Kinderkamertrends 2021

Elk jaar zien we weer verschillende interieurtrends voorbij komen. In eerder blogs kon je al meer lezen over de tuintrends van 2021, keukentrends van 2021 en nu ook de interieurtrends voor de kinderkamer in 2021. Want wát zien we nu eigenlijk terug in de kinderkamerstrends van 2021?

De leukste kinderkamertrends van 2021

Kinderkamers inrichten; ik ben er dol op! Wij hebben twee zoons. De oudste heeft een dinokamer, de jongste een jungle kamer. Het leuke aan kinderkamers vind ik dat het net wat gewaagder mag zijn. Net even anders dan anders, en daar houd ik van! In kinderkamers kan ik me helemaal uitleven. Je ziet dan ook meteen dat ik daar goed los ga, ze zijn met stipt op één de ruimtes in huis waar de meeste aandacht aan is besteed. In een kinderkamer kun je superleuke, speelse details aanbrengen. Zo heeft onze oudste een dinokamer. Hij slaapt op zolder en heeft een hoge nok in de lengte van zijn kamer. Aan de nok ‘vliegen’ vliegende dino’s. Zo leuk! Je kunt het via de link onderaan de blog bekijken.

Jungle kamer kinderkamer trend

Jungle kamers! Dat is één van de trends die we zien in kinderkamers. Het is een thema wat voor meisjes en voor jongens geschikt is. Het is dus ook een heel geschikt thema om te kiezen wanneer je zoon en dochter op één kamer slapen. In de blog jungle kamer maken kun je meer jungle kamer inspiratie vinden! Een jungle kamer is een leuk thema om speelse items in aan te brengen. Zoals bijvoorbeeld een paar toffe kleurvlakken!

jungle kamer inspiratie

Kinderkamer regenboog thema

Regenboog kamers, regenboog decoratie.. Een superleuke trend! Ik vind het persoonlijk meer geschikt voor een meisjeskamer, maar als je regenbogen combineert met zachte tinten, is hij ook geschikt voor jongens. De meeste regenboog decoratie zien we in zachte tinten, zoals op de foto hier onder. Niet gek dat deze trend er is, hij matcht perfect bij de volgende trend.

regenboog babykamer als interieurtrend kinderkamer 2021
Bron: Pinterest

Rotan met roze – kinderkamer trends 2021

We zien veel roze- en aarde tinten in 2021. Terra kleuren komen helemaal terug. Het liefst gecombineerd met mooie rotan items. Wat dacht je van een mooi rotan poppenbedje? Dit is één van de kinderkamertrends die we veel terugzien in meisjeskamers.

Rotan kinderkamer
Bron: Pinterest

Functionele kinderkamer

In een kinderkamer is het handig om voor functioneel te gaan. Wij deden dat door bijvoorbeeld op de kamer van onze oudste een radiator ombouw te combineren met een bankje en opbergruimte. Super handig, mooi en praktisch! Zeker als kinderen wat ouder worden, is het fijn dat ze op hun kamer een plekje hebben om rustig te zitten of om te spelen.

functionele kinderkamer
Het zelfmaak filmpje van deze ombouw vind je in een filmpje op mijn Instagram

Een kort filmpje van 11 sec met de mooiste foto’s van onze kinderkamers, huis & tuin:


Deze blog bevat affiliate links.

Hallo! 👋

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, handige tips en kortingscodes!