Zoals je in eerdere blogs al had kunnen lezen, zijn we druk bezig om een nieuwe slaapkamer te realiseren. Dit doen we zelf, hierover kon je al heel wat volgen via mijn Instagram. Daarnaast schrijf ik regelmatig een verbouwblog. De laatste keer dat de slaapkamer voorbij kwam, liet ik de barnwood wandbekleding zien die we hadden gemaakt. Het duurt hopelijk niet lang meer voor de kamer af is, dan kan ik onze logeerkamer gaan inrichten! In deze blog lees je tips voor het inrichten van je logeerkamer.

Multifunctionele logeerkamer

Inderdaad, de functie die deze extra kamer straks heeft, is in ieder geval een logeerkamer. Het lijkt me heerlijk om straks een aparte logeerkamer te hebben. We hadden wel vaker een kamer over waar nog net een bed in kon, maar dit is best een ruime kamer. Alle ruimte dus, hopelijk kunnen we hier straks veel leuke logees ontvangen! Hoe gaan we de logeerkamer inrichten?

seniorenbed 1 2 persoons
Klassiek model bed.

De foto’s in deze blog zijn eigendom van Slaapkamerweb.nl.

Omdat de kamer best ruim is, krijgt de kamer ook als functie ‘speelkamer’. Leuk voor de kinderen (die zijn 5 en 2), en helemaal handig als er verjaardagen zijn, of vriendjes komen spelen. Aan de linkerzijde (als je de kamer inloopt) komt een speelhoekje. Het speelhoekje van beneden gaat naar boven toe. Aan de andere zijde komt dan het ‘logeerdeel’. De meeste logees die bij ons komen zijn kinderen. Die vinden het hélemaal niet erg om wat speelgoed op de kamer te hebben (en slapen over het algemeen bij onze oudste op de kamer).

Hoe logeerkamer inrichten?

Hoe gaan we de logeerkamer inrichten? Vooral: wat voor bed zet je daar neer? Vaak komt een logee alleen, dan is een eenpersoonsbed prima. Scheelt natuurlijk veel gedoe met opmaken van het bed, en scheelt natuurlijk ruimte. Echter, wanneer er weleens twee logees tegelijk komen, is een tweepersoonsbed ook erg handig. Dit is natuurlijk ook heel persoonlijk. Kortom: we zijn er nog niet over uit wat voor soort bed er komt in de logeerkamer. De opties op dit moment: eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of een eenpersoonsbed waar je een tweede bed als een lade onder vandaan kunt schuiven.

Naast het bed komt een klein nachtkastje te staan. Achter de plek waar het bed komt, hebben we een stopcontact gemaakt. Zo kunnen telefoons worden opgeladen.

massief houten bed 1 2persoons
Eenvoudig, maar toch modern en luxe!

Hoe maak je een gezellige slaapkamer?

Je kunt de slaapkamer voor je logee gezellig maken door te werken met fijne kleuren, een paar mooie accessoires en bijvoorbeeld een lekker zithoekje. Zo kun je even rustig wat voor jezelf doen, zonder meteen op bed te moeten liggen. Ik ben nog even aan het kijken wat voor soort stoel ik hiervoor zou gebruiken. Waarschijnlijk een fauteuil.

Opbergruimte in logeerkamer

Zorg voor opbergruimte in de logeerkamer! In ons geval is dat een oude commode. Logees kunnen hun spulletjes daarin neerleggen. Fijn dat ze daar gewoon plek voor hebben, en niet uit hun tas hoeven te leven. De commode willen we houden omdat we deze zelfgemaakt hebben. Zo krijgt hij een mooi plekje!

bed brussel
Stoer en strak!

Logeerkamer tips

Tips voor het inrichten van de logeerkamer: zorg voor een goed bed met een fijn matras! Zorg ervoor dat de kamer goed donker is, en er eventueel een raampje open kan voor frisse lucht. Zorg voor een lampje en nachtkastje bij het bed. Zet een kast neer waar de logee wat eigen spullen in kan zetten. Als je ruimte hebt, is het fijn er een stoel neer te zetten met eventueel een boekje of een paar leuke tijdschrijften.

De afbeeldingen in deze blog zijn van slaapkamerweb.nl. De bedden vind je terug in hun webshop.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: