Ledverlichting is een goede keuze wanneer je wilt besparen op energiekosten en je energieverbruik wilt beperken. Het kiezen voor ledverlichting binnen in je huis (of buiten) kan één van de energiebesparende producten zijn waar je in kunt investeren als je je huis wilt verduurzamen.

Waar moet je op letten bij LED verlichting?

Bij het kiezen van LED verlichting kun je op een aantal dingen letten.

  • de kleur licht van de LED lamp. Je kunt kiezen voor warm licht of juist voor wit (of meer blauw) licht.
  • dimbare of niet dimbare LED lampen. Sommige LED lampen zijn dimbaar, maar niet alle. Wanneer je een dimbare ledlamp zoekt, let er dan goed op of dit bij de omschrijving van de lamp vermeld staat.
  • het aantal lumen. De sterkte van de LED verlichting wordt uitgedrukt in lumen. De vuistregel voor het aantal lumen LEDverlichting binnen in je woonkamer: sfeerverlichting is tussen de 300-500 lumen, functionele verlichting tussen de 500-700 lumen.

Welke LEDlamp voor woonkamer?

LEDverlichting is tegenwoordig in veel soorten en vormen verkrijgbaar. Van plafondlamp tot staande schemerlamp tot kroonluchter met kaarsvormige lamp tot LED railverlichting. Vrijwel alle soorten lampen zijn te verkrijgen in LEDlampen. Dat is ideaal, want hier bespaar je energie mee.

LED railverlichting binnen

De foto’s in deze blog zijn eigendom van qub.nl.

LED railverlichting binnen

Heb je weleens gehoord van LED railverlichting voor binnen? De lampjes zitten letterlijk vast aan een rail. Dat is erg functioneel want hierdoor kun je de lampen schuiven en dus ook de plek van licht aanpassen indien nodig. De railspots die aan de rail hangen zijn in 360 graden te roteren. Je kunt dus elke plek uitlichten. Je kunt zelfs een rail met kruisingen of bochten creëren.

Soorten LED railverlichting

Er zijn verschillende vormen en kleuren LED railverlichting te verkrijgen. Kies voor een L of een T vorm voor een speels effect (of omdat het natuurlijk gewoon ook erg praktisch is). Heb jij een stoer, industrieel interieur? Dan is een zwarte railverlichting een stoer item. Ben je meer van de rustige, lichte kleuren in je interieur? Dan blend de witte railverlichting wellicht prachtig!

LEDverlichting woonkamer

LED verlichting voor binnen

Ben je op zoek naar LED verlichting voor binnen?

  • kies minimaal 1 a 2 verlichtingspunten voor sfeerverlichting
  • zorg dat de belangrijkste plekken goed worden verlicht door functionele LEDverlichting. Denk aan het werkblad van je keuken, de eethoek en de zithoek. Voor functionele LEDverlichting binnen is de railverlichting waar je hier boven meer over kon lezen erg geschikt.
  • zijn er punten waar je het licht wilt kunnen dimmen? Koop hier dimbare LEDlampen voor.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: