Luchtbevochtiger geurwolkje

Een hogere luchtvochtigheid in huis; dat brengt de nodige voordelen met zich mee waardoor je je gezonder en fitter kunt voelen! Hierover lees je verderop in deze blog meer. Van Geurwolkje mocht ik een aroma diffuser uitkiezen met een paar heerlijke etherische oliën. In deze blog kun je meer lezen over hoe de luchtbevochtiger van Geurwolkje mij bevalt.

luchtbevochtiger geurwolkje

Luchtbevochtiger Geurwolkje

Een luchtbevochtiger geeft een hogere luchtvochtigheid in huis. Het állerfijnste aan de luchtbevochtigers van Geurwolkje vind ik toch wel dat je ze kunt gebruiken met etherische oliën. Deze oliën zijn biologisch en hebben een positieve werking op je gezondheid. Ik koos voor de geuren lavendel en fris briesje. De verschillende geuren van Geurwolkje hebben een ander effect. Dit kun je op de site van Geurwolkje terug vinden. De lavendel heb ik vaak ‘s avonds aanstaan. Lavendel werkt ontspannend, en ontspanning werkt mee voor een goede nachtrust.

aroma diffuser geurwolkje

Voordelen luchtbevochtiger

De naam zegt het al: luchtbevochtiger. De lucht in je huis wordt vochtiger. Vooral in de winter, wanneer de kachel aan gaat, neemt de luchtvochtigheid in huis af. Hoe lager de luchtvochtigheid in je huis, hoe meer last je daarvan kunt hebben. Wanneer de luchtvochtigheid hoger is (boven de 40%) brengt dit verschillende voordelen met zich mee:

  • goed voor je gezondheid. Wanneer je vatbaar bent voor verkoudheid, droge neus of korstjes in je neus, kan een luchtbevochtiger wat ondersteunen en de klachten verminderen. Wanneer de lucht in je huis droog is, kun je bijvoorbeeld snel last hebben van droge ogen.
  • goed voor je huid. Een lage luchtvochtigheid geeft vaak een droge huid en droge, gebarsten lippen. Ook kan je haar er dof van worden. Een hogere luchtvochtigheid is dus ook goed voor je huid en haar!
  • goed voor je kamerplanten. Ook kamerplanten doen het goed op een hogere luchtvochtigheid. Dat is mooi meegenomen. Een luchtbevochtiger in combinatie met luchtzuiverende planten zorgt voor een goed klimaat in je huis!
  • ontspanning. Door gebruik te maken van oliën die een ontspannende werking hebben, kan een luchtbevochtiger een ontspannende werking hebben. Daarnaast gaat je huis er echt heerlijk van ruiken! Je kunt bij Geurwolkje ook terecht voor de-stress thee.
  • betere nachtrust. Een aroma diffuser kan meewerken aan een goede nachtrust. Dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Wanneer je beter slaapt, voel je je overdag ook beter én herstelt je lijf sneller.
geurwolkje aroma diffuser

Tips betere slaap

Zelf heb ik een smartwatch die mijn slaap meet. Deze meet ook de verschillende slaapstadia. Bij mij zat hier altijd het ritme in dat ik vaak wat te weinig diepe slaap had. Diepe slaap is sowieso de kortste fase in je slaap, maar bij mij zat dit vaak rond de 10 minuten. Dat is wel erg weinig. In je diepe slaap vind je fysiek herstel plaats. Super belangrijk dus! Geloof het of niet: op avonden dat ik de luchtbevochtiger van Geurwolkje aan heb in onze woonkamer, kom ik aan een diepe slaap van zo’n 40 minuten! ‘s Avonds gebruik ik de lavendelgeur. De lavendel heeft een ontspannende werking, en ontspanning verbetert de slaap. De luchtbevochtiger gaf voor mij dus gelijk al een heel verschil in slaap, zonder daar veel voor te hoeven veranderen.

tips beter slapen

Weetje: in mijn dagelijkse werk heb ik me gespecialiseerd in slaapproblemen in de regio het Vechtdal. Dit product past dan ook helemaal bij mij. Ik heb nog even overwogen hem op mijn werk neer te zetten, maar heb toch besloten dat ik hem thuis heel fijn vindt. Meer over mij, als je meer wilt weten over mij of mijn werk; neem een kijkje!

Geurwolkje aroma diffuser

Voor mij dus een dik compliment naar de aroma diffuser & geurtjes die ik mocht testen! Naast dat hij zijn werk goed doet, matcht hij ook nog eens heel mooi in ons interieur en laat hij ons huis heerlijk ruiken. Dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Voor nu ben ik alleen maar héél benieuwd naar de andere geuren in het assortiment. Ik koos voor de Asahi diffuser en de geuren lavendel en fris briesje. Voor een mooie, goedkope aroma diffuser én heerlijke etherische oliën is het absoluut de moeite waard bij Geurwolkje te kijken!

Meer volgen van mij?: