Een tijdje geleden toverde ik het kinderkapstokje in onze hal om tot DIY jungle kapstok! Superleuk, en vooral: supersimpel en snel! Iedereen kan dit en je hebt er weinig gesmeer van. Lees hoe je je eigen jungle kapstok maakt! Ook natuurlijk erg leuk om hiermee een kapstokje voor op de kinderkamer te maken! Ondanks dat wij een te gekke junglekamer maakten voor onze jongste, hangt deze kapstok niet in onze jungle kamer, maar ‘gewoon’ in de hal.

Jungle kapstok zelf maken
Jungle kapstok maken

Kinder kapstok maken

Het kinderkapstokje in de hal was eigenlijk een doodgewoon kapstokje. Dit kapstokje maakte ik zelf van een houten plank met zwarte kapstok haakjes. Voor de ‘volwassen kapstok’ in onze hal gebruikte ik dezelfde haakjes:

Door voor beide kapstokken dezelfde haakjes te gebruiken zorg je dat je wat eenheid houdt. En daar houd ik van. Ik wilde altijd nog iets leuks doen met het kinder kapstokje. Het was immers niet echt een kinder kapstokje. Ineens kreeg ik het idee!

Jungle it is!

Kijk eens hoe leuk, ineens kreeg ik het idee een jungle kapstok te maken! Ik zag via Pinterest al verschillende varianten voorbij komen. Ik heb mijn eigen variant gemaakt. Superleuk, én supersimpel. Ik vind het mooi, de kinderen vinden hem ook erg leuk. Als er ‘nieuwe’ kindjes in ons huis komen, staan ze altijd even bij de kapstok om de diertjes te bekijken. Zo leuk!

Jungle thema kapstok
Jungle DIY kapstok

Jungle kapstok

Deze jungle DIY heb je binnen 20 minuten klaar! Secondelijm had ik nog in huis liggen. Ik heb de diertjes gesorteerd. Welke ik voor het kapstokje wilde gebruiken heb ik in de juiste volgorde gelegd. Jungle dieren bij elkaar, een aantal boerderijdieren.. Ik zette alle diertjes en het boompje op de kapstok. Daarna heb ik ze er in groepjes afgehaald en op vast gelijmd met secondelijm.

Jungle kapstok
Jungle kapstok zelf maken

Jungle kapstok om zelf te maken

Tadaa, zo snel doe je dat: een jungle kapstok maken. Jungle thema: ik hou ervan! Wil je nóg sneller klaar zijn? Dan kun je natuurlijk een kant en klare kapstok gebruiken. Ik zocht een paar geschikte kapstokjes op:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: