De afgelopen twee jaar schreef ik eind van het jaar een blog met een terugblik over dat jaar. Ik doe dit elk jaar. Het helpt me om met een duidelijk doel en een duidelijke visie bezig te zijn & ik vind het leuk om anderen mee te nemen in de stappen die ik neem in mijn bedrijf. In deze blog lees je een throwback van mijn interieurblog over het jaar 2022.

Throwback BijHeleen 2020

In dit jaar heb ik mijn blog online gezet, schreef ik mij in bij de KvK en deed ik de eerste betaalde samenwerkingen. Lees de throwback over 2020.

Throwback Throwback 2021

2021 in vogelvlucht: ik heb betaalde samenwerkingen voortgezet, mijn eigen website verder verbeterd, Pinterest opgestart en mijn BijHeleen Instagram weer intensief ingezet. Vooral veel werk achter de schermen waar je in de throwback 2021 meer over leest.

2022: BijHeleen blogpakketten & nieuwsbrief

In 2022 was ik weer zoekende. Welke kant wil ik op met mijn blog? Ik heb veel blogs geschreven voor webshops. Allemaal ‘losse’ blogs waarvoor ik benaderd werd. Prima om te doen maar ik merkte dat ik de opdrachten waarvoor ik meerdere blogs mocht schrijven zóveel leuker vind. Hiermee kun je veel gerichter werken en hebben blogs ook meer effect. Wanneer ik meerdere blogs schrijf voor een webshop, kan ik ook wat meer meedenken over de inhoud en het doel van de webshop. Dát is wat mij energie heeft. Daarnaast geeft het mijzelf de zekerheid en structuur die ik erg prettig vind. Ik besloot mijn aanbod hierop af te stemmen.

interieur blog

BijHeleen Blogalert

In 2022 begon ik het BijHeleen blogalert. Het BijHeleen Blogalert is een nieuwsbrief die eens in de 3-4 weken in je mailbox komt. Langzaam maar zeker begint de maillijst steeds meer vorm te krijgen. Het doel van de nieuwsbrief is meer terugkerende bezoekers. Dit heeft namelijk verschillende voordelen voor mijn bedrijf. Het verspreiden van de nieuwsbrief doe ik nu nog zelf maar is één van de dingen die ik in de toekomst wil uitbesteden. Heb jij een tip bij wie ik dat kan doen? Laat het me weten!

Blogs voor je webshop

In 2022 startte ik ‘blogs voor je webshop’. Ik begon de gelijknamige Instagram en ontwikkelde een blogpakket voor webshops. Mijn doelgroep: DIY-, kinder- en interieurgerelateerde webshops. Bij voorkeur startende of kleine webshops. Dit omdat ik het ontzettend leuk vind om een rol te spelen in het succes van een webshop. Ik zette het Boostpakket online. Een paar maand later volgde het Startpakket.

interieur blogger samenwerken
Klik op de afbeelding om naar het startpakket te gaan

Nu ik deze blog schrijf, heb ik het boostpakket ruim een half jaar online staan en het startpakket nog maar een paar weken. Tot nu toe kan ik zeggen dat ik het echt erg fijn vind om op deze manier te werken.

interieur blogger samenwerken
Klik op de afbeelding om naar het boostpakket te gaan

Nieuw kleurenthema website

Een klein iets en bijna zou ik het vergeten. Niet alleen mijn woonkamer ging van groentinten naar zachte roze/beige tinten. Ook mijn website kreeg deze kleuren. Een kleurenthema waar goed over nagedacht is. Past mooi bij elkaar, daar ga ik goed op.

Mijn werkweek

Donderdag is mijn vaste blogdag. Overige werkzaamheden voor mijn blog plan ik op momenten tussendoor. Net wanneer het thuis handig uitkomt. Vaak is dit in de avond of op dinsdagochtend. Doordat ik met de pakketten een redelijk vaste planning heb, kan ik heel gericht en efficiënt werken. Ik werk naast het bloggen 2,5 dag in loondienst. Dit heb ik al wat afgebouwd en hoop ik in de toekomst (2023 of 2024?) nog verder af te bouwen.

Sfeerfoto’s bij blogs

Goede foto’s zijn erg belangrijk. Zowel voor social media als voor je webshop als voor blogs. Wanneer we aan de slag gaan met één van de blogpakketten vind ik goede foto’s erg belangrijk. Je mag mij die zelf aanleveren, maar ik maak ook met alle plezier foto’s van je producten. Op dit moment is dit een gratis optie bij beide blogpakketten. Ik kan niet garanderen dat dit in de toekomst zo blijft dus doe er je voordeel mee als je hier gebruik van wilt maken!

Brandrep samenwerking

In 2022 heb ik nog een aantal brandrep samenwerkingen gedaan met een aantal bedrijven. Ken je het brandrep idee? Het bedrijf stuurde mij dan producten op die ik mocht houden, ik ging thuis aan de slag met foto’s voor het bedrijf. Voor een bedrijf kan dit een hele voordelige strategie zijn om zelf niet aan de gang te hoeven met productfoto’s. In 2022 heb ik dit al minder gedaan dan in 2023. In 2023 ga ik dit nog verder afbouwen. Het laten maken van product / sfeerfoto’s is een optie die bij de beide blogpakketten als gratis optie in zit.

Eenmalige blogs schrijven

Waar ik voor de pakketten voornamelijk éénmalige blogs schreef, werk ik nu met pakketten waarin meerdere blogs zitten. Of ik nog éénmalige blogs schrijf? Ja, dat doe ik nog wel. Hier ben ik wel wat kritischer in geworden. De blogs die ik schrijf voor de blogpakketten hebben voorrang. Als mijn agenda het toelaat en de opdracht past goed bij mij schrijf ik éénmalige blogs. Is mijn agenda vol of vind ik het onderwerp net niet passen bij mijn blog? Dan sla ik af.

Dát is ook echt wat ik het leuke vind aan zelf ondernemen: mijn agenda vullen met waar ik écht blij van wordt. Dat heb ik afgelopen jaar steeds meer gedaan. In 2021 deed ik regelmatig opdrachten ‘omdat ik de vraag kreeg’, niet omdat ik er persé heel blij van werd. Nu wel, en dat werkt 100% fijner. Volle focus aan en gaan. Via mijn Instagram @Blogsvoorjewebshop hoop ik anderen hiermee te inspireren!

Conclusie 2022

2022 stond gelijk aan nieuwe dingen, een nieuwe structuur en nieuwe doelen. Mijn bedrijf is meer een bedrijf ipv. een website die blogs plaatst in opdracht. Ik heb een duidelijk doel voor ogen en weet over het algemeen goed wat past binnen dit doel. Mijn doel voor 2023 is om nog meer startende of kleinere / middelgrote webshops te helpen aan meer online bereik. Een goede webshop verdiend het om gevonden te worden. Dit is echt de drijfveer van waaruit ik voor je bezig ga!

Doel 2023

2023 is het jaar dat ik wat meer tijd heb voor mijn blog. Na de zomer gaat onze jongste naar school, dit geeft mij wat ruimte om me nog meer op mijn eigen bedrijf te richten. Mijn doel is om de blogpakketten uit te bouwen zodat ik goed kan plannen en een duidelijke structuur heb. Daarnaast heb ik voor mezelf een omzetdoel. Ik wil graag naar een xx maandomzet toe werken, zodat ik een bepaalde zekerheid heb. Over de inkomsten uit mijn eigen bedrijf bouw ik natuurlijk geen pensioen op. Hier heb ik de komende jaren een plan voor liggen. Ik ga hier op het world wide web niet over in detail maar wil er gerust eens met je over sparren. Stuur me gerust een DM via Instagram!

Dreams on…

Regelmatig krijg ik de vraag: heb je zelf een webshop (gehad)? Nee, dat heb ik niet. Ik sluit niet uit dat ik dit in de toekomst zal opstarten. Voor nu past dit niet binnen mijn doelen en mijn bedrijf. Aan de andere kant is het niet heel moeilijk om een webshop te koppelen aan mijn website. Naast dat het op dit moment niet de focus is van mijn bedrijf, zit mijn agenda vol met een vaste baan, een eigen bedrijf, man en 2 kinderen en een klushuis. Wie weet later!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: