Sinterklaas is bijna in het land, de winkels liggen weer gevuld met kerstartikelen. Tijd om eens te kijken wat de kersttrends voor dit jaar worden! Wat zien we dit jaar zoal in de schappen liggen? In 2020 zagen we veel minimalistische bomen. Bijvoorbeeld cederboompjes met minimalistische versiering. Bijvoorbeeld houten decoratie, passend bij de scandinavische woonstijl of papieren ornamenten. Die laatste zien we in 2021 weer terug! De kersttrends in 2021 gaan van zacht, romantisch naar harde kleuren en kekke vormpjes. Tot slot geef ik je nog een aantal (budget) zelfmaak ideeën.

DIY inspiratie
DIY- & interieur account BijHeleen op Instagram

De foto’s die ik in deze blog gebruik zijn stockfoto’s via pexels en eigen foto’s.

Papieren ornamenten in de kerstboom

Leuk, de papieren ornamenten die we bij de kersttrends van 2020 zagen, blijven we terugzien in 2021. Ik vind het een leuke trend! Papieren ornamenten zijn niet alleen leuk om in je kerstboom te hangen, maar ook om mee te decoreren. Hang bijvoorbeeld een paar papieren kerstballen in je boom.

nieuwe kersttrends
Kerst 2021: papieren ornamenten

Ook is het leuk om een paar grotere papieren kerststerren bij elkaar te hangen, bijvoorbeeld bij de eettafel. Ga je voor budget? Maak zelf papieren kerststerren. In het DIY filmpje onderaan de blog kun je precies zien hóe je supersimpel je eigen papieren kerstornamenten maakt!

Ga voor goud in 2021

We zien veel gouden kerstversiering. Dit wordt gecombineerd met onder andere roze en champagnekleurige tinten, blauw en rood.

kersttrends
Kersttrends 2021

Blauwe kerstversiering

We zien onder andere blauwe kerstversiering. Dit is ook leuk te combineren met de papieren ornamenten waarover je hier boven al kon lezen! Blauwe kerstdecoratie past ook perfect bij een nordic stijl.

kersttrends 2021
Blauwe kerstdecoratie & papieren ornamenten

Onderaan de blog vind je een filmpje met een zelfmaak idee voor papieren ornamenten. Zo blijven ze betaalbaar en kan iedereen meedoen aan deze trend!

kerstengel maken
DIY papieren kerstornamenten

Het doe het zelf filmpje van bovenstaande ornamenten vind je onderaan de blog!

Traditioneel & retro

De traditionele kerstversiering zien we steeds meer terug. Rode versiering, maar ook kekke figuurtjes. Kerstboomversiering hoeft niet persé een kerstbal te zijn. Een donut in je kerstboom is toch ook superleuk? Bij de kersttrends van 2021 zien we steeds meer gekke figuurtjes om in je kerstboom te hangen!

Hippe kerstversiering
Klassieke kleuren & kekke figuren

Kersttrends 2021: zacht, romantisch

Wat we vooral zien in 2021: zachte kleuren en materialen. Denk aan poederkleuren, pastelkleuren. Maar ook materiaal als velour. Dit zagen we al terug in japandi woontrend in 2021, maar zien we ook weer terug in de kersttrends.

japandi kersttrend
zacht & romantisch

Ga jij voor zacht en romantisch?

TIP: bekijk deze reels > een kerstboom vol DIY’s!:

Maak zelf kerstdecoratie

Superleuk om zelf wat kerstdecoratie te maken. Vaak net een stuk goedkoper, dat maakt het extra leuk. In het mapje ‘DIY kerst’ bundel ik alle zelfmaak ideeën voor de kerst! Hier vind je handige doe – het – zelf filmpjes tussen. Zo kun je meteen zelf aan de slag. Bijvoorbeeld verschillende papieren kerstornamenten die je kunt maken en een tof idee om je oude kerstbal te pimpen. Superbudget!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: