Deze toffe DIY blog is een gastblog, geschreven door Madelon. Lees en kijk je mee hoe je deze mooie luchtballon met muisjes voor op de babykamer zelf kunt maken binnen 20 minuten?

Toen ik al 8 weken zwanger was, ging ik heel Instagram af opzoek naar inspiratie voor de babykamer. Met week 16 wisten we dat het een meisje zou worden en kon ik helemaal los gaan!  Zwanger zijn in lockdown betekend ook veel online bestellen. Helaas zijn er veel artikelen ‘niet op voorraad’ in de webshops en is het extra lastig om aan de juiste materialen te komen. 

luchtballon maken met muisjes kinderkamer
DIY kinderkamer

DIY met maileg muisjes

Deze ballon kwam ik tegen op Instagram en ik dacht: ‘dit ziet er super leuk en simpel uit’! Leuk om zelf te maken voor haar kamertje. 

Wat heb je nodig voor deze luchtballon decoratie met muisjes:

  • 2 muisjes
  • Riete mandje max 13cm hoog
  • Wit draad  
  • Schaar + eventueel een boor 
  • Lampion

Stap 1: Rieten mandje van de luchtballon decoratie voorbereiden

Voor deze DIY luchtballon gebruikte ik een rieten mandje van de Ikea. Het mandje van de Ikea is vrij stevig en daarom ook lastig het witte koord er tussen te krijgen. Koop een mandje van rond de 10 tot Max 13 cm. Zo blijven de verhoudingen juist met de lampion. 

In het mandje boor je voorzichtig 4 gaten. 

luchtballon zelf maken kinderkamer
Lampion maken

Stap 2: verbind de lampion aan het mandje van de luchtballon

Je kunt de lampion op verschillende manieren met het mandje verbinden. Eerst heb ik uitgemeten hoeveel afstand er tussen moet zitten de muisjes zijn ook best groot). Ik bestelde hiervoor twee Maileg muisjes. Ik bestelde twee schattige roze muisjes. Er zijn nog veel meer leuke soorten (ook jongens varianten) en andere muizen decoratie. Superleuk voor in de babykamer!

Je hebt ongeveer 2 draden nodig van ongeveer 30 cm. Leg het draad alvast om het ijzeren stangetje van de lampion heen en steek het draad gekruist in de gaten van het mandje. Aan de binnenkant van het mandje knoop je het vast aan het uiteinde. Dit doe je precies het zelfde met het andere draadje. 

Ik gebruikte deze lampion met gouden strepen. Deze matcht mooi bij het rotan. Er is ook een gave variant met gouden stippen.

luchtballon babykamer
Luchtballon met maileg muisjes

Stap 3: haak in het plafond boren

In het plafond boor je een gat en steek je er een plafond lamp haak in. Eventueel met het zelfde witte draad of doorzichtig draad maak je de ballon vast aan het plafon haakje. 

Luchtballon zelf maken

In nog geen 20 min heb je een zelf gemaakte luchtballon. Wel heb ik een verhoging gemaakt in het mandje zodat de muisjes er beter uitkomen. Eventueel kan je de lampion in de toekomst ook omwisselen voor een ander design, bijvoorbeeld de lampion met de gouden stippen.

Ook superleuk: laat de muis terugkomen in de kamer. Bijvoorbeeld door deze maileg muis, die net een slag groter is. Wist je dat poppenhuizen met maileg muisjes ook een ware trend zijn op dit moment?

luchtballon kinderkamer decoratie

Deze toffe DIY kun je ook terugvinden op de blog van @styleandsuger.

Kinderkamertrends 2021

Ben je op zoek naar meer kinderkamer DIY inspiratie? In de blog kinderkamer decoratie zelf maken vind je nog véél meer leuke zelfmaak ideeën, superleuk om hier eens doorheen te scrollen!

Wist je dat muizen in je kinderkamer helemaal volgens de kinderkamertrends van 2021 is?


Deze blog bevat affiliate links. Als je via die link een bestelling doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan. Zo kan ik jullie blijven inspireren. Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: