De hal, de binnenkomst in je huis! Eigenlijk vind ik het heel belangrijk om binnen te komen in een opgeruimde, mooie hal. Jarenlang was dit niet het geval bij ons. Nu waren we eindelijk zover om de hal aan te pakken. Ik schreef laatst al een blog over het moodboard voor onze nieuwe hal. Ben je op zoek naar hal inspiratie? Lees je mee en kijk je mee naar het eindresultaat van onze hal make over?

hal inspiratie
Eindresultaat hal make over

Hal inspiratie: welke kleur in de hal?

In de hal koos ik een paar rustige kleuren (in mijn blog over het moodboard voor onze hal kon je er al meer over lezen). De kleuren komen zijn gemengd bij Ankerstuy shop. Ik koos twee kleuren uit de kleurenlijn van Painting the Past. De kleur Calico en de kleur Clotted Cream. Met de kleur calico schilderde ik een nisje, waardoor het de ruimte van de kapstok meer benadrukt en ook wat afzondert. Ook komt de trap daar heel mooi op uit. Ik trok het nisje gelijk met de wc deur (die je overigens niet op de foto’s ziet).

Hoe maak je een hal gezellig?

De zachte kleur in de hal matcht perfect bij de nieuwe kleur (deze is net iets gekleurder, maar nog heel zacht en licht) die ik gebruikte in onze woonkamer. Ik gaf onze woonkamer een make over naar een meer japandi stijl. Dit is tegelijk ook een goede tip: zorg ervoor dat er elementen of kleuren uit je woonkamer terugkomen in je hal. Zo wordt je huis één sfeervol en op elkaar afgestemd geheel.

De andere muren in de hal hebben allemaal dezelfde kleur. Deze kleur is de ene keer meer zand, andere keer meer roze. Het ligt een beetje aan hoe het licht is. De verf dekte in één keer perfect, dus dat was natuurlijk heel fijn! Bij Ankerstuy shop kun je alle kleuren verf laten mengen die je maar wilt, via de site kun je de kleuren van verschillende merken inzien. Erg handig! Als je de kortingscode BIJHELEEN25 gebruikt, krijg je ook nog eens 25% korting op het héle bedrag in je winkelmandje! Ik gebruikte reinigbare muurverf, ideaal met vieze kinderhandjes die nog weleens langs de muren gaan..
Ik schilderde dus een lambrisering / afscheidingslijn op spachtelputz. Het is mooie, strakke lijn geworden!

Tegeltjes in de hal

De tegeltjes die je in het hoekje bij de deur ziet, zijn een marktplaatsvondst. Ik kwam ze voor een paar euro tegen op marktplaats en wilde er in eerste instantie een tafeltje of bankje van maken. Maar last minute besloot ik ze in de hal op de muur te plakken. Ik houd van zo’n detail wat ik nog nooit eerder heb gezien, voor mij maken ze het net af! Heb je een smalle hal? Dan zijn tegeltjes een prima optie. Kost geen ruimte, geeft meteen sfeer!

inspiratie hal
Zelfgemaakte radiator ombouw met tegeltjes

Hal entree inspiratie

We moesten de vloer opnieuw leggen, omdat het niet pastte met de plinten. De bruine plinten die je op de before foto’s ziet, zaten in het hele huis toen we het huis 2,5 jaar geleden kochten. Ondertussen zijn ze gelukkig overal weg, ik werd er niet zo gelukkig van. We hebben dus in de hal dezelfde hoge witte plinten als in de rest van het huis. Fijn als alles hetzelfde is!

Trap verven hal

Wij kozen er uiteindelijk voor om onze trap wit te verven, in plaats van overzettreden te plaatsen. We hebben nog een verbouwing boven in de planning, de trap zal hierdoor vast niet de mooiste blijven.

Ooit staat er nog een traprenovatie op ons lijstje, maar voor nu nog niet. De trap was bruin gelakt. Die heb ik wit gelakt met deze traplak. Ga je ook een trap lakken? Dit is goede lak! Hij is stroef, er zit een zijdeglans op, en hij is goed schoon te maken. Ideaal, deze verf droogt extra snel. Je kunt er dus gewoon dezelfde dag nog overheen lopen.

Traprenovatie

Voor nu is het wit lakken van de trap een budget oplossing. Mocht er een traprenovatie komen, kiezen wij voor betonlook overzettreden.

Stadskaart Groningen
Radiator ombouw
inspiratie hal en trap
Kapstok hal, witte trap en schoenenkist

Radiator ombouw maken

De radiator ombouw die je ziet, maakten we met vuren balkjes die we verstek zaagden. Of eigenlijk: Douwe maakte hem natuurlijk. Ik heb hem in de white wash gezet om te voorkomen dat hij vergeeld. Prachtig is die hé? Zoals je kunt zien is het hout voor deze radiator ombouw in verstek gezaagd. Zo krijg je het strakste resultaat. Ik schreef een blog over hoe je in verstek zaagt. Zo kun je hiermee zelf aan de slag. Wil je ook zo’n toffe radiator ombouw maar ben je zelf niet zo handig? Dan kun je hout op maat laten zagen. Je kunt het eventueel zelfs al in verstek laten zagen. Dan hoef je het alleen nog maar in elkaar te schroeven!

Kapstok hal

De kapstokken die je ziet, hadden we al. Het jungle kinder kapstokje is een DIY die ik al eerder maakte. Een zwarte, scandinavische kapstok zou ook prachtig passen bij de radiator ombouw! Update: wij hebben onlangs een DIY kapstok van steigerbuis gemaakt en in de hal gehangen.

Droogloopmat hal

In de hal lag nog een losse mat. Zo’n tijdelijk ding. We hebben nu een extra lange droogloopmat (bijna 2,5 meter lang), hij is ideaal! Ligt gelijk met de vloer, en het blijft in huis wat makkelijker fris zo! De mat is makkelijk schoon te maken (maar óók makkelijk te vervangen over een paar jaar). Even op maat laten snijden of bestellen, en je hebt een nieuwe liggen! Ik bestelde deze mat op maat.

Hoe richt je een smalle hal in?

Het inrichten en indelen van een hal kan best lastig zijn. Zeker als je een kleine hal hebt, kan een hal inrichten een hele uitdaging zijn. Je wilt een aantal praktische items een plek geven, maar misschien ook een paar elementen die het gezellig maken.

Before…

En zó zag onze hal eruit voor we aan de gang gingen!

20200530 102307
Voor
Hal voor foto's
Halverwege..
Hal voor foto's
Before
Houten trap

Wat een verschil he? We stappen zo veel lichter binnen, en dat is erg fijn!


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: