Kerst.. Wat een leuke tijd van het jaar! De tijd waarin je je huis gezellig kunt maken met mooie spulletjes, lampjes en meer! Je kunt natuurlijk kant en klare kerstdecoratie komen, maar wat is er nou leuker dan zelf kerstdecoratie maken? Zo kun je het precies zo maken als je zelf mooi vindt. Door het jaar heen deel ik regelmatig toffe en/of handige DIY’s voor in huis via deze blog of via mijn Instagram.

DIY inspiratie
DIY account op Instagram

Via Instagram deel ik door het jaar heen regelmatig (meestal budget) DIY’s voor in en om huis!

1. Maak zelf kerstballen

Zelf kerstballen maken is supermakkelijk. Bestel glazen kerstballen, mix & match met glitters en klaar! Superleuk, want je kunt precies de kleuren glitters uitkiezen die bij jou boom of huis passen! Ideaal: door zelf aan de slag te gaan kun je precies de kerstdecoratie maken die bij jou huis of boom past.

Kerstballen maken
Mix & match met glitters

2. Papieren ster maken

Deze papieren ster maak je van papieren boterhamzakjes. Altijd handig om in huis te hebben. Ook als het geen kerst is kun je leuke dingen maken van papieren zakjes. Papieren kerstornamenten zijn helemaal volgens de kersttrends van nu. Dit is wel wat lastiger te maken. Je kunt deze DIY terugvinden in het mapje op mijn Instagram, met filmpje. Zo kun je deze budget sterhangers zelf maken! Lees de blog: kerstster maken van papier.

kerstster van papier
Maak een kerstster van papier

3. Kerstster van kralen maken

Hoe leuk is dit: maak hangers van houten kralen voor in de boom! Deze maak je eenvoudig met binddraad en houten kralen. Simpel, maar mooi! Deze maakte ik een paar jaar geleden al, ze hangen nu voor de 3e kerst op rij in onze woonkamer! Met een stevig ijzerdraad en mooie, houten kralen kun je heel eenvoudig leuke kerstdecoratie maken. Je kunt natuurlijk ook een kerstengeltje maken, of een denneboom. Lees de blog: kerstster van kralen maken.

kerstster maken

4. Maak gouden kersthangers

Van fimoklei maak je heel eenvoudig mooie kersthangers voor in je boom. In het DIY kerst mapje op mijn Instagram kun je het filmpje bij deze hanger terugvinden. Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes maken.

Gouden kerstdecoratie maken
Gouden kersthanger maken

5. Maak een kerstengel

Maak een kerstengel van papier voor in de boom! Perfecte match bij de papieren kerststerren en natuurlijk ook weer erg budgetproof. Ook fijn ;). Ook hiervan heb ik een filmpje voor je gemaakt, kijk maar eens tussen mijn DIY reels op Instagram. Hij is makkelijk te maken, dat lukt je vast!

Bekijk het filmpje wat ik maakte & maak zelf supermakkelijk deze kerstengeltjes van papier:

6. Goedkope kerstdecoratie maken: maak een ster van takken

Deze budget ster. Supersimpel. Ga naar buiten, zoek vijf takken van ongeveer dezelfde lengte en dikte en maak ze met een paar touwtjes aan elkaar vast! Zo makkelijk kan het zijn.. Eventueel kun je ze versieren met wat ballen, lampjes of kerstornamenten maar een gewone ster is ook mooi, ook om ergens buiten te plaatsen!

kerstster maken van takken
Ster van takken maken

7. Waxinelichthouders maken voor kerst

In de blog waxinelichthouders maken voor kerst vind je een superleuk én makkelijk idee om je eigen kaarshouders te maken. Super sfeervol om mee te decoreren in de vensterbank, op je salontafel of tijdens je kerstdiner. Dit is overigens ook ideaal met ledwaxinelichtjes.

waxinelichthouder voor kerst maken

8. Pimp je oude kerstballen

Als laatste: geef je oude kerstballen een tweede leven! Supergoedkoop, en erg leuk om te doen; oude kerstballen pimpen! Ik maakte ze roze en wit. Als je door mijn tijdlijn op Instagram scrollt, zie je dat dat mooi past bij onze woonkamer. Maar jij kunt ze natuurlijk verven in een kleur die mooi staat in jou woonkamer!

Kerstbal pimpen

9: kerstkrans maken

In de blog kerstkrans maken lees je stap voor stap hoe je zelf een kerstkrans kunt maken. Top DIY waar je nog jaren plezier van gaat hebben én die ook nog eens ontzetten leuk is om te maken! Snel kijken in een filmpje?: klik en kijk!

zelf een kerstkrans maken

10: Maak een kerstboom

Zelf een kerstboom maken? Er zijn zoveel leuke dingen te bedenken. Papieren kerstbomen, daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Dit leuke, houten kerstboompje knapte ik op. Nu is hij helemaal mooi:

11. Maak een kerst zuurstokje

Vindt jij die kerststafjes of kerst zuurstokjes, ook wel candy cane, ook zo leuk? Ik maakte zelf een paar candy canes voor in de boom. Perfect om duurdere ballen en goedkopere DIY kersthangers te mixen!

12: kerstkoekjes maken

Deze DIY is dan wel geen decoratie (maar eetbaar). De combi van smaken is heerlijk. En zeg nou zelf: het ziet er ook gewoon heel mooi uit toch?

Knutselen met kinderen voor kerst

Zoek je specifiek naar het maken van kerstknutsels met kinderen? Lees de blog van Elke en ga bijvoorbeeld een kerstboom knutselen!

Superleuk toch, om zo zelf aan de slag te gaan met kerstdecoratie. Ik ben benieuwd of én met welke kerstdecoratie jij aan de slag gaat! Ga je iets leuks maken na het lezen van deze blog?

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: