Kerstster papier maken

Zelf een kerstster van papier maken.. Dat kan, en is ook nog eens superbudget! Zo kun je wel een mooie verzameling kerststerren neerhangen voor de feestdagen! Ik laat je in deze blog mijn papieren kerstster zien. Op mijn Instagram kun je alle kerst DIY’s zien in het mapje wat ik daarvoor aanmaakte. Er komen nog heel wat leuke DIY’s bij!:

Kerst DIY
DIY account op Instagram

Zelf een kerstster maken

Ik maakte de kerstster van witte, papieren boterhamzakjes. Superleuk, kosten maar zo’n 11 cent per zakje, daar hoef je het dus niet voor te laten. Al eerder kon je een blog lezen met andere DIY’s met papieren zakjes. Je gebruikt hiervoor dezelfde papieren boterhamzakjes.

Kerstster van papier maken
DIY kerststerren van papieren zakjes

Hoe maak je een papieren kerstster:

In het filmpje onderaan de blog kun je precies zien hoe je zo’n ster maakt. Tip om deze even te bekijken!

Om één kerstster te maken, heb je twee papieren zakjes nodig. Je knipt de onderkant en de bovenkant van het zakje af. Daarna knip je hem in de lengte door. Ik knip hem door op het stuk waar hij verlijmd is. Zo heb je een rechthoekig stuk papier waar al een paar vouwen in zitten. Deze vouwen houd je aan, en je vouwt het hele papier.

Kerstster van papier maken

Nu heb je een smalle strook. Hiervan maak je er twee.

2 Stroken gevouwen papier voor kerstster

Je kunt ervoor kiezen om de uiteindes in te knippen, of halverwege een klein knipje te maken. In de twee voorbeelden die ik maakte, zie je het verschil.

Papieren kerstster maken
DIY kerststerren

Lijm de zakjes aan elkaar

Je vouwt de stroken dubbel. Je pakt een klein stukje touw, maakt in het midden op de vouw die je zojuist maakte een knoopje, en plakt de twee binnenste strookjes aan elkaar. Nu heb je twee halve rondjes. Deze ga je vervolgens ook weer aan elkaar lijmen.

Zelf kerststerren maken
Afbeelding opslaan voor later? Pin hem via de Pinterest button op de foto!

Varieer met kleuren voor de papieren kerststerren

Je kunt de sterren ook maken met craft zakjes. Dat is leuk om mee af te wisselen en geeft een mooi effect!

Kijktip: DIY filmpje om deze papieren kerstster te maken: