Voor wie mij volgt op Instagram: je hebt het groene kleurvlak op de muur in onze woonkamer vast niet gemist. Een tijdje geleden schilderde ik hem, en ik heb hem al een paar keer gedeeld. Wat kreeg ik er al leuke reacties op! Het verven van kleurvlakken is niet zo moeilijk, lees je mee hoe je dit doet?

Kleurvlakken verven

Kleurvlakken zelf verven

Al een tijdje was ik aan het nadenken over dit stukje muur. Er zat een gat in de muur, dat was gevuld. Er móest dus iets mee gebeuren om dit weer weg te werken en netjes te krijgen. Het heeft een paar maanden geduurd voor ik er eindelijk uit was, wát er dan moest komen. Ik had weinig zin om 2 muren te sausen of te behangen. Ik had de voorkeur voor een oplossing die weinig tijd en gedoe zou kosten. Maar, graag ook iets wat niet al te voor de hand liggend was. Ik vind het nou eenmaal leuk om dingen in huis te hebben die ik niet overal zie. Gewoon wat decoratie ophangen viel dus ook af, en vond ik ook niet zo mooi zo op het randje.

kleurvlak bedenken, inspiratie kleurvlak

Woonkamer inspiratie kleurvlakken

Al een tijdje had ik het idee een kleurvlak te maken in de woonkamer of eethoek. Maar waar, en wat voor kleur? Ineens dacht ik; natuurlijk, dat kan daar ook gewoon, over dat opgevulde gat! En hoe leuk zou het zijn, als hij dan doorloopt om het hoekje van de muur! Dat had ik nog nooit eerder gezien, dus dat is extra leuk! Ik koos de groene kleur die op een andere muur in de woonkamer zit. Er stond nog een restje op zolder, dat kon ik gebruiken. Zo ontstond het idee om kleurvlakken te gaan verven. Na dit kleurvlak volgden er nog meer!

De DIY lamp met droogbloemen maak je zelf!

Kleurvlakken verven om ruimtes te verbinden

Vanaf de andere kant zie je dus een klein stuk van het kleurvlak de hoek om komen. Leuk dat de groene kleur uit de woonkamer zo terugkomt, en we hem ook vanaf de eethoek kunnen zien. Het kleurvlak geeft een mooie verbinding tussen de woonkamer en de eethoek.

kleurvlak woonkamer

Kleurvlakken schilderen

Voor het tekenen van het vlak gebruikte ik een waterpas en een potlood. Ik heb het vlak een paar keer aangepast. Toen ik tevreden was heb ik vlak naast de potloodlijnen een frogtape (dat is speciale tape die je kunt gebruiken om strakke lijnen te verven) geplakt en ben ik begonnen met sausen. Na het sausen verwijderde ik de tape direct, en tadaa…

Binnen een uur was alles klaar en weer opgeruimd. Ik ben tevreden! Het is een mooie strakke lijn geworden. Ik gebuikte dus frogtape. Dit is tape die speciaal bedoeld is om kleurvlakken mee te schilderen, en dus zo min mogelijk verfknoeisels doorlaat. Zo krijg je mooie strakke randen!

Kleurvlakken inspiratie

Als je op zoek bent naar inspiratie voor kleurvlakken, dan zijn de blogs vol plaatjes over kleurvlakken in de woonkamer en kleurvlakken in de slaapkamer een dikke tip! Ik ben benieuwd of je ook kleurvlakken gaat verven. Het is echt leuk om te doen. Geeft het niet het gewenste effect? Dan verf je het zo weer over.

kleurvlak muur verven

Supermakkelijk, weinig gesmeer en vooral: iets wat ik nog nooit eerder had gezien! Heb jij ook unieke hoekjes in huis?

Kleurvlakken lange muur

Het schilderen van kleurvlakken op een lange muur kan ook prima. Stel je voor dat de bank tegen je lange muur aan staat, dan geeft het een mooi effect om achter je bank een kleurvlak aan te brengen. Zo benadruk je de ruimte en geef je het een knusse uitstraling. Het voordeel van kleurvlakken is dat je ze makkelijk weer verandert. Misschien wil je dat heel uitgesproken, en gebruik je een uitgesproken kleur. Of ga je juist voor subtiel?

Muurboog in woonkamer

Ondertussen heeft onze woonkamer een hele metamorfose gekregen. Ik maakte een roze kleurvlak achter de bank, en later supertoffe muurboog in onze woonkamer. Een variant op de rechte kleurvlakken. Kijk maar eens mee in onderstaand korte filmpje (geluid aan, die past er perfect bij):


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: