De keukentrends van 2021 in een notendop? Donkere kleuren, zwarte keukens, een hoge kastenwand en een marmeren blad. Dit zagen we onder andere in 2021 in de keukentrends. In 2022 zien we dat de keukentrends mee verschuiven met de interieurtrends. Al eerder schreef ik een blog over de japandi interieur trend. In 2022 gaan we deze trend terugzien in de keukens.

keukentrends 2022

De foto’s in deze blog zijn stockfoto’s van pexels.

Zachte kleuren in de keuken

De eerste keukentrend: zachte kleuren. Denk aan natuurtinten of pasteltinten. Dit is een grote tegenstelling tot de keukentrends van 2021. Hier zagen we harde, donkere kleuren. Het mag dus weer lichter. Stiekem ben ik daar zelf heel blij mee, ik houd van licht! Dit kun je in ons huis terugzien. Voor wie nog meer van lichte kleuren in huis houdt: in 2022 kun je weer losgaan!

Perfect te combineren met lichte, houten woonaccessoires! 》shop ze met de kortingscode in deze blog!

Greige keuken

De kleur greige past helemaal bij het kleurenpalet wat ik hierboven omschreef. Wat is greige? Greige is een combinatie van grijs en beige. Grijs is er natuurlijk in veel soorten en kleuren, en kan ook echt een koele kleur zijn. Door hem te mengen met beige ontstaat er een warme kleur.

Keuken trends

Dit past perfect bij de Japandi interieurstijl die we in 2022 zien.

Minimalistisch keukenblad

De afgelopen jaren zagen we vooral dikke, robuuste keukenbladen. Hoe dikker, hoe beter. In 2022 zien we steeds meer dunne, minimalistische keukenbladen. Ook keukenbladen mogen lichter van kleur zijn. Betonnen keukenbladen zien we nog steeds terug en passen helemaal in de duurzame keukentrend die ik hier onder beschrijf!

dun keukenblad trend

Ga voor duurzaam

Duurzame materialen zijn een belangrijk item in de keukentrends van 2022. Denk aan een duurzaam blad. Kunststof bladen zien we echt veel minder in deze trend. Ze zijn niet duurzaam, goedkoop en blijven over het algemeen niet lang mooi. Duurzame materialen kunnen bijvoorbeeld zijn: houtsoorten, marmer, beton. Wist je dat we de duurzame trend ook terugzien in de tuintrends 2022?

RVS of metallic in je keuken

We zien de materialen RVS / metallic voor in keukens weer terug komen. Dat is erg lang weggeweest. Zelf weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden.

Maak het af met goud of messing

We zien goud of messing weer terugkomen, bijvoorbeeld in handgrepen of accessoires. Ik vind het erg mooi, maar kies er zelf niet persé voor. Houd je van dingen zelf maken? Dan kun je bijvoorbeeld een paar mooie voorraadpotten pimpen met gouden spuitverf en deze een mooi plekje geven in je keuken. Of kijk bijvoorbeeld deze toffe greepjes, dat is toch echt prachtig?:

Stel dat je een mooi kastje in of vlakbij je keuken hebt staan, kun je die afmaken met mooie greepjes!

goud in keuken

Zelf hebben we onze keuken een aantal jaar geleden aangepakt. We maakten zelf een robuust betonnen blad en kozen voor houtlook kastjes. We lieten oude wagondelen terugkomen in de keuken en kozen voor een extra groot fornuis met meerdere ovens en een afzuigsysteem boven het fornuis (in het fornuis kostte ons een kookpit).

Bespaar op je boodschappen & gebruik een maaltijdplanner

Laatste tip: download de gratis BijHeleen maaltijdplanner en bespaar daarmee op je boodschappen! Ga voor overzicht en structuur in je keuken!


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: