Je hebt een webshop en wil je webshop laten groeien. Je ideaalbeeld is dat je een goedlopende webshop hebt. Een webshop runnen kost veel tijd. Zeker als je handgemaakte producten verkoopt. Een goed plan start met doordachte doelen. Zo kun je heel gericht aan je doelen werken en je webshop laten groeien.

Stel doelen voor je webshop

Het uiteindelijke doel van je webshop, wat is dat? Een webshop waar jij een goed maandinkomen uit kunt halen? Je slechts bezig houden met de dingen waar je blij van wordt? Een eigen bedrijf hebben waar je zelf de touwtjes in handen hebt en je ook zelf kunt beslissen wat je zelf doet of juist uitbesteedt. Tip: stel kleine doelen en maak ze op die manier haalbaar. Niets zo demotiverend dat een doel wat heel ver weg is en onhaalbaar lijkt.

meer bezoekers webshop

Werk samen

Werk samen met andere ondernemers of misschien influencers. In de interieurwereld zie je veel brandrep samenwerkingen. Hiervoor kun jij op zoek naar een influencer die jou aanspreekt. Je kunt ook samenwerken met andere ondernemer. Zo werk ik als blogger veel samen met startende tot middelgrote webshops in de DIY, kinder- / baby- en interieurbranche. Ik schrijf blogs voor webshops (hiervoor heb ik twee blogpakketten samengesteld), maak foto’s en verzorg zichtbaarheid via social media. Van alles dus om het jou makkelijk te maken.

Webshop laten groeien door uit te besteden

Investeren? Maar ik kan het toch zelf ook? Dat is de valkuil van menig ondernemer. Veel zelf willen doen om daarmee te besparen. Ik geloof er echt in dat juist door uitbesteden het geld uiteindelijk weer naar je toekomt. Door uit te besteden worden bepaalde taken door iemand anders gedaan. Taken die je misschien wel zelf kunt door je goed in te lezen. Taken die je veel moeite zouden kosten. Taken die je misschien helemaal niet leuk vind om te doen, maar wel moeten gebeuren. Ik heb op deze manier al heel wat ondernemers mogen helpen met het schrijven van SEO blogs.

Social Media uitbesteden

Weten hoe je website er eigenlijk voor staat? Laat een webshop scan doen door mij en je kunt gericht aan de slag om je webshop te verbeteren!

Wees persoonlijk

Heb contact met je klanten! Bijvoorbeeld via stories of posts op Instagram. Social Media is hiervoor de geschikte plek. Je webshop is niet de plek waar je contact wilt met je klant. Dat is de plek waar ze van je gaan kopen. Een heel ander doel dus. Bij het plaatsen van content op social media is dit een belangrijk gegeven om in je achterhoofd te houden.

Zichtbaar zijn met je webshop op social media

Social Media is wel echt een must wanneer je een webshop hebt. Laat er af en toe je gezicht zien, geef een kijkje achter de schermen. Ook klantfoto’s zijn leuk om te delen. Instagram is een geschikt platform om echt in contact te staan met je doelgroep. Twijfel je over een nieuw product of kleur? Gooi er eens een polletje in en kijk wat jou doelgroep aanspreekt. Kun je niet zo goed overweg met social media of vind je dat juist echt zonde van je tijd? Dan is het Social Media Pakket wellicht wat voor jou. Dit pakket is voor ondernemers die zichtbaar willen zijn zonder hoeven na te denken & ook niet onbelangrijk: hier niet teveel in willen investeren.

Bekijk het Social Media Pakket voor webshops zodat jij zichtbaar kunt zijn met minimale tijds- & geldinvestering.

Wees origineel

Ontwerp een nieuw product of geef een bestaand product een upgrade. Door voor originele items te kiezen maak je jouw webshop speciaal. Zorg voor iets wat bij jou past. Bij je visie, of misschien bij je kleurenpalet. Zo ben je herkenbaar voor je doelgroep en zullen zij wellicht naar jou toekomen omdat jij juist dit aanbiedt.

Gebruik mooie foto’s

Het gebruik van ‘slecht fotomateriaal’. Dit is iets waar veel klanten op afhaken. Tip!!: post geen standaard productfoto’s op Social Media met witte achtergrond. Over het algemeen zijn dit niet de foto’s waar klanten door geïnspireerd raken en je gaan volgen en / of het product bij je kopen. Zorg voor sfeervolle foto’s met het ‘dit wil ik hebben’ gehalte. Niet teveel andere rommeltjes erbij waardoor de aandacht van je product wordt afgeleid. Goede belichting, kleurstelling etc. Inderdaad, een goede foto klikken is best lastig en hier kun je dan ook best wat tijd aan kwijt zijn.

Tip: wanneer je gebruik maakt van het social media pakket of blogpakket voor webshops, kun je gebruik maken van de gratis fotoservice. Ideaal, de foto’s die ik hiervoor bij je aanlever kun je gebruiken voor je socials en webshop.

Zet een nieuwsbrief in

Doordat klanten bij je bestellen, is het heel makkelijk om de mailadressen te verzamelen en een mailinglijst op te bouwen voor nieuwsbrieven. Zo kun jij eerdere kopers inspireren en op de hoogte brengen van interessante weetjes, nieuwe producten en aanbiedingen. Heb je al langere tijd het voornemen om een nieuwsbrief te publiceren maar kom je er niet aan toe? Dan kun je je nieuwsbrief laten schrijven door mij!

Online gevonden worden

Het doel van Social Media is heel anders dan het doel van online gevonden worden. Hoe wordt je online gevonden? Via je website. Maar dat gaat niet ‘zomaar’. Je website moet technisch goed in elkaar zitten en hiermee gevonden worden door google. Daarna zul je de inhoud van je website moeten bijhouden om elke keer weer opnieuw gevonden te worden. Bedenk goed hoe je gevonden wordt. Waar zoeken jouw kopers naar? Hierover kun je bijvoorbeeld een blog schrijven. Een blog is niet zomaar een verhaaltje. Deze moet aan heel wat eisen voldoen om gevonden te worden. Wanneer je nog nooit blogs hebt geschreven en geen idee hebt waar te beginnen, kan dit best veel tijd zoeken om uit te zoeken.

Heb je niet echt een idee waarom je blogs zou inzetten of vind je ze misschien overbodig? Lees de blog eens over voordelen van blogs voor je webshop.

Met het blogpakket voor webshops kun je blogs laagdrempelig & tegen een aantrekkelijke prijs door mij laten doen. Door een goede blog neer te zetten zou het maar zo kunnen dat je jarenlang bezoekers trekt naar je webshop. Veel duurzamer dus dan een social media bericht. Laat foto’s maken bij de blogs & je hebt meteen beeldmateriaal voor je socials en webshop! Tevens kun je door mij website teksten laten herschrijven om beter gevonden worden.

Evalueer

De laatste tip: bedenk regelmatig nieuwe doelen en houd jezelf scherp. Misschien heb je producten in je webshop die niet goed lopen. Doe je ze eruit en vervang je ze misschien door iets anders? Of kun je ze promoten zodat ze wél goed gaan lopen? Zijn er producten in je webshop die je veel tijd (en daarmee geld) kosten maar die juist enorm goed lopen? Overweeg wat je kun doen om deze effectiever te maken.

Houd jezelf scherp en maak overwogen keuzes! Via mijn Instagram @blogsvoorjewebshop inspireer ik je graag verder:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: