Al eerder schreef ik een paar blogs over droogbloemen. Ik maakte een droogbloemen krans, heb droogbloemen onder een stolp staan, maakte hexagons met droogbloemen en nu maakte ik een lamp met droogbloemen. In deze blog lees je hoe ik aan de slag ging én kun jij je eigen lamp met droogbloemen maken.

lamp met droogbloemen maken
sfeerhoekje woonkamer

In deze blog vind je een doe-het-zelf filmpje bij deze DIY lamp met droogbloemen.

Lamp met droogbloemen

Deze lamp met droogbloemen is écht supersimpel, dit kan iedereen! Ik had de droogbloemen nog in een bosje in een vaas staan, en heb er hier een paar van gebruikt voor deze DIY. Misschien heb jij ook een bosje droogbloemen, waar je nog wat uit kunt missen zodat je je eigen lamp met droogbloemen kunt maken. Lees hieronder hoe je de lamp maakt, en wat je ervoor nodig hebt.

Korte reel / DIY filmpje waarin je ziet hoe je de lamp maakt:

Gebruik een stormlantaarn

Ik gebruikte deze stormlantaarn voor dit doe het zelf projectje. Het leuke is, dat hij in heel veel interieur stijlen mooi zal staan! Je verplaatst de lantaarn makkelijk, hij is niet zwaar. Hierdoor kun je makkelijk wat schuiven en veranderen in je interieur.

droogbloemen lamp
DIY lamp met droogbloemen

Droogbloemen in lamp

De stormlantaarn kun je makkelijk openen door de clipjes aan de onderkant open te maken. Ik heb het glas even goed schoon gemaakt. Daarna heb ik droogbloemen uit het boeket wat ik staan had, uitgezocht.

stormlantaarn maken

Als je geen droogbloemen in huis hebt, kun je heel makkelijk een boeket droogbloemen bestellen. Je hebt er maar weinig nodig voor deze DIY. Belangrijk is dat het kleine bloemen zijn. Je zou kunnen kiezen voor een bepaald kleurthema.

Je kunt voor 1 soort droogbloemen kiezen. Lavendel heeft dan een mooi formaat, en natuurlijk een prachtige kleur.

droogbloemen in lamp

Deze kleurtjes zijn ook prachtig! Daarnaast heeft deze bos een leuke prijs:

Of deze bos bloemen… Die is ook groot genoeg om er iets uit te halen voor deze DIY. Heb je nog wat over om bijvoorbeeld een mooie droogbloemen krans te maken. Ik maakte eerder al een droog bloemen krans, lees hier hoe ik die krans van droogbloemen maakte.

Wil je er ook een droogbloemen krans bij maken? Het is wat meer werk dan deze lamp met droogbloemen, maar ook leuk om te doen én goed te doen! Deze metalen ring is geschikt om een droogbloemen krans te maken.

lamp met droogbloemen maken
DIY lamp met droogbloemen

Als je alles in huis hebt, kun je aan de slag! Je zoekt bloemen bij elkaar die je mooi vind, knipt de stelen een stuk af, en legt ze onderin het glaasje van de lantaarn. Het is leuk om verschillende vormen en kleuren bloemen te combineren. Je legt er zoveel in tot je tevreden bent. Zorg wel dat de bloemen het lampje niet raken. Het is een led lampje, dus wordt niet heet. Echter wordt het lampje natuurlijk wel iets warm. Je kunt de bloemen er dus gewoon los in leggen. En klaar ben je alweer!

DIY lamp
Dit idee onthouden? Sla de afbeelding op via de Pinterest button op de foto!

Het is ook heel leuk om wat herfst-items in de lantaarn te leggen! Een paar gedroogde bladeren, kastanjes of andere natuur vondsten. In de zomer kun je dit wisselen voor bijvoorbeeld schelpen.

Superleuk om dit met een groepje dames te doen! Bestel 1 of 2 bosjes droogbloemen, een lantaarns en/of metalen ringen en ga lekker aan de slag! Ga jij ook zo’n mooie, sfeervolle lamp met droogbloemen maken?


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: