Een kerstbal pimpen om hem een tweede leven te geven! Herken je dit? Elk jaar als je de doos kerstversiering opendoet kom je misschien ballen tegen waarvan je denkt: mwah, daar wordt ik niet meer heel blij van. Deze ballen kun je na het lezen van deze blog zelf pimpen zodat alleen de mooiste ballen in je kerstboom hangen. Heb jij geen kerstballen meer die geschikt zijn om te pimpen? Ga even langs de kringloop voor wat kerstballen of bestel een doosje goedkope kerstballen.

Kerstballen verven

Maar.. een kerstbal kun je ook een tweede leven geven! Zo heb je voor weinig toch weer een mooie kerstbal in je boom hangen. Ik laat je in deze blog zien wat ik deed met een hand vol oude kerstballen. Kerstballen verven is iets wat je heel makkelijk zelf kunt doen én waarmee je je kerstballen een tweede leven geeft!

Wat heb je nodig om je kerstballen zelf te maken?

Door het jaar heen deel ik regelmatig DIY’s via Instagram. Als je me volgt, weet je zeker dat je ze niet mist!

Verf je kerstbal

Je begint met het verven van de kerstballen. Ik gebruikte hiervoor krijtverf. Ik heb altijd krijtverf in meerdere kleuren in huis liggen (kleuren die passen in de woonkamer). Als je ervan houdt om dingen zelf te maken of op te knappen, is krijtverf een echte must! Krijtverf geeft de ballen een zacht, mat effect. Ze lijken hierdoor poeder achtig.

kerstbal pimpen
Waar zo’n kroonluchter al niet handig voor is ;).

Glitter kerstbal

Je kunt er nu voor kiezen om de kerstbal (die nog nat is van de verf) te bewerken met wat glitters. Bijvoorbeeld door het onderste deel van de kerstbal in een bakje glitters te dopen. Dus eerst je kerstballen verven en daarna in de glitters dopen. Ik heb dit niet gedaan, maar het kan een leuk alternatief zijn!

Kerstbal verven
Opgeknapte kerstballen

Aan de slag met kerstbal stickers

Als je de ballen geverfd hebt (ik heb ze 2x geverfd om er zeker van te zijn dat ze helemaal dekken), kun je ze nog gaan bestickeren. Ik gebruikte hiervoor kerstbalstickers. Helaas kon ik degene die ik heb gebruikt niet meer terugvinden, ik zocht een alternatief voor je. Bekijk deze kerststickers.

Kerstdecoratie zelf maken

Meer inspiratie om zelf aan de slag te gaan voor kerst? Lees de verzamelblog over 9 zelfmaak ideeën voor kerst.

Kerstbal pimpen
Deze DIY bewaren? Sla hem op via de pinterest button op de foto!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: