Het kan nog best lastig zijn om een origineel kraamcadeau te bedenken. Je wilt natuurlijk niet met iets aankomen wat vervolgens achterin de kast beland. Ik ging voor je op zoek naar de mooiste kraamcadeaus die ook nog eens superhandig zijn en zette de leukste kraamcadeau ideeën voor je op een rij!

Kraamcadeau inspiratie

De linkjes in deze blog gaan naar HappyLittleBox. Hier kun je je eigen baby cadeaubox samenstellen en laten bezorgen.

(Bad)speelgoed als kraamcadeau

Mooi badspeelgoed is een ideaal cadeau om te geven als kraamcadeau. Denk aan leuke waterboekjes of mooie dierfiguurtjes. Een newborn speelt natuurlijk nog niet met badspeelgoed, maar de tijd dat een baby of kind dat wél doet komt echt snel genoeg! Gaat de baby niet in bad maar in de douche? Dan is er natuurlijk ook een ruime keuze aan ander speelgoed!

Kraamcadeau ideeën

Slab als kraamcadeau

Een slabbetje als kraamcadeau? Dat is altijd goed, vroeg of laat gaan de kersverse ouders toch echt een slab gebruiken. De meeste baby’s krijgen hun eerste hapjes tussen de drie en zes maanden. Vanaf die tijd gebruik je een slab, tot ze 2 of 3 zijn. Een tip: een siliconen slab zien we helemaal terugkomen en zijn superhandig. Je maakt ze schoon door in de vaatwasser te hangen en kunt ze bijna oneindig weer gebruiken! Zo heb je maar weinig slabbetjes nodig.

origineel kraamcadeau

Meer kraamcadeau ideeën in het thema ‘eten’? Vul de babybox aan met bijvoorbeeld een bijpassend bordje met bestek.

Lifesaver voor elke mama!

Ga je voor een baby cadeaubox met meerdere cadeau’s? Dan mag een hydrofiele doek niet ontbreken. Een hydrofiele doek is een lifesaver voor elke mama die je echt jarenlang kunt gebruiken. Ze zijn bijna niet stuk te krijgen, kosten weinig ruimte in de wasmachine. Je kunt ze gebruiken als lakentje, om mee in te bakeren, mee af te drogen of spuug mee weg te vegen. Kortom: een mooie hydrofiele doek wordt vast elke mama blij van. Zelf gebruikte ik hydrofiele doeken tot een jaar of 3. Ik heb ze nooit weggedaan, ze zijn daarna ook erg handig bij klusjes in huis.

Baby bewaarbundel: iets moois voor later

Voeg iets moois voor later toe aan je kraamcadeau: een bewaarbundel of mijlpaalkaarten. Bijvoorbeeld een bewaarbundel om de geboortekaartjes te bundelen. Is de mama dol op mooie foto’s? Dan is een set mijlpaalkaarten erg leuk om te geven! Met de mijlpaalkaarten leg je de bijzonderste mijlpalen in het eerste jaar vast met een mooie kaart. Voorbeelden van bijzondere mijlpalen zijn: mijn eerste hapjes, ik ga voor het eerst naar de opvang, ik kan zitten.

box4 extra22

Stel een baby cadeaubox samen

Een laatste tip: maak een baby cadeaubox en laat jouw favoriete kraamcadeau ideeën inverschillende thema’s terugkomen in een kraamcadeau pakket! Bijvoorbeeld: een (bad)speeltje om te spelen, een slabbetje voor het eten&drinken, een mooie badcape of verzorgingsproduct om te verzorgen, en niet te vergeten de lifesaver van elke mama: een hydrofiele doek.


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: