Zelf een kerstster van papier maken.. Dat kan, en is ook nog eens superbudget! Zo kun je wel een mooie verzameling kerststerren neerhangen voor de feestdagen! Ik laat je in deze blog mijn papieren kerstster zien. Op mijn Instagram account @BijHeleen kun je alle kerst DIY’s zien in het mapje wat ik daarvoor aanmaakte. Daar staat deze papieren kerstster tussen, en nog veel meer toffe & budget ideeën!

Kerstster van papier maken
DIY kerststerren van papieren zakjes

Via Instagram deel ik door het jaar heen regelmatig (meestal budget) DIY’s en styling ideeën voor in en om huis!

Zelf een kerstster maken

Ik maakte de kerstster van witte, papieren boterhamzakjes. Superleuk, kosten maar zo’n 11 cent per zakje, daar hoef je het dus niet voor te laten. De zakjes zijn van mooi, dun wit papier waar je de leukste creaties mee kunt maken! Al eerder kon je een blog lezen met andere DIY’s met papieren zakjes. Je gebruikt hiervoor dezelfde papieren boterhamzakjes.

Hoe maak je een papieren kerstster:

Dit heb je nodig:

  • papieren zakjes
  • stukje touw + schaar
  • beetje lijm
  • deze korte Reel (filmpje) over het maken van een kerstster van papier:

Om één kerstster te maken, heb je twee papieren zakjes nodig. Je knipt de onderkant en de bovenkant van het zakje af. Daarna knip je hem in de lengte door. Ik knip hem door op het stuk waar hij verlijmd is. Zo heb je een rechthoekig stuk papier waar al een paar vouwen in zitten. Deze vouwen houd je aan, en je vouwt het hele papier.

Kerstster van papier maken

Nu heb je een smalle strook. Hiervan maak je er twee.

20211118 111218
2 Stroken gevouwen papier voor kerstster

Je kunt ervoor kiezen om de uiteindes in te knippen, of halverwege een klein knipje te maken. In de twee voorbeelden die ik maakte, zie je het verschil.

Papieren kerstster maken
DIY kerststerren

Lijm de zakjes aan elkaar

Je vouwt de stroken dubbel. Je pakt een klein stukje touw, maakt in het midden op de vouw die je zojuist maakte een knoopje, en plakt de twee binnenste strookjes aan elkaar. Nu heb je twee halve rondjes. Deze ga je vervolgens ook weer aan elkaar lijmen.

Zelf kerststerren maken
Afbeelding opslaan voor later? Pin hem via de Pinterest button op de foto!

Varieer met kleuren voor de papieren kerststerren

Je kunt de sterren ook maken met craft zakjes. Dat is leuk om mee af te wisselen en geeft een mooi effect!

kerstengel maken
Papieren kerstornamenten maken

De engeltjes op de foto hierboven maak je ook heel makkelijk zelf met dezelfde papieren zakjes. Je vind het filmpje hiervan terug op mijn Instagram in het mapje DIY kerst.

Nog een budget kerstdecoratie: pimp je oude kerstballen! Meer inspiratie om zelf aan de slag te gaan met het maken van kerstdecoratie? Bekijk snel de blog kerstdecoratie maken en neem een kijkje in het mapje op mijn Instagram! Hier bundel ik alle DIY ideeën.

Tip: combineer kerstster met kerst raamstraatje

Voor extra kerstsfeer: combineer de gevouwen kerstster met een kerst raamstraatje. Super stijlvol, en ook van buiten lijkt dit ’s avonds erg mooi!

kerstster papier maken
Kerstsfeer met DIY papieren ornamenten

Kerstdecoratie maken

Ben jij net zo’n DIY fan als mij? Bekijk de blog kerstdecoratie maken eens, hier verzamelde ik heel veel leuke doe het zelf ideeën voor de kerstdagen. Blijvend nieuwe inspiratie ontvangen? Neem een (gratis!) abbo op mijn nieuwsbrief en krijg de leukste doe-het-zelf tips automatisch in je mailbox!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: