Waarom wij kunststof dakkapellen overwogen hebben

Zoals je al in veel van mijn verbouwblogs hebt kunnen lezen, zijn wij niet vies van een beetje klussen. Tijdens het verbouwen kwamen wij voor heel wat keuzes te staan. Eén van die keuzes was wel of geen kunststof dakkapellen. En hoewel wij een aantal dakramen hebben, hebben wij ook aan kunststof dakkapellen gedacht, omdat die heel wat voordelen hebben!

kunststof dakkapellen
.

Meer beloopbare ruimte

De belangrijkste reden om voor (kunststof) dakkapellen te kiezen is dat een dakkapel letterlijk voor meer bruikbare ruimte zorgt. Je tilt het dak als het ware plaatselijk een stukje op, zodat dat vervelende schuine dak niet meer in de weg zit. Er komt meer beloopbare ruimte en meer praktische plek voor een bureau, bed of leeshoek. En doordat je meer vierkante meters krijgt waar je kunt staan, mag je deze bovenop de andere vierkante meters van je woning tellen. Een dakkapel is daardoor een meerwaarde voor je woning!

Meer licht en uitzicht

De zolder is vaak donker en daardoor minder geschikt als hobby- of werkruimte. Dankzij een dakkapel is dat verleden tijd. Er valt ineens een zee van daglicht binnen en je kunt heerlijk ver weg kijken. Lekker werken dus en ondertussen genieten van het uitzicht! En met verduisterende gordijnen erbij creëer je ook een heerlijke slaapkamer op zolder.

kunststof dakkapel

Waarom kunststof?

Waarom dan toch kunststof dakkapellen en geen houten dakkapellen? Kunststof is toch veel minder fraai? Dat is een fabeltje uit het verleden! Tegenwoordig is kunststof in zoveel kleuren en designs verkrijgbaar, waardoor er ook voor jouw woning een fraai exemplaar te vinden is. Zelfs kunststof dakkapellen met een houtnerf zijn mogelijk. Deze zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden!

Hogere isolatiewaarde bij kunststof dakkapellen

Kunststof heeft twee belangrijke voordelen boven hout: een hogere isolatiewaarde en minder onderhoud. Kunststof isoleert beter dan hout. Er zullen geen kieren en daardoor tocht ontstaan en kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden. Je krijgt geen last van vocht en, zeker in combinatie met HR++ glas, hoeft minder hard te stoken voor een prettige temperatuur binnen. Warmte stijgt natuurlijk naar boven, en kunststof zorgt ervoor dat je minder last hebt van warmteverlies via het dak. Combineer je een kunststof dakkapel met dakisolatie op zolder dan heb je het helemaal aangenaam warm en heb je bovendien ook nog eens recht op subsidie!

Daarnaast heeft kunststof zoals gezegd minder onderhoud nodig. Je hoeft het nooit te schilderen! Het enige dat je kunt doen is het kunststof af en toe schoonmaken met een sopje. Vele jaren woonplezier gegarandeerd!

Denk jij ook na over kunststof dakkapellen en wil je je deskundig laten adviseren en informeren? Kijk dan eens op Jansmaburdaard.nl!

Kunststof kozijnen is een goede manier om je huis te verduurzamen. Wil je verder verduurzamen? Lees de blog over de manieren om je huis te verduurzamen eens!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: