Jungle kamer maken

Afgelopen zomer maakten we voor onze oudste een nieuwe kamer op zolder. Dit werd een hele toffe dinokamer. Daarna was de jongste aan de beurt. Hij heeft nu de ‘oude’ kamer van zijn broer. Deze hebben we natuurlijk wel in een nieuw jasje gestoken. We besloten er een jungle kamer van te maken.

Jungle kamer maken

Hoe leuk: eigenlijk hebben we haast niks aan de kamer gedaan. Geen grote verbouwingen. Eigenlijk zijn er maar een paar items die ervoor zorgen dat we een te gekke jungle kamer hebben! Je kunt het hieronder lezen.

Jungle kamer : behang kiezen

Het allereerste wat ik uitkoos voor deze kamer was het behang. Ik koos voor prachtig foto behang. Het behang wat je op onze muren ziet, is niet meer verkrijgbaar. Ik laat je een paar soortgelijke prints zien die óók heel hoog op mijn lijstje stonden:

Als je nog op zoek bent naar een mooi foto behang voor op je jungle kamer, is het absoluut de moeite waard om bovenstaande voorbeelden eens goed te bekijken. Fotobehang geeft een prachtig en speels effect aan je kamer. Je hebt meteen een mooie eyecatcher. Daardoor heb je maar weinig andere spullen nodig.

jungle kamer maken

Verf kiezen voor de junglekamer

Nadat ik het behang had gekozen, koos ik de kleuren voor op de muur. Uiteindelijk werd dit wit, in combinatie met twee groene kleuren. De groene kleuren vind je terug in het behang. Als je één of twee verfkleuren uitkiest die in je behang terug komen, krijg je een mooie sfeer en eenheid in je kamer. Ik doorbrak de witte muur waar de kast tegenaan staat met het schilderen van twee groene kleurvlakken. De kleuren zijn van Painting The Past en heten Calico en Olive. De kleur Calico geeft een prachtige, rustige basis aan de kamer. Hij is ook prachtig te combineren met de behangetjes die je hierboven in de voorbeelden ziet. Hier shop je hem:

Met de kleur Olive schilderde ik alleen het onderste deel van het kleurvlak. Omdat deze kleur wat meer aanwezig is, koos ik ervoor deze kleur verder niet terug te laten komen in de kamer. Ik wil graag de nadruk houden op het mooie behang.

jungle kamer maken

Meubels peuterkamer thema jungle

De meubels die je in de kamer terug vindt, hadden we al. Het ledikantje is een familiestuk die ik zwart verfde. De commode maakten we zelf. De lockerkast die je ziet hebben onze beide kinderen. Ze zijn ideaal, deze kleur kun je echt met véél kleuren combineren, dat is handig voor als je nog eens wat verandert.

commode junglekamer, muurdecoratie junglekamer

Jungle kamer accessoires

En dan als laatste de accessoires die je terug ziet in de kamer. Eigenlijk zíjn er helemaal niet veel accessoires. Als je de foto’s goed bekijkt, zie je een aantal geometrische houten dierfiguren -:> hier zie je nog een aantal detailfoto’s van ons prachtige behang. De houten cheetah zie je in het behang, net als de puma en de toekan.

Helemaal in stijl met dit toffe tasje van Sophies Favorites

Wat je verder in de kamer tegenkomt is een stoere houten minutiekist. Ook zie je een mooie kist in jungle stijl met Boaz zijn naam erop. Ideaal om herinneren in te bewaren!

houten kist voor kinderkamer, junglekamer

Lamp junglekamer

Het laatste prachtige detail waar ik supertrots op ben, is de apenlamp. De aap komt ook weer terug in het behang, hoe cool is dat. Ik koos voor een zwarte lamp, om de kleur van het bedje terug te laten komen. De lamp maakt de kamer echt helemaal af. Je shopt zo’n stoere lamp hier:

apenlamp junglekamer

Jungle vloerkleed kinderkamer

Shoptip: een tof vloerkleed! Deze staat nog op mijn lijstje:

Op de hoogte blijven van toffe DIY inspiratie? Dat kan via mijn Instagram @BijHeleen. Neem gerust een kijkje of kom me volgen!

Meer jungle kamer inspiratie? Deze stoere jongenskamer met klimwand is óók een jungle kamer, maar dan meer een abstracte junglekamer. Zo anders dan deze kamer, maar ook zo mooi, echt de moeite te bekijken!

Moodboard junglekamer

Zoals elke mooie kinderkamer begint met een moodboard, heb ik ook van deze kamer een mooi moodboard gemaakt. Ben je benieuwd naar het moodboard van deze toffe jungle kamer? Je vind hem in de blog ‘moodboard jungle kamer maken‘.

Meer inspiratieplaatjes zien van ons huis & onze tuin? Je vindt het op mijn Instagram en Pinterest:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik hier een klein % over. Kost jou niks (het kan je zelfs wat korting geven), helpt mij om mijn blog te laten bestaan. Dank daarvoor!