Veel mensen dromen van een grote, luxueuze badkamer. Toch hoeft een kleine badkamer geen straf te zijn. Het is belangrijk om de ruimte optimaal te benutten en met slimme trucjes wat groter te laten ogen. Dit is eenvoudiger dan je wellicht denkt! Hieronder staan 6 praktische tips op een rij met kleine badkamer inspiratie. Pas deze tips zelf toe om te kunnen genieten van jouw kleine badkamer en maak van je kleine badkamer een chique badkamer.

kleine badkamer inrichten

Ben je op zoek naar nog veel meer badkamer inspiratie? Bekijk de blog over badkamer inspiratie. Hier vind je álle blogs met informatie over badkamers.

Tip 1. Gebruik veel lichte kleuren

Hoe lichter de badkamer, hoe ruimer het oogt. Maak daarom zo veel mogelijk gebruik van lichte kleuren. Zowel voor de vloer en wanden als voor de badkamermeubels. Wit is natuurlijk een hele goede keuze. Wil je het geheel een stoere touch geven? Voeg dan een aantal zwarte accenten toe. Denk aan een zwarte kraan en zwarte handgrepen.

Extra tip: vermijd rondslingerende was en maak een wastunnel:

Tip 2. Creëer voldoende licht

Een andere manier om de badkamer lichter te maken, is door slim gebruik te maken van daglicht. Koop raamdecoratie waarmee je de lichtinval goed kunt regelen. Besteed daarnaast aandacht aan de verlichting. Alleen een plafondlamp is meestal niet voldoende. Schaf ook wandlampen aan voor naast de spiegel. Als je liefhebber bent van een strakke look, is een badkamerspiegel met verlichting een goede aankoop. Deze ingebouwde verlichting is functioneel en modern tegelijk.

kleine badkamer tips

Tip 3: Koop een extra grote spiegel

Wat betreft spiegels geldt de regel: hoe groter, hoe beter. Badkamerspiegels reflecteren het daglicht en laten de ruimte optisch groter lijken. Schaf daarom een extra groot formaat aan. Het effect is bij een spiegel zonder lijst het grootst. Als je op zoek bent naar kleine badkamer inspiratie is een grote spiegel dé accessoire de de ruimte optisch groter laat lijken. Daarnaast is een spiegel ook nog eens praktisch: win win!

Tip 4: Kies voor grote tegels

Kleine tegels laten een badkamer kleiner lijken. Kies daarom voor grote vloer- en wandtegels. Zo ontstaan er minder zichtbare voegen en oogt het geheel rustiger. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden. Een naadloze badkamervloer in een lichte tint is nóg beter. Spreekt de speelse look van mozaïek je erg aan? Laat deze tegeltjes dan slechts op één plek terugkomen. Bijvoorbeeld achter het badkamermeubel of als accent in de douche.

Tip 5: Ga voor zwevende meubels

Zwevende badkamermeubels ogen minder massief en robuust. Ook hiermee laat je de ruimte dus wat groter lijken. Kies daarnaast voor een zwevend toilet om het effect te versterken. Een ander voordeel van hangende objecten is dat je de vloer makkelijk kunt schoonmaken.

kleine badkamer inrichten

Tip 6. Koop een spiegelkast

Met een spiegelkast badkamer creëer je op een slimme manier extra opbergruimte. Het neemt maar weinig ruimte in beslag. Door de grote spiegel draagt het bij aan het ruimtelijke effect.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog nieuwe badkamer inspiratie opgedaan. Welke tips ga jij toepassen in jou kleine badkamer?

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: