Hoe je kleurvlakken kunt verven, zonder teveel moeite

Voor wie mij volgt op Instagram: je hebt het groene kleurvlak op de muur in onze woonkamer vast niet gemist. Een tijdje geleden schilderde ik hem, en ik heb hem al een paar keer gedeeld. Wat kreeg ik er al leuke reacties op! Het verven van kleurvlakken is niet zo moeilijk, lees je mee hoe je dit doet?

Kleurvlak muur, histor damp, DIY lamp, kleurvlakken verven

Kleurvlakken verven

Al een tijdje was ik aan het nadenken over dit stukje muur. Er zat een gat in de muur, dat was gevuld. Er móest dus iets mee gebeuren om dit weer weg te werken en netjes te krijgen. Het heeft een paar maanden geduurd voor ik er eindelijk uit was, wát er dan moest komen. Ik had weinig zin om 2 muren te sausen of te behangen. Ik had de voorkeur voor een oplossing die weinig tijd en gedoe zou kosten. Maar, graag ook iets wat niet al te voor de hand liggend was. Ik vind het nou eenmaal leuk om dingen in huis te hebben die ik niet overal zie. Gewoon wat decoratie ophangen viel dus ook af, en vond ik ook niet zo mooi zo op het randje.

kleurvlak bedenken, inspiratie kleurvlak

Woonkamer inspiratie kleurvlakken

Al een tijdje had ik het idee een kleurvlak te maken in de woonkamer of eethoek. Maar waar, en wat voor kleur? Ineens dacht ik; natuurlijk, dat kan daar ook gewoon, over dat opgevulde gat! En hoe leuk zou het zijn, als hij dan doorloopt om het hoekje van de muur! Dat had ik nog nooit eerder gezien, dus dat is extra leuk! Ik koos de groene kleur die op een andere muur in de woonkamer zit. Er stond nog een restje op zolder, dat kon ik gebruiken.

De DIY lamp met droogbloemen maak je zelf!

Kleurvlakken verven om ruimtes te verbinden

Vanaf de andere kant zie je dus een klein stuk van het kleurvlak de hoek om komen. Leuk dat de groene kleur uit de woonkamer zo terugkomt, en we hem ook vanaf de eethoek kunnen zien. Het kleurvlak geeft een mooie verbinding tussen de woonkamer en de eethoek.

kleurvlak muur, kleurvlakken verven

Kleurvlak muur verven

Voor het tekenen van het vlak gebruikte ik een waterpas en een potlood. Ik heb het vlak een paar keer aangepast. Toen ik tevreden was heb ik vlak naast de potloodlijnen een frogtape geplakt en ben ik begonnen met sausen. Na het sausen verwijderde ik de tape direct, en tadaa… Binnen een uur was alles klaar en weer opgeruimd. Ik ben tevreden! Het is een mooie strakke lijn geworden. Ik gebuikte dus frogtape. Dit is tape die speciaal bedoeld is om kleurvlakken mee te schilderen, en dus zo min mogelijk verfknoeisels doorlaat. Zo krijg je dus mooie strakke randen! Hier shop je deze tape:

Kleurvlakken inspiratie

Als je op zoek bent naar inspiratie voor kleurvlakken, dan zijn de blogs vol plaatjes over kleurvlakken in de woonkamer en kleurvlakken in de slaapkamer een dikke tip! Ik ben benieuwd of je ook kleurvlakken gaat verven. Het is echt leuk om te doen. Geeft het niet het gewenste effect? Dan verf je het zo weer over.

droogbloemen, kleurvlak muur

Supermakkelijk, weinig gesmeer en vooral: iets wat ik nog nooit eerder had gezien! Heb jij ook unieke hoekjes in huis?

lente poster, free printable van Casa crea handmade, kleurvlakken verven

Interieur advies kleurvlak

Wil jij ook een statement maken met een kleurvlak, maar weet je niet zo goed hoe aan te pakken? Want om een kleurvlak écht mooi te laten uitkomen, is het belangrijk dat je hem op de goede plek maakt, mét de goede kleur. Weet je niet zo goed waar te beginnen en wil je er advies bij? Neem gerust contact op, dan denk ik met veel plezier je mee!

Woonkamer inrichten

Of onze woonkamer nu klaar is? Nee, dat is hij nog niet. De bank komt nog uit ons vorige huis, maar is voor dit huis eigenlijk niet de goede kleur en maat. Dolgraag zou ik een nieuwe bank ik onze woonkamer zien. Stiekem heb ik hem natuurlijk al uitgezocht. Daar wil ik graag een mooi vloerkleed bij. Verder staat het op mijn lijstje om de televisie op een creatieve manier te verwerken in de woonkamer. Voor nu snuffel ik even verder op de site van meubella om alvast wat woonkamer inspiratie op te doen!

Update: binnenkort ga ik onze woonkamer aanpakken. Dit groene kleurvlak gaat weer weg. Er komen nieuwe kleuren, en een nieuw kleurvlak. Het belooft prachtig te worden! Hiervoor maakte ik onderstaand moodboardje:

moodboard woonkamer

Ik neem je mee in mijn stories op Instagram. Kom jij het volgen?:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou helemaal niks, maar zorgt er wel voor dat ik je kan blijven inspireren en mijn blog kan blijven bestaan. Waarvoor mijn dank!