Mijn állereerste blog schreef ik over het kleurvlak op de muur in onze woonkamer. Je kunt er lezen hoe ik ertoe kwam om juist dat stuk te schilderen, en ook lees je er hóe je een kleurvlak maakt. Kleurvlakken zien we steeds meer terug, en hoe leuk is het om ze te zien in verschillende huizen en stijlen, en hierdoor geïnspireerd te worden?

Bekijk in dit filmpje wat kleur doet. Ik ging van een groen naar een blauw kleurvlak:

Een echte blikvanger in je woonkamer

Het leuke van kleurvlakken is dat het een budget manier is om een mooi statement te maken in je kamer en je het vrijwel in elke woonstijl kunt toepassen. Een kleurvlak kan juist ook ideaal zijn als je in een huurwoning woont en er rekening mee moet houden dat de muren weer wit moeten zijn als je het huis weer oplevert. Als je een kleurvlak schildert, heeft een ruimte soms ook niet veel meer dan dat nodig.

Benodigdheden om een kleurvlak te verven

Het enige wat je nodig hebt voor een kleurvlak in je woonkamer is verf, een kwast / roller en natuurlijk een waterpas om het vlak recht uit te tekenen. Verder gebruik je speciale tape.

Kleurvlakken inspiratie

Op mijn instagram deed ik een oproepje wie er kleurvlakken heeft in huis, en wie hiermee een plekje zou willen hebben in de blogs over kleurvlakken op de muur. Ik besloot meerdere blogs te schrijven, iets met structuur. In deze blog kun je foto’s vinden voor kleurvlak op de muur in de hal / woonkamer.

Kleurvlak bij het speelhoekje

Wauw, dit roze vlak bij het speelhoekje van Kim van @house_of_pancakes. Ik vind het prachtig. Goede match ook met het schattige roze stoeltje in het speelhoekje.

kleurvlak muur woonkamer
roze kleurvlak achter speelhoekje
kleurvlak muur woonkamer, speelhoekje
Kleurvlak woonkamer

Cirkel op de muur verven

Ook in de televisiehoek zijn kleurvlakken goed te combineren. Bij Ineke van @hib_wonen zie je een paar zwart geschilderde muurcirkels. Mooie combi met de zwarte ronde salontafel! Leuk om vormen zo terug te laten komen!

ronde cirkel muur woonkamer
muurcirkel schilderen
muurcirkel woonkamer
Muurcirkel met decoratie
muurcirkel woonkamer
zwarte muurcirkel

Schilder een muurboog

Een muurboog is helemaal volgens de laatste trend, net als organische vormen. Een muurboog verf je nu heel makkelijk zelf met het stappenplan in de populaire blog boog op muur schilderen.

boog op muur schilderen

Kleurvlak bij de televisie

Onderstaande kleurvlakken in de woonkamer / televisiehoek zijn van Kylie van @dr.house_bykylie. Leuk is dit, een heel ander sfeertje dan op de vorige foto’s, maar ook érg mooi. Leuk dat dit kleurvlak meer uit de losse pols is geschilderd, de voorgaande kleurvlakken waren strakke lijnen. Zo kun je wat afwisselen in het schilderen met kleurvlakken!

kleurvlak muur woonkamer
Kleurvlak rond televisie
kleurvlak muur woonkamer
Overzichtsfoto kleurvlak televisie

Kleurvlak in de hal

Dit is ook in het huis van Kylie, maar dan in de hal. Hier heeft ze twee kleurvlakken gecombineerd! Hele mooie combi met de muurdecoratie die er hangt! En natuurlijk een mooie binnenkomst in je hal.

kleurvlak muur hal inspiratie
kleurvlak in de hal

Kleurvlak met behangpanelen

Weer een heel ander stijltje, hier zie je een plaatje uit het kleurrijke huis van Sanne van @magic.4.home. Zij gebruikte een paar behangpanelen van de Kwantum om een kleurvlak te maken in haar woonkamer.

Behang paneel muur
accent met behangpanelen

Verschillende kleurvlakken combineren

Hieronder zien we wat foto’s van Kim van @kims.interior.blog. Zij combineert verschillende kleurvlakken met elkaar, en laat de kleuren uit de vlakken terugkomen in verschillende accessoires.

Kleurvlakken woonkamer
kleurvlakken combineren
woonkamer inspiratie
kleurvlak inspiratie

Hieronder zien we een doorkijkje naar de woonkamer van Kim. Ook hier een kleurvlak in de vorm van een lambrisering!

Lambrisering verven

woonkamer inspiratie
lambrisering hal

En kijk, nóg een lambrisering bij Kim met daartussen een smalle, okergele lijn geverfd. Zie je de kleuren die je op alle foto’s terug ziet? Goede match zeg ik! Ga jij voor okergeel? Lees dan de blog over okergeel combineren met andere kleuren.

lambrisering
dubbele lambrisering

Kleurvlak op schouw: schouw verven

Zo tof, in opdracht mocht ik met onderstaande schouw aan de slag. Ik mocht een kleur kiezen en hem zelf verven. Ik koos voor krijtverf, dit geeft een prachtig poederachtig en zacht effect. Meer hierover lees je in de blog ‘krijtverf op je muur en meubels‘.

krijtverf gebruiken op muur
schouw geverfd met krijtverf

Onderstaande is een foto uit de oude doos. Dit was onze woonkamer. Nu heb ik een heel ander kleurvlak in ons huis, dit zie je onderaan de blog.

Kleurvlak muur woonkamer
groen kleurvlak in woonkamer

In onze hal vind je ook een kleurvlak. Hier schilderde ik een nis. Meer over onze hal kun je lezen in de blog over onze hal make-over.

Kleurvlak muur hal
Geschilderde nis in hal

Muurboog maken

Zelf maakten we in onze japandi stijl woonkamer een toffe muurboog. Een enorme eyecatcher waar we zo ontzettend veel complimenten over krijgen. Ik ben dol op subtiele kleuren en vormen én op details die net even wat anders zijn. In ons huis vind je wat marrakech details waar ik dolgelukkig van wordt.

Blogtips:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: