Kinderkamers verven en inrichten.. Dat vind ik toch één van de leukste dingen om te doen! Ik leef me er altijd in uit, en doe net even wat meer dan in de rest van het huis. Ik geef je graag wat inspiratie over het verven van de kinderkamer. Met een likje verf kun je namelijk al een mooi statement maken in je kinderkamer. Lees je mee voor wat leuke ideeën om inspiratie op te doen voor het schilderen van je kinderkamer?

Verf een dripwall

Op onze babykamer verfden we een zogenoemde dripwall. Istie niet gaaf? Wij zijn er erg blij mee! Het geeft een speels geheel in combinatie met het strakke behang wat we kozen. Hoe je een dripwall maakt werkte ik uit in deze blog: zo maak je een dripwall.

inspiratie verven kinderkamer
Dripwall

Muurstickers op de kinderkamer

Muurstickers zijn ook leuk om toe te passen op de kinderkamer. De dripwall combineerde ik met zwarte kruis-stickers. Verder koos ik voor een diamantvormige lamp met een goud-glans erop. Wauw toch?

Kleurvlakken kinderkamer

Kleurvlakken: ik ben fan! Je ziet er verschillende in ons huis. In de hal, de dinokamer, de woonkamer. Het plaatje hieronder is het kleurvlak die ik maakte in de junglekamer. Een kleurvlak is een budget manier om een mooi effect te geven aan een ruimte. Het kleurvlak wat je hieronder ziet combineerde ik met een tof houten cheetah. Gave combi toch?

inspiratie kinderkamer

Kleurvlak inspiratie

Wil je meer kleurvlakken zien? Ik schreef laatste 2 blogs over kleurvlakken, met héél veel toffe inspiratie uit andere huizen! De plaatjes kun je vinden in kleurvlak woonkamer en hal en kleurvlak kinderkamer en slaapkamer. Je kunt het op de foto’s een beetje zien, maar voor de kledingkasten voor onze boys kozen we voor lockerkasten. Superstoer! We kozen voor een neutrale tint, zodat ze makkelijk te combineren zijn met andere kleuren in de slaapkamer.

Kleur inspiratie kinderkamer

In de kinderkamers vind ik het leuk om net wat gewaagdere kleuren te gebruiken. Ik ben fan van de kleurkaarten van Painting the Past. Die maken het makkelijker om kleuren uit te kiezen die ook daadwerkelijk bij elkaar passen, om zo één geheel te krijgen. In de blog over het moodboard van de hal kon je dit al eerder zien. Ook in de blog over de dinokamer (de link kon je al vinden aan het begin van deze blog) kon je zien dat ik twee kleuren koos uit een andere kleurkaart van Painting the Past.

Trendkleur Histor 2020

De trendkleur van Histor van 2020 is Chinese Porcelaine. Een prachtige blauwe kleur waar Annelies een stoere jongenskamer mee maakte, helemaal van deze tijd! Dit is ook een prachtige kleur om in je kinderkamer te gebruiken.

kinderkamer verven

Lees hier hoe je van de bekende Ikea wandplankjes een boekenkast maakt. Superleuke ikea hack, ideaal om leesboekjes voor de kinderen op een leuke manier op de kamer neer te zetten!

Behangtrends kinderkamer 2021

Naast verven, is het ook heel tof om mooi behang te gebruiken op kinderkamers. Een mooi behangetje geeft de kinderkamer net wat extra’s. Wij kozen in de dinokamer voor behangcirkels, en in de junglekamer voor een tof jungle behang. Inspiratie opdoen? Kijk eens naar de behangtrends voor kinderkamers.

Meer inspiratie zien van ons huis en onze kinderkamers? Neem een kijkje op mijn Instagram!:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: