Jungle kamer inspiratie

Afgelopen zomer maakten we voor onze oudste een nieuwe kamer op zolder. Dit werd een hele toffe dinokamer. Daarna was de jongste aan de beurt. Hij heeft nu de ‘oude’ kamer van zijn broer. Deze hebben we natuurlijk wel in een nieuw jasje gestoken. We besloten er een jungle kamer van te maken. Ik geef je in deze blog leuke inspiratie om zelf aan de slag te gaan en een kamer met jungle thema te maken!

Onderaan deze blog vind je een filmpje met één van de populairste DIY’s: een budget wandhanger voor op de junglekamer. Via het filmpje kom je op mijn openbare interieur- en doe-het-zelf account op Instagram. Deze staat boordevol inspiratie.

Jungle kamer maken

Hoe leuk: eigenlijk hebben we haast niks aan de kamer gedaan. Geen grote verbouwingen. Eigenlijk zijn er maar een paar items die ervoor zorgen dat we een te gekke jungle kamer hebben! Vooral de apenlamp die je verderop in de blog ziet is erg favoriet. Je kunt hieronder alles over de kamer lezen.

Jungle kamer inspiratie

Het leuke vind ik dat je in een jungle kamer best wat gewaagds kunt kiezen en toepassen. Het Hoeft niet zo heel strak. Ik hoop je met onze jungle kamer inspiratie te geven om zelf met een jungle kamer aan de slag te gaan. De basis van onze jungle kamer is strak, gecombineerd met wat minder strak. Kijk je mee?

jungle kamer maken

Jungle kamer behang

Het allereerste wat ik uitkoos voor deze kamer was het behang. Ik koos voor prachtig foto behang. Het behang wat je op onze muren ziet, is niet meer verkrijgbaar. Ik laat je een paar soortgelijke prints zien die óók heel hoog op mijn lijstje stonden:

Dit prachtige behang kun je in verschillende kleuren bestellen:

Als je nog op zoek bent naar een mooi foto behang voor op je jungle kamer, is het absoluut de moeite waard om bovenstaande voorbeelden eens goed te bekijken. Fotobehang geeft een prachtig en speels effect aan je kamer. Je hebt meteen een mooie eyecatcher. Daardoor heb je maar weinig andere spullen nodig.

Verf kiezen voor de junglekamer

Nadat ik het behang had gekozen, koos ik de kleuren voor op de muur. Uiteindelijk werd dit wit, in combinatie met twee groene kleuren. De groene kleuren vind je terug in het behang. Als je één of twee verfkleuren uitkiest die in je behang terug komen, krijg je een mooie sfeer en eenheid in je kamer. Ik doorbrak de witte muur waar de kast tegenaan staat met het schilderen van twee groene kleurvlakken. Deze verfkleuren vind je binnenkort in de shop op mijn blog. Wil je ze ook? Houdt het in de gaten of stuur me een berichtje! Hij is ook prachtig te combineren met de behangetjes die je hierboven in de voorbeelden ziet. Hier shop je hem:

Muurschildering jungle kamer

Met de kleur donkere kleur schilderde ik alleen het onderste deel van het kleurvlak. Omdat deze kleur wat meer aanwezig is, koos ik ervoor deze kleur verder niet terug te laten komen in de kamer. Ik wil graag de nadruk houden op het mooie behang. De lichtere kleur groen is een rustige kleur, die ik aan de andere kant van de kamer laat grenzen aan het behang. Dit kun je op andere foto’s zien.

jungle kamer maken

Kinderkamer idee jungle kamer

De meubels die je in de kamer terug vindt, hadden we al. Het ledikantje is een familiestuk die ik zwart verfde. De commode maakten we zelf. De lockerkast die je ziet hebben onze beide kinderen. Ze zijn ideaal, deze kleur kun je echt met véél kleuren combineren, dat is handig voor als je nog eens wat verandert.

Babykamer inspiratie jungle

Ook voor een babykamer is jungle een tof kinderkamer thema! Voor een babykamer zou ik persoonlijk een iets subtieler behangetje kiezen. De eerste twee jungle behangetjes die ik hierboven liet zien, vind ik persoonlijk helemaal leuk voor een babykamer in jungle stijl!

commode junglekamer, muurdecoratie junglekamer

Accessoires junglekamer

En dan als laatste de accessoires die je terug ziet in de kamer. Eigenlijk zíjn er helemaal niet veel accessoires. Als je de foto’s goed bekijkt, zie je een aantal geometrische houten dierfiguren -:> hier zie je nog een aantal detailfoto’s van ons prachtige behang. De houten cheetah zie je in het behang, net als de puma en de toekan. Ook kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan en decoratie gaan maken. Bijvoorbeeld de stoere leeuwen wandhanger die je in het filmpje onderaan deze blog vindt. Superbudget!

Spullen voor jungle kamer

Wat je verder in de kamer tegenkomt is een stoere houten minutiekist. Ook zie je een mooie kist in jungle stijl met Boaz zijn naam erop. Ideaal om herinneren in te bewaren!

houten kist voor kinderkamer, junglekamer
Hoekje in de Junglekamer. De leeuwen wandhanger is een DIY en vind je in dit DIY filmpje.

Lamp junglekamer

Het laatste prachtige detail waar ik supertrots op ben, is de apenlamp. De aap komt ook weer terug in het behang, hoe cool is dat. Ik koos voor een zwarte lamp, om de kleur van het bedje terug te laten komen. De lamp maakt de kamer echt helemaal af, hier shop je zo’n toffe apenlamp!

apenlamp junglekamer

Jungle vloerkleed kinderkamer

Shoptip: een tof vloerkleed! Dat kleed een kinderkamer net mooi aan. In een junglekamer kun je natuurlijk voor verschillende ‘dier’ vloerkleden staan. Het leuke aan het thema jungle is, dat het best een beetje gewaagd of anders mag zijn! Bijvoorbeeld dit toffe en betaalbare tijgervloerkleed.

Voorbeelden jungle kamer

Meer jungle kamer inspiratie? Deze stoere jongenskamer met klimwand is óók een jungle kamer, maar dan meer een abstracte junglekamer. Zo anders dan deze kamer, maar ook zo mooi, echt de moeite te bekijken! … Wist je dat een junglekamer één van de kinderkamer trends van 2021 is?

Doe het zelf ideeën kinderkamer

Leeuwen wandhanger om zelf te maken! Kom je volgen voor véel meer inspiratie?:

Moodboard junglekamer

Zoals elke mooie kinderkamer begint met een moodboard, heb ik ook van deze kamer een mooi moodboard gemaakt. Ben je benieuwd naar het moodboard van deze toffe jungle kamer? Je vind hem in de blog ‘moodboard jungle kamer maken‘.


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik hier een klein % over. Kost jou niks (het kan je zelfs wat korting geven), helpt mij om mijn blog te laten bestaan. Dank daarvoor!