Kleurvlak muur kinderkamer & slaapkamer

Hóe mooi is het om kleurvlakken toe te passen in slaapkamers en kinderkamers! Juist omdat ze net wat extra’s en speelsers mogen hebben. Wij hebben verschillende kleurvlakken in de kinderkamers. Je kunt ze onderaan de blog vinden. In deze blog geef ik je inspiratie om te werken met een kleurvlak (of kleurvlakken) op de muur in je kinderkamer of slaapkamer.

Kleurvlak muur kinderkamer en slaapkamer

Maar eerst.. Komen de kleurvlakken voorbij van slaapkamers van andere huizen en stijlen, die ik opgestuurd kreeg nadat ik via mijn instagram een oproepje deed wie er met foto’s mee wilde doen in deze blog. Neem snel een kijkje, je vindt veel leuke inspiratie in deze blog!

Kleurvlakken: een budget muur decoratie

Kleurvlakken zijn een budget manier om je muur net even wat extra’s te geven! Kost weinig, als je een restje verf hebt liggen in een passende kleur, kun je al aan de slag. Zoals je in de voorbeelden hieronder ziet, hoef je geen groot vlak aan te brengen om een mooi detail te maken. Soms heb je nog een rol frogtape, een waterpas en een potlood nodig, maar veel meer heb je niet nodig!

Muurcirkel verven

We beginnen met de gekleurde cirkel in de slaapkamer van Sanne, van @magic.4.home. Als je van kleur houdt, een aanrader. Zo gekleurd als deze foto is, zo gekleurd is haar huis!

Kleurvlak muur slaapkamer

Hoge lambrisering verven

Hieronder een kijkje in het huis van Kylie van dr.house_by_kylie. Een uit de pols geschilderd kleurvlak, maar dit keer als een soort lambrisering. Dat speelse effect, hoe leuk is dat! Leuk dat hij doorloopt tot het raam, de hoek om! Ondertussen is dit hun babykamer geworden, die is zo mooi!

Kleurvlak muur slaapkamer
Kleurvlak muur

Gouden kleurvlak

Het kleurvlak wat je hieronder ziet is van Eline van het @hetkosterhuisje. Heel leuk om met zo’n subtiel kleurvlak accessoires net mooi uit te lichten. De bergen die je onderaan deze blog op de kinderkamer ziet, zijn ook bij Eline thuis.

gouden kleurvlak

Kleurvlakken schilderen op kinderkamer

Hoe leuk zijn kleurvlakken op de muur in de kinderkamer! Juist omdat het daar wel wat speelser mag, geeft het leuke effecten! Kijk je mee?

Kinderkamer inspiratie kleurvlakken

Bergen schilderen op de kinderkamer

Wauw, echt prachtig! Dit is de kamer van de dochter van Kim, van @house_of_pancakes. Deze strak geschilderde lijnen en mooie kleuren bij elkaar: ik ben fan! De lijnen schilder je zo mooi strak door frogtape te gebruiken. De meubeltjes op deze mooie kamer komen van de Prenatal.

Kleurvlak kinderkamer

Jessica van @maakhetzelfjes schilderde met grijze schoolbordenverf en frogtape deze mooie bergen op de babykamer van haar dochter Julia. Bergen schilderen op een kinderkamer kun je dus heel prima zelf doen!

kinderkamer inspiratie

Huisje schilderen

Op de grote-meisjes-kamer van haar dochter schilderde Jessica dit huisje. En zeg zelf: dat is toch echt prachtig in combinatie met dat behang? Die kleuren, ik hou ervan! Meer van Julia haar kamer kun je zien en lezen in de blog over ‘meisjeskamer ideeën‘, inclusief leuke DIY en budget tips!

meisjeskamer inspiratie

Bergen schilderen

Nog een variant met bergen, dit keer bij Eline van @hetkosterhuisje. Dit vind ik ook echt prachtig! En die kleuren. Erg mooi. Heel leuk ook te combineren met rotan of gouden items. Een leuk detail is de regenboog in dezelfde kleuren die ze op het plafond schilderde! Het mooie dekbedovertrek vind je hier, is in verschillende kleuren te krijgen, en nu in de aanbieding.

kleurvlak kinderkamer

Heb jij een mooi plaatje in deze blog gezien wat je wilt bewaren? Je kunt de afbeeldingen heel makkelijk op Pinterest bewaren door op het icoontje op de foto te klikken ?.

Dripwall maken

Hieronder zie je een foto van de dripwall die ik maakte op de babykamer voor Boaz. Hij krijgt binnenkort een nieuwe kamer. Een junglekamer. Met kleurvlakken ;-). Ik schreef al eerder een blog met een stappenplan van een dripwall. Hier vind je meer foto’s, en een stappenplan voor als je ook een dripwall wilt maken.

dripwall kinderkamer

Groene kleurvlakken in jungle kamer

De kleurvlakken die ik schilderde in Boaz zijn nieuwe junglekamer kan ik nog niet in z’n geheel laten zien. Het is nog niet helemaal klaar, zoals je onder andere ziet aan de cheetah die nog moet worden opgehangen. Hieronder zie je dus vast een voorproefje! De stoere houten cheetah is van hout-kado.nl, waar je de mooiste geometrische dieren en vormen vind voor aan je muur. Kleurvlakken vind ik persoonlijk erg mooi te combineren met deze decoratie, zo blijf je je kleurvlak zien en kun je je muur nóg iets extra’s geven!

groen kleurvlak

Kleurvlak over plafond

Onze oudste (5 jaar) slaapt op zolder in een te gekke dinokamer. Deze kamer heeft een puntdak en een hoge nok van ca 3 meter hoog. Over plafond schilderden we een olijfgroen kleurvlak, gelijk aan de diepte van de kast die tegen deze muur aan staat. Een kleurvlak over het plafond geeft een supertof effect! Je kunt hiervan plaatjes zien op mijn Instagram.

Meer zelfmaak- en interieur inspiratie:

De junglekamer kun je nu in z’n geheel zien in de blog jungle kamer maken. Absoluut een kijkje waard, hij is prachtig geworden!

Veel plezier met het maken van je eigen kleurvlak! Meer kleurvlak inspiratie vind je in de vervolgblog waar je kleurvlakken in woonkamers kunt bekijken.

In de blog van Mardou lees je tips over het schilderen van een kleurverloop.


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links een aankoop doet, ontvang ik daar een klein percentage over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik je kan blijven inspireren! Dank daarvoor!