Kerstdecoratie maken – 7x de leukste ideeën

Kerstdecoratie maken – 7x de leukste ideeën

Kerst.. Wat een leuke tijd van het jaar! De tijd waarin je je huis gezellig kunt maken met mooie spulletjes, lampjes en meer! Je kunt natuurlijk kant en klare kerstdecoratie komen, maar wat is er nou leuker dan zelf wat kerstdecoratie te maken? Zo kun je het precies zo maken als je zelf mooi vindt.

Maar eerst: de zelfmaak ideeën kun je terugvinden op mijn Instagram in het mapje wat ik hiervoor maakte. Vaak zijn ze voorzien van zelfmaak filmpje. Zo kun je makkelijk zelf aan de slag! In dit mapje bundel ik alle zelfmaak ideeën.

DIY inspiratie
DIY account op Instagram

Kerstboom vol DIY’s:

Maak zelf kerstballen

Zelf kerstballen maken is supermakkelijk. Bestel glazen kerstballen, mix & match met glitters en klaar! Superleuk, want je kunt precies de kleuren glitters uitkiezen die bij jou boom of huis passen! Ideaal: door zelf aan de slag te gaan kun je precies de kerstdecoratie maken die bij jou huis of boom past.

Kerstballen maken
Mix & match met glitters

Papieren ster maken

Deze papieren ster maak je van papieren boterhamzakjes. Altijd handig om in huis te hebben. Ook als het geen kerst is kun je leuke dingen maken van papieren zakjes. Papieren kerstornamenten zijn helemaal volgens de kersttrends van nu. Dit is wel wat lastiger te maken. Je kunt deze DIY terugvinden in het mapje op mijn Instagram, met filmpje. Zo kun je deze budget sterhangers zelf maken!

kerstster van papier
Maak een kerstster van papier

Kerstster van kralen maken

Hoe leuk is dit: maak hangers van houten kralen voor in de boom! Deze maak je eenvoudig met binddraad en houten kralen. Simpel, maar mooi! Deze maakte ik een paar jaar geleden al, ze hangen nu voor de 3e kerst op rij in onze woonkamer! Met een stevig ijzerdraad en mooie, houten kralen kun je heel eenvoudig leuke kerstdecoratie maken. Je kunt natuurlijk ook een kerstengeltje maken, of een denneboom.

kerstster maken

Maak gouden kersthangers

Van fimoklei maak je heel eenvoudig mooie kersthangers voor in je boom. In het DIY kerst mapje op mijn Instagram kun je het filmpje bij deze hanger terugvinden. Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes maken.

Gouden kerstdecoratie maken
Gouden kersthanger maken

Maak een kerstengel

Maak een kerstengel voor in de boom! Perfecte match bij de papieren kerststerren en natuurlijk ook weer erg budgetproof. Ook fijn ;). Ook hiervan heb ik een filmpje voor je gemaakt, kijk maar eens tussen mijn DIY reels op Instagram. Hij is makkelijk te maken, dat lukt je vast!

Kerstengel zelf maken
Kerstengel maken

Goedkope kerstdecoratie maken: maak een ster van takken

Deze budget ster. Supersimpel. Ga naar buiten, zoek vijf takken van ongeveer dezelfde lengte en dikte en maak ze met een paar touwtjes aan elkaar vast! Zo makkelijk kan het zijn.. Eventueel kun je ze versieren met wat ballen, lampjes of kerstornamenten maar een gewone ster is ook mooi, ook om ergens buiten te plaatsen!

kerstster maken van takken
Ster van takken maken

Pimp je oude kerstballen

Als laatste: geef je oude kerstballen een tweede leven! Supergoedkoop, en erg leuk om te doen; oude kerstballen pimpen! Ik maakte ze roze. Als je door mijn tijdlijn op Instagram scrollt, zie je dat dat mooi past bij onze woonkamer. Maar jij kunt ze natuurlijk verven in een kleur die mooi staat in jou woonkamer! In onderstaande Reel kun je zien wat ik heb gemaakt. Ook vind je er een kortingscode waarmee je kerstbalstickers kunt shoppen:

Superleuk toch, om zo zelf aan de slag te gaan met kerstdecoratie. Ik ben benieuwd of én met welke kerstdecoratie jij aan de slag gaat! Ga je iets leuks maken? Als je het deelt via Instagram & me tagt, deel ik het in mijn stories ter inspiratie!