Soms overkomt het je ineens: je moet in quarantaine. Op dit moment overkomt het dagelijks héél veel Nederlanders. Gelukkig is het merendeel uit voorzorg thuis, of in ieder geval niet heel ziek thuis. Dan kun je dus prima dingen doen. Denk jij: wat moet ik óóit voor activiteiten doen tijdens quarantaine of een lockdown: dan is deze blog voor jou!

Quarantaine tips

Ik ging op zoek naar leuke DIY ideeën zodat jij deze quarantaine / lockdown periode goed door kunt komen. Deels vind je ze al op mijn blog, maar ik heb ze gebundeld (en meer) voor een mooi overzichtje! Zo hoef jij je niet te vervelen deze periode, én kun je hem gebruiken om je huis wat op te vrolijken. Uiteraard hield ik er rekening mee dat je nu even niet naar de winkel kunt. De benodigdheden kun je dus makkelijk online bestellen, de linkjes heb ik in de tekst geplaatst. Of misschien heb jij nog wel spullen in huis om te gebruiken.

Tip: op Instagram heb ik een DIY account. Hier vind je nog veel leuke zelfmaakideeën, tips en korte Reels hierbij:

DIY met droogbloemen

Voor de droogbloemen fans een paar DIY’s met droogbloemen!

Maar deze lamp met droogbloemen! Supersimpel met deze stormlantaarn en een bosje droogbloemen. Je kunt hier je eigen bosje droogbloemen samenstellen.

lockdown activiteiten

Maak je eigen krans met droogbloemen! Al eerder schreef ik hier een DIY blog over, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je je eigen krans met droogbloemen maakt. Lees hem hier.

DIY droogbloemen krans, quarantaine tips

Maak je eigen hexagons met, jawel… droogbloemen! Je zou voor deze drie DIY’s met droogbloemen ook één bosje droogbloemen kunnen bestellen, een stormlantaarn, een metalen ring en witte, luchtdrogende klei.

DIY met klei tijdens de lockdown of je quarantaine

Hexagons maken, quarantaine idee

Vind je het leuk om met klei te werken? Dan kun je de hexagons maken, of deze waxinelichthouder van klei. Supersimpel. Uit één pakje klei kun je 5 hexagons maken, of ca. 2 waxinelichthouders.

DIY waxinelichthouder van klei

Maak een luchtplant – bakje

Ook weer supersimpel: heb je een luchtplantje? Ik maakte dit bakje van klei. Heel makkelijk, je pak een stuk klei, en maakt hem onder het onderste stuk van een mango. Even laten drogen, en na een halve / hele dag de mango verwijderen, en verder aan de lucht laten drogen. Ik verfde de binnenkant.

verstek zagen

Maak dit mooie regenboog vaasje van klei. Via het korte DIY filmpje / reel zie je precies hoe je te werk gaat.

Nog veel meer leuke DIY’s met klei zie je in de blog over fimo klei idee.

Dino spiegel maken

Supersimpel, deze dinospiegel. Wat je nodig hebt? Een oude spiegel. Een stapeltje dino speelgoeddieren (of andere dieren), een lijmpistool en een spuitbus zwarte verf.

lockdown activiteiten

Maak je eigen jungle kapstok

Misschien heb je nog wel een kapstokje liggen, en kun je je eigen jungle kapstok maken. Of je eigen dino kapstok.

Jungle kapstok zelf maken

Glitterslijm maken

Maak met de kinderen hun eigen glitterslijm. Hoe leuk! Kunnen ze er de rest van de quarantaine periode mee spelen.

Je kunt ook voor een kant en klaar DIY pakket gaan. Dat is nóg makkelijker, dan weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Ik zocht een paar leuke voor je op.

Schilderen voor volwassenen! Let wel, deze is bijna uitverkocht..

Maak je eigen macrame wandkleed.

Maak je eigen eco systeem. Ideaal voor als je géén groene vingers hebt, want het onderhoudt zichzelf.

Ik ben benieuwd, met welke DIY(‘s) ga jij aan de slag? De meeste benodigdheden kun je vanaf de bank bestellen (of misschien heb je de spullen zelfs nog wel in huis), dus jij kunt met 1 of 2 dagen aan de slag!

Andere lockdown activiteiten

Niet zo van de doe het zelf projecten? Duik eens je zolder op, en ga aan het opruimen. Maak een doos voor de container, voor de stort en voor de kringloop (of om weg te geven) en om te verkopen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Meer van ons huis en meer DIY inspiratie vind je op mijn Instagram. Hier zie je onze kerstboom vol DIY’s:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan. Kan ik je blijven inspireren! Dus dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: