Luchtzuiverende planten voor een gezond klimaat in huis

We zien steeds meer groen in interieurs. Groen in kleuren van de muur, accessoires, maar ook planten. Wist je dat sommige planten behoren tot de groep ‘luchtzuiverende planten’? Deze planten helpen je aan een gezond klimaat in huis. Hier vertel ik je in dit blog meer over. Welke planten zijn luchtzuiverende planten zijn dit, en wat doen ze precies?

Luchtzuiverende planten

Alle planten produceren wat zuurstof, maar nΓ­et alle planten zuiveren de lucht in je huis. Luchtzuiverende planten doen dit dus wel. Ze zetten overdag CO2 om in zuurstof en brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor verbeterd de luchtvochtigheid. Ook kunnen ze nare geuren afbreken. Win win dus!

Ik laat je verschillende luchtzuiverende planten zien.

Sterke luchtzuiverende planten

Er zijn verschillende palmen voor in huis die sterk luchtzuiverend zijn. Ook de drakenbloedboom (klinkt heftig, is gewoon een soort palm) is sterk luchtzuiverend.

Lepelplant

De lepelplant is ook zo’n luchtzuiverende plant. Deze plant is ook geschikt om op water te zetten. Ik heb er zelf een paar op water gezet! Je kunt deze plant gewoon in pot kopen, en daarna zelf in water zetten. Van deze plant kun je best een heel aantal waterplanten maken:

Monstera

De monstera is ook echt een favoriete plant van mij en behoort ook tot de luchtzuiverende planten! Ik heb hem al jaren, en ondertussen heb ik hem ook voor de halve familie gestekt. Ik schreef al eerder een blog met verzorgtips voor de monstera.

Monstera verzorgen supertip, luchtzuiverende plant gatenplant.

Pannekoekplant

Deze plant heb ik sinds kort! En wat een mooie & makkelijke plant is het! Hij is ook erg makkelijk te stekken. Dat is mij overigens nog niet gelukt met een dreumes in huis. Die denkt regelmatig een pannekoek te moeten plukken.

Strelitzia luchtzuiverende plant

luchtzuiverende planten, strelitzia kamerplant

Ik kreeg de Strelitzia van jngl. Hij heeft een mooi plekje gekregen in ons huis. Deze plant heeft een lichte luchtzuiverende werking. Als je echt op zoek bent naar een plant met een sterke luchtzuiverende werking, kun je beter even verder kijken. Er zijn nog veel meer luchtzuiverende planten! Ik koos voor de Strelitzia omdat ik hem echt prachtig vind met zijn grote, glanzende bladeren! De strelitzia is op het moment een populaire kamerplant.

In onderstaand filmpje kun je zien wat voor mooi plekje de Strelitzia heeft gekregen in onze nieuwe woonkamer:

Heb jij ook een luchtzuiverende plant in huis? In de blog van Gemma lees je alles over planten water geven. Ideaal, zo kun je je mooie aankoop goed verzorgen.


Hallo! πŸ‘‹

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, handige tips en kortingscodes! 》