Kerstbal pimpen

Herken je dit? Elk jaar als je de doos kerstversiering opendoet kom je ballen tegen waarvan je denkt: mwah, daar wordt ik niet meer heel blij van. Zelf heb ik voor één van mijn eerste kerstbomen (in mijn studententijd) een stapel goedkope ballen bij de Xenos gekocht. Zo had je toch wat vulling en kost het je geen fortuin weetjewel. Er zitten nog steeds van deze ballen tussen de kerstspullen, al zijn de meeste ondertussen vervangen door veel mooiere exemplaren.

Op mijn DIY account op Instagram heb ik alle kerst DIY’s gebundeld in een speciaal mapje. Hier staan nog veel meer leuke budget ideeën tussen:

Kerstbal upcyclen

Maar.. een kerstbal kun je ook een tweede leven geven! Zo heb je voor weinig toch weer een mooie kerstbal in je boom hangen. Ik laat je in deze blog zien wat ik deed met een hand vol oude kerstballen.

Wat heb je nodig om je kerstballen te pimpen?

  • oude kerstballen. Mogen echt goedkope kerstballen zijn, liefst wel glad. Dus zonder print of glitters.
  • krijtverf
  • kerstbalstickers (kortingscode hiervoor vind je onderaan de blog)
  • deze korte Reel (filmpje van 14 seconden):

Verf je kerstbal

Je begint met het verven van de kerstballen. Ik gebruikte hiervoor krijtverf. Ik heb altijd krijtverf in meerdere kleuren in huis liggen (kleuren die passen in de woonkamer). Als je ervan houdt om dingen zelf te maken of op te knappen, is krijtverf een echte must! Krijtverf geeft de ballen een zacht, mat effect. Ze lijken hierdoor poeder achtig.

kerstbal pimpen
Waar zo’n kroonluchter al niet handig voor is ;).

Glitter kerstbal

Je kunt er nu voor kiezen om de kerstbal (die nog nat is van de verf) te bewerken met wat glitters. Bijvoorbeeld door het onderste deel van de kerstbal in een bakje glitters te dopen. Ik heb dit niet gedaan, maar het kan een leuk alternatief zijn!

Kerstbal verven
Opgeknapte kerstballen

Aan de slag met kerstbal stickers

Als je de ballen geverfd hebt (ik heb ze 2x geverfd om er zeker van te zijn dat ze helemaal dekken), kun je ze nog gaan bestickeren. Ik gebruikte hiervoor kerstbalstickers. Superleuk, ze zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Je kunt zelf een kleur kiezen, en kiezen of je matte of glanzende stickers wilt. Ik heb matte stickers, ik vind dat mooi bij de matte krijtverf. Ga je bestellen? Gebruik de kortingscode KERST20.

Kerstdecoratie zelf maken

Meer inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Lees de verzamelblog over het zelf maken van kerstdecoratie en neem snel een kijkje in het mapje op mijn Instagram!

Kerstbal pimpen
Deze DIY bewaren? Sla hem op via de pinterest button op de foto!