Kerstster maken

Kerstster maken

Hoe leuk om voor de feestdagen zelf wat kerstdecoratie te maken! Ik maakte een paar kerststerren die je heel makkelijk zelf na kunt maken. Leuk om bijvoorbeeld ter decoratie in je hal te hangen, of om op een mooie dienblad op tafel te leggen. Kijk je mee voor wat inspiratie om je eigen kerstster te maken?

Kerstster zelf maken

Deze kerststerren maakte ik van ijzerdraad en houten kralen. Verder gebruikte ik een stuk dikker touw, zodat ik de sterren op kan hangen. Maar je kunt ze dus ook heel leuk ter decoratie neer leggen!

DIY inspiratie
Klik op de foto om het mapje te bekijken

Ster van kralen maken

Je zoekt een figuur van een ster, en knipt die op de gewenste grootte uit. Ik heb gewoon gegoogled op silhouet ster. Als je dat hebt gevonden, knip je een sterfiguur uit op de gewenste grootte.

Dit heb je nodig om de ster van kralen te maken:

Nu hebben we ijzerdraad nodig. Het beste kun je wat dikker ijzerdraad gebruiken. Ook weer niet te dik, dan kun je het niet ombuigen.. Het linkje naar het ijzerdraad hierboven, is geschikt ijzerdraad.

Je begint met het rijgen van de kralen om het ijzerdraad.

Voor elke lange zijde en hoek houdt je hetzelfde aantal kralen aan. Je kunt de kralen dus gewoon uittellen. Als laatst buig je het ijzerdraad met de kralen in vorm. Op een lange zijde zorg je voor een stukje overlap wikkel je de uiteindes stevig om elkaar. Als je ook een touwtje aan de ster wilt, kunt je dat het beste doen voordat je de ster dicht maakt. Het touw neemt ongeveer de ruimte in van een knoop.

En klaar is jou eigen kerstster variant!

kerstster maken
Dit idee bewaren voor later? Via de pinterest button op de foto’s kun je de foto’s nu makkelijk opslaan op je pinterest bord!

Kerstster van takken

Als laatst een kerstster van takken. Die kost je helemaal niks, een stukje touw heb je vast nog in huis liggen! Ik ging hiervoor even het bos in met zoonlief om 5 geschikte takken te vinden, die mooi recht waren, niet te dik, en ongeveer even lang.

Je maakt met stukjes touw de takken aan elkaar. Je knoopt ze aan de uiteindes vast, maar ook de kruispunten in het midden. Zo heb je een super simpele en goedkope kerstster!

Eventueel kun je de takken nog in een kleur spuiten, of er nog we decoratie of lampjes aan hangen. Easypeasy dus, om deze kerster te maken!

kerstster maken van takken

Leuk om een zelf een kerstster te maken, maar wist je dat er ook een Kerstster plant bestaat? Dat maakt het helemaal af!

Papieren kerstornamenten passen helemaal bij de kersttrends van 2021! Wist je dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken, en ze dan ook nog eens heel goedkoop zijn? Onderstaande ornamenten maakte ik zelf! Meer zelfmaakinspiratie: bekijk de blog kerstdecoratie maken – 7 leukste ideeën.

Zo leuk om je eigen kerstdecoratie te maken! En er zijn nog veel meer simpele kerst DIY’s die ook erg leuk zijn om te maken!