Een kleurvlak op de muur van je kinderkamer. Hóe mooi is het om kleurvlakken toe te passen in slaapkamers en kinderkamers! Juist omdat ze net wat extra’s en speelsers mogen hebben. Wij hebben verschillende kleurvlakken in de kinderkamers. Je kunt ze onderaan de blog vinden. In deze blog geef ik je inspiratie om te werken met een kleurvlak (of kleurvlakken) op de muur in je kinderkamer of slaapkamer.

Kleurvlakken op de kinderkamer en slaapkamer

Maar eerst.. Komen de kleurvlakken voorbij van slaapkamers van andere huizen en stijlen, die ik opgestuurd kreeg nadat ik via mijn Instagram een oproepje deed wie er met foto’s mee wilde doen in deze blog.

Superleuk, om zelf kinderkamer decoratie te maken. Het állerleukste is, dat je het net even anders kunt maken. Precies zoals je het zelf mooi vindt, of precies in de kleuren die in de kamer passen. Op zoek naar meer inspiratie voor je kinderkamer? Bekijk dé kinderkamer inspiratie blog: een verzameling van álle kinderkamer artikelen met de leukste DIY’s en ideeën.

Kleurvlakken: een budget muur decoratie

Kleurvlakken zijn een budget manier om je muur net even wat extra’s te geven! Kost weinig, als je een restje verf hebt liggen in een passende kleur, kun je al aan de slag. Zoals je in de voorbeelden hieronder ziet, hoef je geen groot vlak aan te brengen om een mooi detail te maken. Soms heb je nog een rol frogtape, een waterpas en een potlood nodig, maar veel meer heb je niet nodig!

Muurcirkel verven

We beginnen met de gekleurde cirkel in de slaapkamer van Sanne, van @magic.4.home. Als je van kleur houdt, een aanrader. Zo gekleurd als deze foto is, zo gekleurd is haar huis!

Kleurvlak slaapkamer
Muurcirkel

Hoge lambrisering verven

Hieronder een kijkje in het huis van Kylie van dr.house_by_kylie. Een uit de pols geschilderd kleurvlak, maar dit keer als een soort lambrisering. Dat speelse effect, hoe leuk is dat! Leuk dat hij doorloopt tot het raam, de hoek om! Ondertussen is dit hun babykamer geworden, die is zo mooi!

Kleurvlak muur slaapkamer
Uit de hand geschilderd kleurvlak
Kleurvlak muur
Kleurvlak bij commode

Gouden kleurvlak

Het kleurvlak wat je hieronder ziet is van Eline van het @hetkosterhuisje. Heel leuk om met zo’n subtiel kleurvlak accessoires net mooi uit te lichten. De bergen die je onderaan deze blog op de kinderkamer ziet, zijn ook bij Eline thuis.

gouden kleurvlak
Kleurvlak goud

Kleurvlakken schilderen op muur kinderkamer

Hoe leuk zijn kleurvlakken op de muur in de kinderkamer! Juist omdat het daar wel wat speelser mag, geeft het leuke effecten! Kijk je mee?

Bergen schilderen op de kinderkamer

Wauw, echt prachtig! Dit is de kamer van de dochter van Kim, van @house_of_pancakes. Deze strak geschilderde lijnen en mooie kleuren bij elkaar: ik ben fan! De lijnen schilder je zo mooi strak door frogtape te gebruiken.

Kleurvlak muur kinderkamer
Bergen op kinderkamer

Jessica van @maakhetzelfjes schilderde met grijze schoolbordenverf en frogtape deze mooie bergen op de babykamer van haar zoon Tobias. Bergen schilderen op een kinderkamer kun je dus heel prima zelf doen!

kinderkamer inspiratie
Bergen op babykamer

Huisje schilderen

Op de grote-meisjes-kamer van haar dochter schilderde Jessica dit huisje. En zeg zelf: dat is toch echt prachtig in combinatie met dat behang? Die kleuren, ik hou ervan! Meer van Julia haar kamer kun je zien en lezen in de blog over ‘meisjeskamer ideeën‘, inclusief leuke DIY en budget tips!

kleurvlak muur kinderkamer
Huisje schilderen

Bergen schilderen

Nog een variant met bergen, dit keer bij Eline van @hetkosterhuisje. Dit vind ik ook echt prachtig! En die kleuren. Erg mooi. Heel leuk ook te combineren met rotan of gouden items. Een leuk detail is de regenboog in dezelfde kleuren die ze op het plafond schilderde! Het mooie dekbedovertrek vind je hier, is in verschillende kleuren te krijgen, en nu in de aanbieding.

kleurvlak kinderkamer
Bergen op meisjeskamer

Dripwall maken

Hieronder zie je een foto van de dripwall die ik maakte op de babykamer voor Boaz. Hij krijgt binnenkort een nieuwe kamer. Een junglekamer. Met kleurvlakken ;-). Ik schreef al eerder een blog met een stappenplan van een dripwall. Hier vind je meer foto’s, en een stappenplan voor als je ook een dripwall wilt maken.

dripwall kinderkamer
Dripwall op kinderkamer

Groene kleurvlakken in jungle kamer

Deze kleurvlakken die ik schilderde in Boaz zijn nieuwe junglekamer. De stoere houten cheetah is van hout-kado.nl, waar je de mooiste geometrische dieren en vormen vindt voor aan je muur.

groen kleurvlak
Kleurvlakken jungle kamer

Muurboog schilderen

Een muurboog is helemaal volgens de laatste interieurtrend. Een muurboog kun je heel makkelijk schilderen met het stappenplan in de blog boog op de muur verven.

Kleurvlak over plafond

Een kleurvlak over het plafond is ook echt prachtig en kan een knus effect geven. Zelf deden wij dit op de dinokamer van onze oudste. Hij slaapt op zolder, het kleurvlak over het plafond loopt tot hoog in de nok door. Superknus effect! Meer foto’s & tips van deze toffe dinokamer kun je bekijken op mijn Instagram:

Veel plezier met het maken van je eigen kleurvlak! Meer kleurvlak inspiratie vind je in de vervolgblog waar je kleurvlakken in woonkamers kunt bekijken.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: