hal inspiratie met zelfgemaakte radiator ombouw

De hal, de binnenkomst in je huis! Eigenlijk vind ik het heel belangrijk om binnen te komen in een opgeruimde, mooie hal. Jarenlang was dit niet het geval bij ons. Nu waren we eindelijk zover om de hal aan te pakken. Ik schreef laatst al een blog over het moodboard voor onze nieuwe hal. Ben je op zoek naar hal inspiratie? Lees je mee en kijk je mee naar het eindresultaat van onze hal make over?

hal inspiratie
Eindresultaat hal make over

Via mijn Instagram deel ik wekelijks een toffe doe-het-zelf. Vaak zijn dit leuke, budget items voor in of om huis. Onderaan deze blog vind je een filmpje met voorbeeld!

Hal inspiratie modern

In de hal koos ik een paar rustige kleuren (in mijn blog over het moodboard voor onze hal kon je er al meer over lezen). De kleuren komen zijn gemengd bij Ankerstuy shop. Ik koos twee kleuren uit de kleurenlijn van Painting the Past. De kleur Calico en de kleur Clotted Cream. Met de kleur calico schilderde ik een nisje, waardoor het de ruimte van de kapstok meer benadrukt en ook wat afzondert. Ook komt de trap daar heel mooi op uit. Ik trok het nisje gelijk met de wc deur. Die je overigens niet op de foto’s ziet.. We gaan hem nog vervangen, er zit nog een standaard opdekdeur in.

Inspiratie hal verven

De andere muren hebben allemaal dezelfde kleur. Deze kleur is de ene keer meer zand, andere keer meer roze. Het ligt een beetje aan hoe het licht is. De verf dekte in één keer perfect, dus dat was natuurlijk heel fijn! Bij Ankerstuy shop kun je alle kleuren verf laten mengen die je maar wilt, via de site kun je de kleuren van verschillende merken inzien. Erg handig! Als je de kortingscode BIJHELEEN25 gebruikt, krijg je ook nog eens 25% korting op het héle bedrag in je winkelmandje! De verf is reinigbaar, ideaal met vieze kinderhandjes die nog weleens langs de muren gaan..
Ik schilderde dus een lambrisering / afscheidingslijn op spachtelputz. Het is mooie, strakke lijn geworden!

Hal wooninspiratie

De tegeltjes die je in het hoekje bij de deur ziet, zijn een marktplaatsvondst. Ik kwam ze voor een paar euro tegen op marktplaats en wilde er in eerste instantie een tafeltje of bankje van maken. Maar last minute besloot ik ze in de hal op de muur te plakken. Ik houd van zo’n detail wat ik nog nooit eerder heb gezien, voor mij maken ze het net af!

hal inspiratie
De tegeltjes!

Hal entree inspiratie

We moesten de vloer opnieuw leggen, omdat het niet pastte met de plinten. De bruine plinten die je op de before foto’s ziet, zaten in het hele huis toen we het huis 2,5 jaar geleden kochten. Ondertussen zijn ze gelukkig overal weg, ik werd er niet zo gelukkig van. We hebben dus in de hal dezelfde hoge witte plinten als in de rest van het huis. Fijn als alles hetzelfde is!

inspiratie hal
Zelfgemaakte radiator ombouw

Trap verven hal

Wij kozen er uiteindelijk voor om onze trap wit te verven, in plaats van overzettreden te plaatsen. We hebben nog een verbouwing boven in de planning, de trap zal hierdoor vast niet de mooiste blijven.

Traprenovatie

Voor nu is het wit lakken van de trap een budget oplossing. Echter, de staaltjes voor een traprenovatie zijn aangevraagd. Gevalletje wishlist, we hebben eerst andere dingen te doen met meer prioriteit. Mocht er een traprenovatie komen, kiezen wij voor betonlook overzettreden.

Stadskaart Groningen
Radiator ombouw

Schoenenkist hal

Deze houten kist voor onze schoenen is echt ideaal. Er past mooi veel in, en genoeg ruimte om alle schoenen in kwijt te kunnen. Deze maakten we zelf. Aan de klep bevestigde ik leren greepjes.

Inspiratie hal en trap

inspiratie hal en trap
Kapstok hal

Radiator ombouw maken

De radiator ombouw die je ziet, maakten we met vuren balkjes die we verstek zaagden. Of eigenlijk: Douwe maakte hem natuurlijk. Ik heb hem in de white wash gezet om te voorkomen dat hij vergeeld. Prachtig is die hé? Zoals je kunt zien is het hout in verstek gezaagd. Zo krijg je het strakste resultaat. Ik schreef een blog over hoe je in verstek zaagt. Zo kun je hiermee zelf aan de slag. Wil je ook zo’n toffe ombouw maar ben je zelf niet zo handig? Dan kun je hout op maat laten zagen. Je kunt het eventueel zelfs al in verstek laten zagen. Dan hoef je het alleen nog maar in elkaar te schroeven!

Kapstok hal

De kapstokken die je ziet, hadden we al. Het jungle kinder kapstokje is een DIY die ik al eerder maakte. Een zwarte, scandinavische kapstok zou ook prachtig passen bij de radiator ombouw!

Droogloopmat hal

In de hal lag nog een losse mat. Zo’n tijdelijk ding. We hebben nu een extra lange droogloopmat (bijna 2,5 meter lang), hij is ideaal! Ligt gelijk met de vloer, en het blijft in huis wat makkelijker fris zo! De mat is makkelijk schoon te maken (maar óók makkelijk te vervangen over een paar jaar). Even op maat laten snijden of bestellen, en je hebt een nieuwe liggen! Ik bestelde deze mat op maat.

Kleine hal inrichten

Het inrichten en indelen van een hal kan best lastig zijn. Zeker als je een kleine hal hebt, kan een hal inrichten een hele uitdaging zijn. Je wilt een aantal praktische items een plek geven, maar misschien ook een paar elementen die het gezellig maken.

Before…

En zó zag onze hal eruit voor we aan de gang gingen!

Hal voor foto's
Hal voor foto’s
Hal voor foto's
Houten trap

Wat een verschil he? We stappen zo veel lichter binnen, en dat is erg fijn!

Ooit staat er nog een traprenovatie op ons lijstje, maar voor nu nog niet. De trap was bruin gelakt. Die heb ik wit gelakt met deze traplak. Ga je ook een trap lakken? Dit is goede lak! Hij is stroef, er zit een zijdeglans op, en hij is goed schoon te maken. Ideaal, deze verf droogt extra snel. Je kunt er dus gewoon dezelfde dag nog overheen lopen. Gebruik sowieso echte traplak en geen gewone lak. De witte trap steekt mooi af bij het nisje wat ik op de muur onder de trap schilderde, en waar de kapstok hangt.

Één van de favorietste doe het zelf filmpjes. Kom je volgen en kijken voor wekelijkse DIY inspiratie?:


Dit artikel bevat enkele affiliate links. Als je via één van die links een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik jullie kan blijven inspireren. Dank daarvoor!