Mijn interieur blog in 2020.. Het jaar 2020, wat was dat voor een jaar? Een jaar waarin van alles gebeurde. Ik geef in deze blog een klein terugblik naar 2020 en vertel je wat leuke weetjes over mijn interieur en DIY blog die ik in 2020 begon!

Throwback 2020 interieur en DIY blog!

Ja, echt! In het jaar 2020 ben ik mijn blog begonnen. In maart 2020 heb ik mijn blog online gezet. Eigenlijk is dat dus echt nog niet zo lang. Sindsdien heb ik al heel wat blogs online gezet. In eerste instantie ben ik met mijn blog begonnen met het idee ‘even kijken wat ik ermee wil, voor nu vind ik dit leuk en heb ik altijd al een blog willen hebben’.

interieur blog

Website / blog bouwen

Wist je dat ik wel wat ervaring heb met het maken van websites? Een jaar of 10 geleden heb ik een heel netwerk aan websites gemaakt. Dit netwerk liep enorm goed, maar kostte op een gegeven moment écht teveel tijd naast mijn baan en de masteropleiding die ik er toen nog bij deed. Uiteindelijk heb ik besloten het hele netwerk te verkopen en ben ik ermee gestopt. Dit was toen geen blog.

Throwback over 2020

In maart 2020 heb ik mijn blog online gezet. Dit duurt natuurlijk even voor dit echt even gaat lopen. Rond de zomer 2020 ben ik gaan bedenken: wat wil ik eigenlijk met deze blog? (Inderdaad, super handig, dat had ik beter vooraf kunnen doen). Wil ik dit laten voor wat het nu is, er af en toe een blog op zetten ‘omdat ik het leuk vind en het mijn uit de hand gelopen hobby is?’ Na lang wikken en wegen besloot ik dat ik méér met mijn blog wilde. Ik heb het netwerk aan sites verkocht omdat ik geen tijd meer had om het bij te houden. Het bleef altijd wel kriebelen om weer iets te doen met een eigen website. Ook heb ik altijd al ‘iets’ willen doen met interieur en DIY. Daar ligt mijn passie. Dus, waarom niet? Wat heb ik te verliezen? Waar ik mijn zinnen op zet, daar ga ik voluit voor.

Een blog starten lukt veel mensen nog wel, met een beetje inlezen of wat hulp. Maar om een site echt succesvol te maken, en zó in elkaar te zetten dat Google hem ook leuk vind, is wel wat anders. Dat is tenminste mijn ervaring.

Interieur en DIY blog

Waarom ik deze blog begonnen ben? Iets wat ik altijd al wilde, en waarvoor ik nu de tijd en energie heb. Een soort uit de hand gelopen hobby. Daarnaast vind ik het leuk om ‘iets’ om handen te hebben naast mijn baan waar ik voldoening uit kan halen. En dat ik dat ‘iets’ kan doen op de manier die ik zélf wil. Daarnaast ben ik stiekem ook heel benieuwd hoeveel kans van slagen mijn manier van werken heeft.

Blog update zomer 2020

Ik besloot mijn blog achter de schermen hélemaal te updaten. Álles heb ik overhoop gegooid en gecontroleerd. Hier zie je op het eerste gezicht niks van. Het zijn allemaal ‘dingetjes’ die ervoor zorgen dat mijn blog via Google goed gevonden. Want de vindbaarheid via Google, dat was voor mij prioriteit nummer 1. Dat duurt overigens even voor je er resultaat van ziet. Nu zie ik daar het resultaat écht van terug. Mijn blog wordt goed gevonden via Google. De cijfers stijgen nog steeds elke maand. Zeker voor een blog die nog geen jaar oud is, zijn de cijfers wel goed denk ik. De samenwerkingsaanvragen komen ook regelmatig binnen via Google. Op deze manier heb ik het afgelopen jaar al heel wat leuke samenwerkingen mogen doen. De eerste samenwerkingen voor 2021 staan alweer gepland. Ik hoop dat er in 2021 nog meer mogen volgen!

Mijlpaal in oktober 2020

Wat je misschien helemaal nog niet wist: in oktober 2020 was een grote mijlpaal. Ik heb me ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. Superspannend, maar toch ook weer niet. Spannend, want: ik schrijf me natuurlijk niet voor niks in. Als ik me inschrijf, wil ik er ook écht voor gaan. En dan doe ik er alles voor om BijHeleen tot een succes te maken. Niet spannend, want: wat heb ik nou te verliezen? Ik heb ervaring in het maken van goede websites, en dat is echt al het halve werk. Deze gedachte haalde me over om ervoor te gaan.

Het werken aan mijn blog achter de schermen was overigens de reden dat ik sinds de zomer wat minder actief ben op Instagram. Iets met prioriteiten.

interieur en DIY blog, woonblog

BijHeleen interieur en DIY blog in 2021

Wat ik wil met ‘BijHeleen’ in 2021:

  • jullie nóg meer inspiratie geven op het gebied van DIY en Interieur, met af en toe een vleugje lifestyle door middel van blogs
  • Een enkele keer zie je op mijn blog een betaalde blog voorbij komen. Deze blogs schrijf ik in samenwerking met bedrijven / webshops. Bijvoorbeeld om meer naamsbekendheid en natuurlijk uiteindelijk klanten te geven. Deze blogs wil ik ook voortzetten en verder uitbreiden. Heb jij een product of webshop waar je ook een blog over wilt laten schrijven? Kijk even onder ‘samenwerken‘ en neem gerust contact op!
  • gastblog; ook gastblogs zie je af en toe voorbij komen. In deze blog zie je altijd een vermelding naar het Instagram kanaal of website van degene die de blog geschreven heeft. Zo kun je een kijkje nemen als je mee inspiratieplaatjes wilt zien. Er wordt regelmatig doorgeklikt naar de Instagram pagina’s van degenen die gastblogs schreven. Win – win dus! Heb je een inspirerend onderwerp of DIY waar je een blog over wilt schrijven? Laat het me weten!
  • product ontwikkelen. Dit staat echt nog open! Uiteindelijk zou ik het superleuk vinden om ‘iets’ te ontwikkelen via mijn blog. Hier ben ik nog over aan het brainstormen, ik ben er nog niet over uit. Wordt vervolgt! Heb jij een idee of wil je meedenken? Laat het vooral weten!
  • in 2021 hoop ik mijn blog nog verder te kunnen ontwikkelen en verder door te groeien. Eerlijk? Ik ben trots op hoe mijn blog in die kleine 10 maanden tijd al staat en ‘pruts’ er met alle liefde aan verder!

Meer inspiratie vind je op mijn Pinterest en Instagram:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: