Kerstbal pimpen

Herken je dit? Elk jaar als je de doos kerstversiering opendoet kom je misschien ballen tegen waarvan je denkt: mwah, daar wordt ik niet meer heel blij van. Deze ballen kun je na het lezen van deze blog zelf pimpen zodat alleen de mooiste ballen in je kerstboom hangen. Wat je natuurlijk ook kun doen, is een doosje goedkope kerstballen bestellen.

Kerstbal upcyclen

Maar.. een kerstbal kun je ook een tweede leven geven! Zo heb je voor weinig toch weer een mooie kerstbal in je boom hangen. Ik laat je in deze blog zien wat ik deed met een hand vol oude kerstballen.

Wat heb je nodig om je kerstballen te pimpen?

  • goedkope kerstballen
  • kerstbalstickers (kortingscode hiervoor vind je onderaan de blog)
  • deze korte Reel (filmpje van 14 seconden):

Verf je kerstbal

Je begint met het verven van de kerstballen. Ik gebruikte hiervoor krijtverf. Ik heb altijd krijtverf in meerdere kleuren in huis liggen (kleuren die passen in de woonkamer). Als je ervan houdt om dingen zelf te maken of op te knappen, is krijtverf een echte must! Krijtverf geeft de ballen een zacht, mat effect. Ze lijken hierdoor poeder achtig.

kerstbal pimpen
Waar zo’n kroonluchter al niet handig voor is ;).

Glitter kerstbal

Je kunt er nu voor kiezen om de kerstbal (die nog nat is van de verf) te bewerken met wat glitters. Bijvoorbeeld door het onderste deel van de kerstbal in een bakje glitters te dopen. Ik heb dit niet gedaan, maar het kan een leuk alternatief zijn!

Kerstbal verven
Opgeknapte kerstballen

Aan de slag met kerstbal stickers

Als je de ballen geverfd hebt (ik heb ze 2x geverfd om er zeker van te zijn dat ze helemaal dekken), kun je ze nog gaan bestickeren. Ik gebruikte hiervoor kerstbalstickers. Superleuk, ze zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Je kunt zelf een kleur kiezen, en kiezen of je matte of glanzende stickers wilt. Ik heb matte stickers, ik vind dat mooi bij de matte krijtverf. Ga je bestellen? Gebruik de kortingscode KERST20.

Kerstdecoratie zelf maken

Meer inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Lees de verzamelblog over 7 zelfmaak ideeΓ«n voor kerst.

Kerstbal pimpen
Deze DIY bewaren? Sla hem op via de pinterest button op de foto!

Hallo! πŸ‘‹

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, handige tips en kortingscodes! 》