Inspiratie  voor het verven van de kinderkamer

Kinderkamers verven en inrichten.. Dat vind ik toch één van de leukste dingen om te doen! Ik leef me er altijd in uit, en doe net even wat meer dan in de rest van het huis. Ik geef je graag wat inspiratie over het verven van de kinderkamer. Met een likje verf kun je namelijk al een mooi statement maken in je kinderkamer. Lees je mee voor wat leuke ideeën om inspiratie op te doen voor het schilderen van je kinderkamer?

Inspiratie verven kinderkamer

Dripwall maken

Op onze babykamer verfden we een zogenoemde dripwall. Istie niet gaaf? Wij zijn er erg blij mee! Het geeft een speels geheel in combinatie met het strakke behang wat we kozen. Hoe je een dripwall maakt werkte ik uit in deze blog: zo maak je een dripwall.

inspiratie kinderkamer verven
Dripwall

Muurstickers op de kinderkamer

Muurstickers zijn ook leuk om toe te passen op de kinderkamer. De dripwall combineerde ik met zwarte kruis-stickers. Verder koos ik voor een diamantvormige lamp met een goud-glans erop. Wauw toch?

Kleurvlakken kinderkamer

Kleurvlakken: ik ben fan! Je ziet er verschillende in ons huis. In de hal, de dinokamer, de woonkamer. Het plaatje hieronder is het kleurvlak die ik maakte in de junglekamer. Een kleurvlak is een budget manier om een mooi effect te geven aan een ruimte. Het kleurvlak wat je hieronder ziet combineerde ik met een tof houten cheetah. Gave combi toch?

inspiratie kinderkamer verven, kleurvlak

Kleurvlak inspiratie

Wil je meer kleurvlakken zien? Ik schreef laatste 2 blogs over kleurvlakken, met héél veel toffe inspiratie uit andere huizen! De plaatjes kun je vinden in kleurvlak woonkamer en hal en kleurvlak kinderkamer en slaapkamer. Je kunt het op de foto’s een beetje zien, maar voor de kledingkasten voor onze boys kozen we voor lockerkasten. Superstoer! We kozen voor een neutrale tint, zodat ze makkelijk te combineren zijn met andere kleuren in de slaapkamer.

Kleur inspiratie kinderkamer

In de kinderkamers vind ik het leuk om net wat gewaagdere kleuren te gebruiken. Ik ben fan van de kleurkaarten van Painting the Past. Die maken het makkelijker om kleuren uit te kiezen die ook daadwerkelijk bij elkaar passen, om zo één geheel te krijgen. In de blog over het moodboard van de hal kon je dit al eerder zien. Ook in de blog over de dinokamer (de link kon je al vinden aan het begin van deze blog) kon je zien dat ik twee kleuren koos uit een andere kleurkaart van Painting the Past.

Trendkleur Histor 2020

De trendkleur van Histor van 2020 is Chinese Porcelaine. Een prachtige blauwe kleur waar Annelies een stoere jongenskamer mee maakte, helemaal van deze tijd! Dit is ook een prachtige kleur om in je kinderkamer te gebruiken.

Kinderkamer advies

Wil je graag advies op maat om zelf met een kinderkamer aan de gang te gaan? Ik stelde verschillende pakketten samen voor kinderkamer advies. Hiervoor zette ik een uniek concept neer. Ik help je graag met het bedenken van iets creatiefs. Onderstaand moodboard is een voorbeeld van wat je zou kunnen ontvangen wanneer je een advies aanvraagt. Dit pas ik geheel aan naar jou stijl en wensen. Neem snel een kijkje!

moodboard kinderkamer advies

Lees hier hoe je van de bekende Ikea wandplankjes een boekenkast maakt. Superleuke ikea hack, ideaal om leesboekjes voor de kinderen op een leuke manier op de kamer neer te zetten!

Meer inspiratie zien van ons huis? Neem een kijkje op mijn Instagram!:

Check! Swipe even door naar de laatste foto (of kijk een paar foto's eerder op mijn tijdlijn). De dakramen heeft Douwe geplaatst 👌 achter het rechter raam komt een extra slaapkamer / logeerkamer. Swipe even voor de moodboards die ik maakte 😊 er is nog niks definitief, het duurt nog even voor ik er aan de slag kan, maar he, kijken wat ik mooi vind kan altijd vast 🥰
Achter het linker raam komt dan onze nieuwe badkamer 🙌. 
Geen perfecte foto, de stickers zitten nog op de ramen. Maar hè, dit is wat het is 😉
Fijne avond!
🦖 DIY Dino lamp! Swipe voor lamp aan 😉

Fijne avond!
Paastak eruit, bos bloemen erin 🌸🌺 

Fijne avond!
🎨
Hoekje in de woonkamer, met rustige kleurtjes wel! Iets rustiger dan de andere kant 😉. Swipe voor een close up 👀
Kwa muren kies ik vaak voor vergrijsde of zachte kleuren. Wij hebben bijna geen witte muren of muren met harde kleuren in huis (maar wel veel verschillende kleuren). Heb jij favoriete muurkleuren?
Van @hipenmamabox kregen we deze mooie cadeaubox 💕, met onder andere dit mooie boekje. Ik maak er een boekje van waarin we onze mooiste herinneringen kunnen bundelen🥰.
Gisteravond was ik erin begonnen, misschien had je het in m'n stories gezien. Hopelijk binnenkort wat meer geordend, de foto's voor dit boekje moeten óveral vandaan komen 🤷‍♀️. Hebben jullie 'iets' waar je herinneringen of foto's in bewaard?
Wat er nog meer in de box zat, laat ik binnenkort zien 😊
En hoe bijzonder is het buisje wat óp het boekje ligt? Dit kreeg ik een tijdje geleden: zó bijzonder!💕
Wat een kou vandaag! Ik hoop dat het buiten snel warmer (& droger)  wordt. Komend weekend zou dat wel fijn zijn, dan staat onze dak doorbraak gepland voor de uitbouw boven 🙌. 

Verder heb ik een paar toffe ideeën voor de slaapkamer die we daar maken. Wordt vervolgd 😊 

Ik was net met iets leuks bezig, je kunt het in mijn stories zien! 💕

Fijne avond!

In dit artikel staan affiliate links. Als je via die link een aankoop doet, kost je dat geen extra geld. Het levert mij een klein % op, zodat mijn blog kan blijven bestaan.