Een kamer met schuin dak kan best een uitdaging zijn. Een schuin dak geeft sfeer aan een ruimte, maar heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Een kamer met schuin dak inrichten kan een hele uitdaging zijn. In deze blog vind je tips om een kamer met schuin dak in te richten zodat jij heel makkelijk een sfeervolle ruimte kunt creëren.

Benut ruimte optimaal

Een schuin dak kost ruimte. Doordat de kamer een schuin dak (of zelfs twee schuine daken) heeft, is er veel minder ruimte voor hoge meubels. Daarnaast kan het zo zijn dat de kamer juist wel hoger is. Dat is bijvoorbeeld bij onze zolderkamer het geval. Wij hebben in ons huis veel kamers met schuine daken en ik laat je verschillende mogelijkheden zijn om deze kamers sfeervol en functioneel in te richten.

kast bij schuin dak maken

Maak een kast bij een schuine wand

Zeker wanneer je een hoge ruimte hebt, kan het ideaal zijn om een kast op maat te maken. In de blog over het maken van een wandkast bij een schuine wand lees je hierover meer.

schuifdeur bij schuin dak plaatsen

Plaats een schuifdeur

Een schuifdeur is een ideale oplossing als je ruimte wilt besparen. Met een stoer schuifdeurbeslag geef je de kamer gelijk een mooie blikvanger. Kijk maar eens naar de houten schuifdeur bij schuin dak die wij in de kinderspeelkamer plaatsten.

houten schuifdeur plaatsen

Je vind daar meer informatie over het plaatsen van de deur en de precieze gegevens en linkjes van onze deur en het beslag.

kleurvlak over het plafond schilderen

Werk af met bergruimte

Een kamer met schuin dak is natuurlijk perfect om opbergruimte te creëren. Aan de schuine zijdes kun je namelijk heel makkelijk een voorzetwandje met wat knieschotten of deurtjes maken. Zo heb je geen onmogelijk lage hoekjes op je kamer én kun je al je overige spullen makkelijk opbergen.

Speel met kleur

Een kamer met een schuine wand? Dat vraagt om iets tofs met kleur te doen. Zoals je kunt zien, schilderde ik een kleurvlak over het plafond. Hierdoor creëer je meteen een knus effect in de kamer. In de blog over kleurvlakken verven vind je nog veel meer toffe kleurvlakken en inspiratie.

houten panelen plaatsen
Op dit punt is deze kamer zo’n 4 meter hoog!

Gebruik de hoogte

Heb je een kamer waar veel hoogte in zit? Bedenk iets om die hoogte te benadrukken! Op onze zolderkamer (dinokamer) zie je vliegende dino’s aan het plafond. In onze speelkamer zie je een toffe houten wandbekleding die we verticaal hebben aangebracht. Hiervoor gebruikte ik barnwood planken. Deze stoere, houten planken kun je gebruiken om een houten wand te creëeren. In onderstaand filmpje zie je meer hiervan:

Kamer met schuin dak inrichten

Heb jij nog handige tips voor het inrichten van een kamer met schuin dak? Laat het hieronder weten!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: