Heb je je huidige interieur onder de schop genomen of net een nieuwe woning ingericht? Als je trots bent op hoe jouw interieur er momenteel uitziet, mag je dat natuurlijk ook aan anderen laten zien. Dat is mogelijk met behulp van leuke interieurfoto’s. Vind je het leuk om met je smartphone te fotograferen en ben je benieuwd hoe je mooie interieurfoto’s maken kunt met je smartphone? Wij zetten hieronder op een rij hoe je dat het beste aanpakt.

Een smartphone met goede camera gebruiken

Wil je haarscherpe foto’s van je interieur maken, dan heb je daar uiteraard een goede smartphonecamera voor nodig. Heb je een vrij oude telefoon, dan kun je erop rekenen dat je ook geen beelden van de hoogste kwaliteit krijgt. Hoe nieuwer je toestel, hoe beter de camera ook vaak is. Is je smartphone verouderd en ben je toe aan een nieuwe? Zorg dan dat je die eerst aanschaft voordat je begint met het maken van interieurfoto’s. Hoef je niet het nieuwste van het nieuwste, maar wil je wel een telefoon met goede camera? Dan is de iPhone 12 van Ben zeker het bekijken waard.

Kies je voor de iPhone 12, dan profiteer je van twee lenzen aan de achterzijde. Dat gaat om de groothoeklens en ultragroothoeklens, beide van 12 megapixel. Door de hoge kwaliteit van de lenzen, maak je met behulp van die lenzen haarscherpe foto’s. Naast de uitstekende lenzen beschik je met dit toestel ook nog over te gekke camera features.

interieurfotografie tips

Je interieur opruimen

Wil je anderen omverblazen met je interieurfoto’s? Dan is het verstandig om voor het fotograferen eerst je interieur op te ruimen, zodat het er netjes uitziet. Rommel op de foto’s geeft namelijk niet bepaald een professionele indruk. Zeker als je als doel hebt om bijvoorbeeld je woning te verkopen, is het van belang dat het er allemaal netjes uitziet.

interieur foto's smartphone

Daglicht gebruiken

Om je foto’s zo mooi mogelijk naar voren te laten komen, is het een aanrader om zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Dat betekent dan ook dat het handig is om overdag te fotograferen. Hoe meer daglicht je hebt, hoe beter het interieurfoto’s maken gaat. Schiet je donkere beelden, dan heeft dat vaak al snel een negatief effect op de sfeer van je foto. Schiet naar voorkeur foto’s op een zonnige dag. Zet je gordijnen wijd open en het fotograferen kan beginnen.

Blijven oefenen

Word je altijd enthousiast van interieurfoto’s van anderen en denk je: dit wil ik ook! Als je nog niet eerder zulke beelden hebt gemaakt, is dat in het begin misschien even lastig. Geef dan ook niet gelijk op als het even niet lukt. Het is een kwestie van veel oefenen, zodat je steeds beter ontdekt wat voor het mooiste resultaat zorgt. Hoe vaker je je telefoon erbij pakt om foto’s van je interieur te maken, hoe makkelijker het uiteindelijk wordt.

Wil je indrukwekkende foto’s van je interieur maken en die delen met de buitenwereld? Hou deze tips voor interieurfotografie met je smartphone hierboven dan zeker in gedachten, want hiermee kom je al een heel eind!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: