Krijtverf is speciale verf die je kunt gebruiken op muren en meubels. Muren sausen we normaal gesproken met muurverf, saus. Maar wist je dat je ook krijtverf op je muur en zelfs op je krijtverf op je meubels kunt aanbrengen? De structuur van krijtverf is anders dan die van muurverf, daardoor werkt het wel net wat anders.

Krijtverf meubels

Krijtverf is dus geschikt om zowel op je muur als op je meubels aan te brengen. Krijtverf geeft een prachtig, poederachtig effect. Op onderstaande foto zie je dat ik krijtverf aanbracht op een schouw. Door krijtverf te gebruiken geeft het een zacht effect. En echt: het is prachtig geworden! We kozen voor een oudgroene kleur.

krijtverf muur
Niet ons huis 😉 Ik mocht in dit prachtige huis verven!

Muur verven met krijtverf

Je kunt je muur met krijtverf verven door een blokkwast te gebruiken. Dat heb ik gedaan op de foto die je hierboven ziet. Je gebruikt dan een brede blokkwast:

Wat is krijtverf

Krijtverf is een matte, dekkende verf op waterbasis die een hoge hoeveelheid kalk bevat. Wist je dat krijtverf ook ideaal is om te gebruiken als je accessoires een nieuwe kleurtje wilt geven?

Krijtverf aanbrengen

Je kunt een normale kwast gebruiken voor de hoekjes. Verder is dus het enige wat je gebruikt een blokkwast. Je kunt ook een roller gebruiken voor krijtverf. Hierdoor krijg je nagenoeg hetzelfde effect. Wanneer je een roller gebruikt, verbruik je wat meer verf.

Krijtverf voor meubels

Krijtverf is ook geschikt om meubels mee te behandelen. Superleuk dus, wanneer je een muur behandeld met krijtverf, om ook een meubelstuk met dezelfde kleur krijtverf te behandelen. Krijtverf op je meubel voelt echt anders aan dan gewone lak. Krijtverf voelt haast een beetje poederachtig aan. Dat voelt dus fijn! Het is wel verstandig je meubel te bewerken met meubelwax, onbewerkte krijtverf is gevoeliger dan gewone lak. Hiervoor gebruik je deze wax:

Tafel verven met krijtverf

Zelf verfde ik onze tafel met krijtverf en gaf hem daarmee een opknapbeurtje. Ik verfde alleen het tafelblad. Daarmee krijgt de tafel een landelijke uitstraling. Dit ga ik combineren met stoere, stalen tafelpoten. Onze eettafel is een tijdelijk iets, maar ik wilde hem toch graag wat opknappen.

krijtverf meubels

We gaan beneden nog een uitbouw plaatsen, en willen daar een groter formaat tafel zetten. Ik ga voor nu nieuwe tafelpoten onder het blad zetten. Dit worden stoere zwarte, stalen tafelpoten. Wanneer de uitbouw klaar is, gebruiken we deze tafelpoten weer en hoeven alleen een nieuw tafelblad te kopen. Ik wil dan graag een boomstamblad. Voor nu dus steigerhouten planken in de krijtverf met een stoer stalen onderstel. Ook de salontafel krijgt deze tafelpoten. Hierover kun je later een DIY blog vinden, zodat jij ook je tafel kunt pimpen!

krijtverf op accessoires

Krijtverf op accessoires

Krijtverf is de perfecte verf om te gebruiken op accessoires. Denk aan kandelaars, bloempotten. Zelf zette ik een paar bloempotten in de krijtverf. Bijvoorbeeld de pot op de foto hier boven met de pannekoekenplant, en die van onze prachtige luchtzuiverende strelitzia op de foto hieronder. De potten matchen nu perfect bij onze woonkamer! Met een gewone kwast heb je in een mum van tijd mooie accessoires. De verf dekt bij mij tot nu toe perfect, droogt snel en ruikt niet.

krijtverf voor meubels

Krijtverf kopen

Krijtverf is iets wat je prima online kunt kopen. Hier vind je prachtige kleuren krijtverf in héél veel verschillende kleuren en in verschillende hoeveelheden. De potjes van 0,25 liter zijn helemaal geschikt voor het verven van verschillende accessoires. Voor een meubel of muur zou je eerder een grotere verpakking bestellen. Kijk maar eens via de link wat voor prachtige kleuren krijtverf dit merk heeft. Dit is een goed merk, met goede kwaliteit verf!

Wat een leuke dingen kun je maken met krijtverf! Ga jij er ook mee aan de slag?

Bekijk deze korte DIY reel maar eens. Ik pimpte oude, goedkope kerstballen met een restje krijtverf. Ze zijn zo mooi geworden!:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: