnen erg groot worden en hiermee ook veel lucht zuiveren.

Pannekoekplant

Deze plant heb ik sinds kort! En wat een mooie & makkelijke plant is de pilea of pannenkoekplant! Wist je dat de pannenkoekplant stekken ook heel goed te doen is? Via de link vind je het stappenplan om de pannenkoekplant makkelijk en zelf te stekken. Doordat de pannenkoekplant een vrij kleine plant is, kan hij ook maar een klein beetje lucht zuiveren.

Strelitzia luchtzuiverende plant

luchtzuiverende planten, strelitzia kamerplant

Ik kreeg de Strelitzia van jngl. Hij heeft een mooi plekje gekregen in ons huis. Deze plant heeft een lichte luchtzuiverende werking. Als je echt op zoek bent naar een plant met een sterke luchtzuiverende werking, kun je beter even verder kijken. Er zijn nog veel meer luchtzuiverende planten! Ik koos voor de Strelitzia omdat ik hem echt prachtig vind met zijn grote, glanzende bladeren! De strelitzia is op het moment een populaire kamerplant.

Heb jij ook een luchtzuiverende plant in huis? In de blog van Gemma lees je alles over planten water geven. Ideaal, zo kun je je mooie aankoop goed verzorgen.


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: